dilluns, de març 09, 2009

[catalonia-europa] 10Mil assegura que han superat els 10.000 manifestants. Video CENSURAt per TVE, La 4, La 6a, Tele5...-- Duran i Lleida és "radicalment espanyolista" -- Campanya per TV en català a tot el territori



Actualitat
Política

La manifestació de Brussel·les internacionalitza la demanda d'autodeterminacióMitjans de comunicació europeus se'n fan ressò · Organitzadors i representants de partits polítics lloen l'èxit de la convocatòria de Deumil.cat

Uns 5.000 manifestants (més de 10.000 segons l'organització i uns 3.000 segons la policia) van omplir ahir els carrers de Brussel·les per a demanar un referèndum per l'autodeterminació. Enric Canela, impulsor de la manifestació, i representants polítics, lloaren l'èxit dels Deu Mil a Brussel·les. A més dels catalans, molts mitjans de comunicació europeus se n'han fet ressò. VilaWeb TV oferirà demà un gran reportatge del qual aquest vídeo n'és un avançament. [+ article]
FlandersNews: Independece for Catalonia | La Libre Belgique: Les Catalans manifestent à Bruxelles pour l'indépendance | Le Soir: Manifestation pour l'indépendance de la Catalogne à Bruxelles | Le Figaro: 3000 manifestants pour la Catalogne | RTL: Des Catalans manifestent à Bruxelles pour leur indépendance |
+ VilaWeb TV: Entrevista amb Enric Canela, portaveu de la plataforma Deu Mil a Brussel·les
+ Àudios: Ernest Paret | Jordi Palau | Alfons López Tena (CiU) | Oriol Junqueras (ERC)
 
http://www.vilaweb.cat/
 
--------------------------
 
A Madrit volen saber si Europa ha de definir-se sobre la independència de Catalunya, ajudeu-los.
http://www.elmundo.es/elmundo/elmundo/debate/2009/03/1777/prevotaciones1777.html
Salut.
Joan Sibill i Termes
joan@sibill.cat
 
------------------------------
El president del Cercle d'Estudis Sobiranistes i membre del Consell Nacional de CDC, Alfons López Tena, ha assegurat que Josep Antoni Duran i Lleida és "radicalment espanyolista". En una entrevista concedida a e-notícies, López Tena ha dit que tant la candidatura de Duran com la d'Ignasi Guardans són "radicals" i que "la lliçó és que les candidatures espanyolistes perden".
Preguntat sobre una entrevista a la revista El Siglo, on destaca que les candidatures 'més moderades' com les del senyor Duran i el senyor Guardans "s'han enfonsat electoralment", el president del Cercle d'Estudis Sobiranistes explica que "jo no li diria moderades, són candidatures molt radicals, molt radicalment espanyolistes i el resultat d'aquestes candidatures és que el senyor Duran va baixar de 15 a 10 diputats quan era el cap de llista i a les eleccions següents, del 2008, va mantenir els 10 diputats perdent 60.000 vots. Els pitjors resultats que ha tingut mai CiU. I pel que fa al senyor Guardans va perdre a més de la meitat de l'electorat i va baixar del 29,5, de l'elecció anterior quan no era ell el candidat, al 17,5. Va quedar el tercer a Catalunya".
"La lliçó és que aquestes candidatures tan radicals espanyolistes perden. Ells diuen públicament que defensen els interessos d'Espanya. El senyor Duran, i el senyor Guardans també, sempre han defensat que són espanyols i que defensen els interessos espanyols, per això dic que són candidatures radicals", ha afegit.
D'altra banda, ha confirmat que assistirà a la manifestació del proper 7 de març a Brussel·les per a reclamar l'autodeterminació. Preguntat sobre si el suport de dirigents del partit nacionalista a aquesta iniciativa significa un gir cap al sobiranisme, ha contestat que "l'objectiu de CDC és la independència".

"Convergència ha defensat el dret a decidir i el dret a l'autodeterminació de Catalunya, tant pels seus estatuts com al Parlament, ja ha votat en dos ocasions que Catalunya té dret a l'autodeterminació i a l'últim congrés Convergència va aprovar també, en la ponència del congrés, l'any passat, que l'objectiu de Convergència és la independència de Catalunya, per tant, no és d'estranyar que hi hagi una àmplia representació de CDC en aquesta representació", ha afirmat López Tena.

D'altra banda, preguntat sobre si Ramon Tremosa anirà a la manifestació ha dit que "no ho sé, perquè fa uns dies e-notícies li va preguntar i va dir que no tocava, i no n'he tornat a saber res més. No sé si hi va o no va".
 
