diumenge, d’abril 19, 2009

[catalonia-europa] CIEMEN -- Web governamental nordamericana hissa la senyera





        Web governamental nordamericana penja la bandera catalana com si fóssim un Estat independent
 
http://www.america.gov/un-declaration.html
 
 Potser la prengueren a Barcelona i per això apareix la senyera, tan mateix em sembla que no és simple casualitat, que hi ha una intencionalitat política del govern nordamericà. Quina exactament no ho sé.
 Interessant.
 
---------------------
 

El CIEMEN acompanya "Deu Mil a Brussel·les" en la reivindicació del dret a l'autodeterminació del poble català

5 de març. La delegació de la campanya "Deu Mil a Brussel·les per l'Autodeterminació" encapçalada per Aureli Argemí, president del CIEMEN, va ser rebuda al Parlament Europeu per europarlamentaris del Sinn Fein, el Partit Nacionalista Escocès i Eusko Alkartasuna, així com per representants de l'Aliança Lliure Europea. L'objectiu de la visita era que el Parlament Europeu es fes ressò del respecte al dret a l'autodeterminació del poble català, en el marc de la mobilització ciutadana que tindria lloc dos dies després a la capital europea en el mateix sentit.
Web: http://deumil.cat/

Mercator Dret i Legislació Lingüístics participa en el primer taller de la Xarxa Mercator de Centres sobre Diversitat Lingüística

El taller, que va tenir lloc el 7 de març a Ljouwert / Leeuwarden (Frísia), tenia per objectiu la preparació de la primera conferència de Mercator, que se celebrarà el proper mes de setembre i durà com a títol "Desenvolupaments en el currículum de l'ensenyament i l'aprenentatge de llengües en l'educació primària i secundària". Per a la preparació de la conferència, els representants dels cinc centres que formen la xarxa Mercator van comptar amb la presència i l'assessorament de vuit experts de l'àmbit de l'educació. De les discussions i debats duts a terme durant el taller ha sorgit la convocatòria de comunicacions per a la conferència, que també se celebrarà a Ljouwert / Leeuwarden.
Web: http://www.mercator-education.org/news/newsarchive/march-2009

Nova intervenció del CIEMEN al Ple del Consell de Drets Humans de l'ONU, en defensa dels drets lingüístics

16 de març. Verena Graf, delegada del CIEMEN a les Nacions Unides, va intervenir en el Ple del Consell de Drets Humans per instar els Estats membres a avançar en la incorporació dels drets lingüístics als drets humans. Concretament, va demanar que el Ple donés mandat al Consell d'Assessors per a elaborar un primer informe sobre drets lingüístics, primer pas per a l'adopció d'una Declaració Universal de Drets Lingüístics per part de l'ONU.
Web: http://www.nationalia.cat/ca/agenda/65

Torna la Delegació Catalana d'Observadors a les eleccions municipals de Turquia

1 d'abril. Es presenta públicament a la seu del CIEMEN l'informe final de la Delegació Catalana d'Observadors a les eleccions municipals de Turquia en territori kurd. La Delegació, formada per representants dels àmbits polític, associatiu i comunicatiu de la societat catalana, va observar la realitat kurda i el procés electoral entre els dies 26 i 29 de març. Degut a l'èxit de la iniciativa, que va comptar amb el suport de l'Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament, el CIEMEN es planteja establir les observacions en processos electorals de nacions sense estat com a línia de treball a desenvolupar d'ara endavant.
Blog: http://eleccionsmunicipalsturquia.wordpress.com

El Guardó Internacional CIEMEN 2008 recau en Miguel Palacín, de la Coordinadora Andina d'Organitzacions Indígenes (CAOI)

2 d'abril. Lliurament del Guardó Internacional CIEMEN 2008 a Miguel Palacín (quètxua, Perú), coordinador general de la CAOI. L'acte de lliurament, celebrat a la sala Abat Escarré del CIEMEN, es va convertir en un acte d'homenatge a la lluita del pobles indígenes pels seus drets col·lectius com a pobles. Miguel Palacín va subratllar la proximitat que havien descobert els pobles indígenes amb les nacions sense Estat en la reivindicació del dret a l'autodeterminació, sobretot arran del treball dut a terme pel CIEMEN al darrer Fòrum Social Mundial, amb l'organització de l'Espai pels Drets Col·lectius dels Pobles.

