dissabte, de gener 07, 2006

[catalonia-europa] Un article intersesant sobre les estupideses dels neighbors

----- Original Message -----
From: Bentanachs
To: Solidaris
Sent: Friday, January 06
Subject: Un article intersesant sobre les estupideses espanyoles

----- Original Message -----
From: PlanaAlta
To: galeusca@yahoogroups.com
Sent: Friday, January 06, 2006 3:52 PM

Quan Catalunya perd la Guerra dels Segadors (1652), i se signa la Pau dels Pirineus (1659) Espanya o més ben dit Castella, esquinça una part del territori català violant tota mena de Constitucions catalanes i la cedeix a l'estat francès. Poc després, França vol intercanviar amb Espanya aquests territoris pels Països Baixos que encara petanyien a l'imperi espanyol (Bèlgica). Espanya ho refusa, i al cap d'uns anys, després de la Guerra de Successió i segons el Tractat d'Utrecht (1713) Bèlgica s'erigeix independent, de manera que Espanya es queda sense la Catalunya Nord i sense Bèlgica, quan hauria pogut conservar lligada almenys la primera. No calia ser gaire espavilat per deduir que la qüestió d'independència de les Províncies Unides catòliques era qüestió de temps.

No fent cas d'aquest precedent històric, al segle XIX (1807) Espanya i França signen un pacte (Fontainebreau), segons el qual, les tropes napoleòniques entren a Espanya per a conquerir Portugal i un cop es conquerís es permutaria el Sud de Portugal, que se'l quedaria Espanya, per Catalunya, que seria annexionada a França. Godoy, valido de Carles IV BORBÓ, accepta (perquè vegeu l'estima que ens han tingut els espanyols, utilitzant-nos de moneda de canvi). Quan entren els francesos, en lloc de tirar cap a Portugal ocupen l'estat i s'annexionen Catalunya. Si Napoleó no hagués perduit el 1814 a Waterloo tot Catalunya formaria part avui de l'estat Francès i el sud de Portugal no hagués quedat per Espanya, això segur.

Però això no és tot. Carles IV (el borbó pare) i Ferran VII (el borbó fill) es barallen per la corona, i per decidir qui té raó trien com a àrbitre l'invasor Napoleó, cosa que demostra la intel·ligència dels borbons (o la seva manca). Se'n van a Baiona on els espera Napoleó, els obliga a abdicar com a reis d'Espanya i concedeix la corona al seu germà, Josep I Bonaparte. Encara riuen els francesos.

L'estat francès és tan opressor com l'espanyol, però almenys han demostrat una mica més de sentit comú i no han fet el ridícul espantós de la història moderna d'Espanya, vergonyosa. Almenys Napoleó va copsar que Catalunya es trobava econòmicament avantatjada de Portugal, cosa que els espanyols preferien l'Algarve, tan deprimit com Extremadura o la Meseta.

I així podríem parlar també de tot l'or que arribava d'Amèrica a Sevilla, que tan bon punt arribava, sortia per Santander cap el Nord d'Europa. Castella produïa llana de bona qualitat i en lloc d'establir manufactures tèxtils a Castella amb l'or americà, preferien vendre la matèria prima a baix preu a Anglaterra i Holanda i comprar-ne cars els seus productes manufacturats amb llana castellana. Intel·ligentíssims, vaja!

O podem parlar de la Guerra de Cuba, on els espanyols van participar amb vaixells de fusta, enfrontant-se als americans de ferro. Els vaixells espanyols foren enfonsats i milers de soldats aniquilats i ofegats, mentre cap americà va ser mort per l'artilleria espanyola ni cap vaixell enfonsat. I això perquè el govern espanyol va aprovar massa tard un projecte d'autonomia per a Cuba.

I el reconeixement d'Alfons XIII de BORBÓ al cop d'estat de Primo de Rivera? I el tema de l'informe Picasso, en la guerra del Marroc? i els bombardejos de Barcelona, on la Ciutadella i els canons de Montjuïc no miraven enfora per protegir la ciutat, sinó endins, per tal d'assetjar-la? Espartero (general liberal progre, que havia assolit el poder gràcies al suport dels catalans) va bombardejar Barcelona. I encara es pensa igual, tot es vol imposar per força i, si no hi ha més eixida, amb bombes. Vinga, si us plau.

Són tants capítols històrics que no acabaríem mai. No crec que cap país pugués competir amb Espanya en despropòsits, ridículs patits i manca de destresa i estratègia militar.

I a sobre hi ha qui té orgull de ser espanyol o de la seva família reial. Em sembla molt bé, però que no obliguin als que tenim dos dits de front i coneixements històrics a compartir les seves falòrnies.

[Non-text portions of this message have been removed]

€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€
ATENCIÓ!!!!: Per a evitar virus i atacs aquest grup NO ACCEPTA missatges
amb arxius adjunts. Si el contingut de l'adjunt que voleu enviar és un
escrit, podeu copiar-lo dins el cos del missatge en format de text.
Altres tipus de documents podeu carregar-los directament dins la web.
Aquest grup TAMPOC no accepta missatges amb format HTML. Per tant els que
useu hotmail cal que desactiveu l'Editor RTF del Desplegable "Herramientas".
---------------------------
1).Llegeix els missatges anteriors en aquesta web:
http://groups.yahoo.com/group/catalonia-europa/messages
2).Apuntar-se al grup => Directament des de la web:
http://groups.yahoo.com/group/catalonia-europa/
o enviant un missatge en blanc a l’adreça:
catalonia-europa-subscribe@yahoogroups.com
i respondre el missatge de confirmació.
3).No rebre missatges però poder enviar-los i llegirlos a la web =>
Enviar un missatge en blanc a l’adreça:
catalonia-europa-nomail@yahoogroups.com
4).Rebre solament un resum diari => Cal enviar un missatge en blanc a:
catalonia-europa-digest@yahoogroups.com
5).Rebre tots els missatges en comptes del resum diari => Enviar un
missatge en blanc a l’adreça:
catalonia-europa-normal@yahoogroups.com
6).No voler saber mai més res del grup i esborrar-se’n del tot => Es pot
fer des de la web o enviant un missatge en blanc a l’adreça:
catalonia-europa-unsubscribe@yahoogroups.com
i responent el missatge posterior de confirmació.
--------------------
Atenció: aquest és un grup sobiranista català i federalista europeu. Es una iniciativa espontània, espontaneïsta i deslligada de cap entitat organitzada. Aquest grup no admet continguts: 1-comercials, 2-que facin apologia de la religió, 3-que atemptin contra els principis ideològics de l'esquerra europea i catalana.
€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€

Yahoo! Groups Links

<*> To visit your group on the web, go to:
http://groups.yahoo.com/group/catalonia-europa/

<*> To unsubscribe from this group, send an email to:
catalonia-europa-unsubscribe@yahoogroups.com

<*> Your use of Yahoo! Groups is subject to:
http://docs.yahoo.com/info/terms/