CIEMEN takes part in "10,000 in Brussels" rally calling for Catalan self-determination

March 5. Delegates from the "10,000 in Brussels for Self-determination" campaign, led by CIEMEN President Aureli Argemí, were received at the European Parliament by Sinn Féin, Scottish National Party and Eusko Alkartasuna MEPs and by representatives of the European Free Alliance. The purpose of the visit was to publicize the Catalan people's right to self-determination two days before a demonstrators took to the streets in the European capital.
Web: http://deumil.cat/

Mercator Linguistic Rights and Legislation took part in the first workshop of the Mercator Network of Language Diversity Centres

The workshop, held in Ljouwert / Leeuwarden (Fryslân) on March 7th, aimed at the preparation of the first Mercator Conference that is going to be held in September 2009 in Ljouwert / Leeuwarden, entitled "Developments in the Curriculum of Language Teaching and Learning at Primary and Secondary School Level". In order to prepare it, the representatives from the partner organizations of the network received the input and advise of eight experts on education that were present in the workshop. The discussions and debates that were held during the workshop resulted in a Call for Papers for this first Mercator Conference.
Web: http://www.mercator-education.org/news/newsarchive/march-2009

CIEMEN addresses UN Human Rights Council in defence of linguistic rights for a second time

March 16. Verena Graf, CIEMEN's delegate to the UN, addressed a plenary session of the Human Rights Council urging member states to consider linguistic rights as an inextricable part of human rights. More specifically, she asked the Advisory Committee to draft a preliminary report on linguistic rights as a first step towards the adoption of a Universal Declaration of Linguistic Rights by the UN.
Web: http://www.nationalia.cat/ca/agenda/65

Catalan Delegation of Electoral Observers returns from Turkish local elections

April 1. The Catalan Delegation of Electoral Observers published their final report on local elections in the Kurdish region of Turkey. The delegation was made up of members of Catalan political, media and other organizations and observed the electoral process in Northern Kurdistan between March 26 and 29. Following on from the success of the project, CIEMEN will now consider sending delegations to observe future elections in other stateless nations.
Blog: http://eleccionsmunicipalsturquia.wordpress.com

The 2008 CIEMEN International Achievement Award goes to Miguel Palacín of the Coordinadora Andina de Organizaciones Indigenas (CAOI)

April 2. The 2008 CIEMEN International Achievement Award went to Miguel Palacín, member of the Peruvian Quechua community and chief co-ordinator of the CAOI. The ceremony, which took place in the Abat Escarré Hall at CIEMEN HQ, was a chance to pay homage to the ongoing efforts of indigenous peoples to gain recognition for their collective rights. Miguel Palacín stressed the close ties indigenous peoples have built with stateless nations that similarly demand respect for their right to self-determination, particularly since CIEMEN's involvement in the recent World Social Forum, where it organized an exhibition space devoted to the Collective Rights of Peoples.

El CIEMEN acompaña "Deu Mil a Brussel·les" ("Diez Mil a Bruselas") en la reivindicación del derecho de autodeterminación del pueblo catalán

5 de marzo. La delegación de la campaña "Diez Mil a Bruselas por la Autodeterminación", encabezada por Aureli Argemí, presidente del CIEMEN, fue recibida en el Parlamento Europeo por europarlamentarios del Sinn Fein, el Partido Nacionalista Escocés i Eusko Alkartasuna, así como por representantes de la Alianza Libre Europea. El objetivo de la visita era concienciar al Parlamento Europeo acerca del respeto al derecho de autodeterminación del pueblo catalán, en el marco de la movilización ciudadana que tendría lugar dos días después en la capital europea.
Web: http://deumil.cat/

Mercator Derecho y Legislación Lingüística participa en el primer taller de la Red Mercator de Centros sobre Diversidad Lingüística

El taller, que tuvo luga el 7 de marzo en Ljouwert/Leeuwarden (Frísia), tenía como objetivo la preparación de la primera conferencia de Mercator, que se celebrará el próximo mes de Setiembre y tendrá como título "Desarrollos en los currículos de la educación y el aprendizaje de lenguas en la educación primaria y secundaria". Para la preparación de la conferencia, los representantes de los cinco centros que forman la red Mercator contaron con la presencia y la asesoría de ocho expertos en el ámbito de la educación. De las discusiones y debates realizados durante el taller ha surgido la convocatoria de comunicaciones para la conferencia, que también se celebrará en Ljouwert/Leeuwarden.
Web: http://www.mercator-education.org/news/newsarchive/march-2009

Nueva intervención del CIEMEN en el Pleno del Consejo de Derechos Humano de la ONU, en defensa de los Derechos Lingüísticos

16 de Marzo. Verena Graf, delegada del CIEMEN en las Naciones Unidas, intervino en el Pleno del Consejo de Derechos Humanos para instar a los Estados miembros a avanzar en la incorporación de los derechos lingüísticos en los derechos humanos. Concretamente, pidió que el Pleno diera mandato al Consejo Asesor para elaborar un primer informe sobre derechos lingüísticos, primer paso en la adopción de una Declaración Universal de Derechos Lingüísticos por parte de la ONU.
Web: http://www.nationalia.cat/ca/agenda/65

Regresa la Delegación Catalana de Observadores a las elecciones municipales de Turquia

1 de Abril. Se presenta públicamente en la sede del CIEMEN el informe final de la Delegación Catalana de Observadores a las elecciones municipales de Turquia en territorio kurdo. La Delegación, formada por representantes de los ámbitos político, asociativo y comunicativo de la sociedad catalana, observó la realidad kurda y el proceso electoral entre los días 26 y 29 de marzo. Debido al éxito de la iniciativa, que contó con el apoyo de la Agencia Catalana de Cooperación al Desarrollo, el CIEMEN se plantea establecer las observaciones en procesos electorales de naciones sin Estado como línea de trabajo a desarrollar en adelante.
Blog: http://eleccionsmunicipalsturquia.wordpress.com

El Galardón Internacional CIEMEN 2008 recae en Miguel Palacín, de la Coordinadora Andina de Organizaciones Indígenas (CAOI)

2 de Abril. Entrega del galardón Internacional CIEMEN 2008 a Miguel Palacín (Quéchua, Perú), coordinador general de la CAOI. El acto de entrega, celebrado en la sala Abat Escarré del CIEMEN, se convirtió en un acto de homenaje a la lucha de los pueblos indígenas por sus derechos colectivos como pueblos. Miguel Palacín subrayó la proximidad que habían descubierto los pueblos indígenas con las naciones sin Estado en la reivindicación del derechos a la autodeterminación, sobretodo a raíz del trabajo desarrollado por el CIEMEN en el último Foro Social Mundial, con la organización del Espacio por los Derechos Colectivos de los Pueblos.

Le CIEMEN accompagne « Deu Mil a Brussel·les » (Dix mil à Bruxelles) pour préparer leur manifestation en faveur du droit à l'autodétermination des catalans

5 Mars. Une délégation de la campagne « Deu Mil a Brusel·les per l'Autodeterminació », conduite par M. Aureli Argemí, Président du CIEMEN, fut reçue au Parlement Européen par les europarlementaires du Sinn Fein, du Parti Nationaliste d'Écosse et du Eusko Alkartasuna et par de représentants de l'Alliance Libre Européenne. La rencontre avait comme but la présentation d'une lettre adressée au Parlement Européen dans laquelle les membres de la campagne citéela pétition de formulaient la pétition que ce Parlement donne son appui à la revindication du droit à l'autodétermination du peuple catalan obitienne une réponse favorable de la part des institutions européennes en syntonie avec la mobilisation citoyenne catalane qui se tiendrait deux jours plus tard à Bruxelles.
Web: http://deumil.cat/

Mercator: Droit et Législation Linguistique attaché au CIEMEN participe au premier atelier sur la Diversité linguisticue organisé par le Réseau des Centres Mercator

7 mars. L'atelier, qui a eu lieu à Ljouwert / Leeuwarden (Frise), avait comme but la préparation de la première conférence internationale de Mercator, prévue pour le prochain mois de septembre et qui aura comme titre « Développements dans les curriculums de l'enseignement et l'apprentissage des langues dans l'éducation primaire et secondaire ». Pour la préparation de la conférence, les représentants des cinq centres qui forment le Réseau Mercator ont eu l'aide de huit experts, présents à la réunion, dans le domaine de l'éducation. Les discussions et les débats réalisés pendant la réunion ont aboutí à la formulation du contenu de la conférence, laquelle aura aussi lieu à Ljouwert / Leeuwarden.
Web: http://www.mercator-education.org/news/newsarchive/march-2009

Nouvelle intervention du CIEMEN au sein du Conseil des Droits de l'Homme de l'ONU, pour la défense des droits linguistiques

16 Mars. Verena Graf, représentante du CIEMEN aux Nations Unies, a pris à nouveau la parole devant le Conseil des Droits de l'Homme pour demander aux États membres de s'engager davantage pour que les droits linguistiques soient incorporés dans la Déclaration des droits de l'homme. Plus en concret, Verena a demandé que le Conseil de faire le possible afin que le Comité Consultatif élabore un rapport sur les droits linguistiques, premier pas vers l'adoption d'une Déclaration Universelle de Droits Linguistiques par l'ONU.
Web: http://www.nationalia.cat/ca/agenda/65

Bilan de la Délégation Catalanne d'Observateurs présente aux élections municipales de la Turquie

1 avril. On a présenté publiquement au siège du CIEMEN le rapport finale de la Délégation catalanne d'Observatuers aux élections municipales de la Turquie sur territoire kurde. La Délégation, formée par des représentants politiques,d'associations de la société civile et des moyens de communication catalans, a eu la mission d'observé la réalité des kurdes en Turquie et le processus électoral entre le 26 et le 29 Janvier. Vu le succès de l'initiative, qui a compté avec l'appui de l'Agence Catalane de Coopération au Développement, le CIEMEN envisage d'établir des observations des différents processus électoraux des nations sans état, comme ligne de travail à développer dans l'avenir.
Blog: http://eleccionsmunicipalsturquia.wordpress.com

Le Prix International 2008 du CIEMEN est livré à M. Miguel Palacín, de la Coordinadora Andina de Organizaciones Indígenas (CAOI)

2 avril. Livraison du Prix International CIEMEN 2008 à Miguel Palacín (quechua, Pérou), coordinateur général de la CAOI. L'acte de livraison, célébré dans la salle Abat Escarré du CIEMEN, est devenu un acte d'hommage à la lutte des peuples autochtones pour leurs droits collectifs. Miguel Palacín a souligné la découverte que son mouvement a fait des liens que les peuples autochtones ont avec les nations sans état dans le domaine de la revendication du droit à l'autodétermination. Cette découverte á été le fruit du travail réalisé par le CIEMEN pendant le dernier Forum Social Mondial, qui s'est tenu à Belem do Para, en terres indigènes du Bresil, autour de l'Espace pour les Droits Collectifs des Peuples, qui a eu le CIEMEN comme organisatuer principal.

CIEMEN. C/ Rocafort, 242, bis. 08029 Barcelona. Tel. (+34) 93 444 38 00 Fax (+34) 93 444 38 09.

 

 
--------------------------

http://www.america.gov/un-declaration.html
http://www.cronica.cat/home.php
http://www.congrescatalanista.cat/
Bons preus i bona qualitat: http://www.adocse.com/
http://webs.racocatala.cat/cat1714/
Pel Canvi de xip: http://wave.prohosting.com/Fortesa/
http://blocs.mesvilaweb.cat/mrocar/
"El cielo, se les antoja, una vitrina de espuelas"
("Romance de la Guardia Civil Española", de García Lorca).

__________________________________________________________
Instant Messaging, free SMS, sharing photos and more... Try the new Yahoo! Canada Messenger at http://ca.beta.messenger.yahoo.com/

[Non-text portions of this message have been removed]

__._,_.___
��������������������
http://groups.yahoo.com/group/catalonia-europa/
1-Aquest �s un grup sobiranista catal� i federalista europeu, d'esquerres, antipatriarcal i antireligi�s. Es una iniciativa espont�nia, espontane�sta i deslligada de cap entitat organitzada. Aquest grup no admet continguts: 1-comercials, 2-que facin apologia de la religi� o que justifiquin postures diferents de l'ateisme, 3-que atemptin contra els principis ideol�gics de l'esquerra europea i catalana.
2-ATENCI�!!!!: Per a evitar virus i atacs aquest grup NO ACCEPTA missatges
amb arxius adjunts. Si el contingut de l'adjunt que voleu enviar �s un
escrit, podeu copiar-lo dins el cos del missatge en format de text.
Altres tipus de documents podeu carregar-los directament dins la web.
Aquest grup TAMPOC no accepta missatges amb format HTML.
3-Si no vols rebre els missatges d'alg� en particular, no cal donar-se de baixa del grup, �s m�s f�cil filtrar aquest alg�.
4-El terme "Catalunya" s'hi usa seguint el criteri de Josep Guia al seu llibre "Es molt senzill digueu-li Catalunya": http://www.psan.net/llibres/digueu-li/digueu-li.pdf
5-Els missatges d'aquest grup s�n reenviats autom�ticament i es pobliquen al blog:
http://catalunya-lliure-free-europa.blogspot.com
��������������������
Recent Activity
Visit Your Group
Give Back

Yahoo! for Good

Get inspired

by a good cause.

Y! Toolbar

Get it Free!

easy 1-click access

to your groups.

Yahoo! Groups

Start a group

in 3 easy steps.

Connect with others.

.

__,_._,___