El president de la Fundació Cercle d'Estudis Sobiranistes Alfons López Tena, l'investigador del Consell Superior d'Investigacions Científiques Marc Belzunces, i el director de la fundació i economista Roger Albinyana han presentat  la segona part de l'estudi del Cercle d'Estudis Sobiranistes titulat "Suport Social a la independència de Catalunya (1991-2008) – perfils sociològics".
 
Aquest nou lliurament de l'estudi identifica "les característiques sociològiques principals dels grups considerats de forma aïllada: independentista, unionista i indecís, així com n'estudia les diferències, les similituds i la seva evolució temporal". Algunes de les conclusions principals que es poden extreure de l'estudi són les següents:
 
"Tant l'independentista com l'unionista són persones indistintament de gènere masculí o femení, tot i que s'observa una lleugera tendència superior de l'independentista a ser de gènere masculí i de l'unionista a ser de gènere femení".
 
"L'independentista és més jove que l'unionista, tot i que el més jove de tots és l'indecís"; "l'independentista se'n va a viure a ciutats petites, i en menor mesura, a ciutats més grans, mentre que l'unionista se'n va a viure a ciutats petites i grans indistintament".
 
"L'independentista incorpora més classe mitjana, i té uns ingressos i un poder adquisitiu més elevats que l'unionista i l'indecís"; "l'independentista té major nivell d'estudis que l'unionista i l'indecís"; "l'independentista desenvolupa feines més qualificades, mentre que l'unionista es concentra més en feines menys qualificades, el col·lectiu de jubilats i el de les treballadores de la llar".
 
"L'independentista llegeix la premsa escrita amb més freqüència que l'unionista i l'indecís. Tot i que el mitjà El Periódico de Catalunya continua essent el més llegit pels tres grups, està clar que perd lectors en relació a La Vanguardia. La premsa gratuïta irromp amb força en els grups indecís i unionista, i per sota dels altres dos mitjans (El Periódico i La Vanguardia) en el grup independentista. En els darrers anys, el lector independentista llegeix menys premsa comarcal i també llegeix menys els mitjans majoritaris (El Periódico de Catalunya i La Vanguardia), mentre que els mitjans Avui i El Punt conserven la seva quota de mercat entre els lectors independentistes".
 
"L'independentista mira televisió fonamentalment en llengua catalana, mentre que l'unionista i l'indecís miren més canals de televisió en llengua castellana. Tot i així, Televisió de Catalunya continua essent líder entre els tres grups".
 
http://politica.e-noticies.cat/convergencia-es-independentista-26638.html

----------------
Campanya per TV en català a tot el territori
 Volem veure-ho tot

Date: Mon, 9 Mar 2009 07:58:14 +0000

#yiv2133240248 .ExternalClass .EC_hmmessage P
{padding:0px;}
#yiv2133240248 .ExternalClass body.EC_hmmessage
{font-size:10pt;font-family:Verdana;}

Benvolguts/des,

Com sabeu, prompte arribarà la TDT, que permetrà la recepció de més canals de televisió. Curiosament, l'arribada d'esta tècnica enlloc de proporcionar que les principals televisions en català es vegen a tot el territori lingüístic farà que cada vegada queden més empetitides i sense possibilitat d'anar més lluny de l'àmbit autonòmic o local.

En efecte, ja sabem que la reciprocitat en la recepció de canals entre Catalunya i el País Valencià és gairebé impossible en estos moments. A Catalunya del Nord tallen les televisions del Principat. Els acords entre Catalunya i les Balears seran de mínims i de la Franja de Ponent no se n'ocupa gairebé ningú.

Davant este panorama cal reaccionar ràpidament. En els pròxims mesos ens hi juguem molt. Necessitem un espai televisiu propi en català si no volem ser un poble i una llengua residual.

És per això que XARXA DE CONSUMIDORS AMB LLENGUA engega esta campanya, tot esperant la vostra col·laboració. Es tracta d'enviar una carta al Ministre d'Indústria, Turisme i Comerç d'Espanya perquè ell en té la clau tècnica. D'altra banda, creiem que l'Estat ha de prendre cartes en este tema de les televisions en català, i que no s'ha de deixar tot només a mans de les autonomies.

Per favor entreu a:

http://www.indexcat.cat/somdeumilions/campanya.htm

Seguiu les instruccions i envieu-la. No costa res.
Moltes gràcies.

 
 
CAMPANYA:
"ACONSEGUIR LA RECEPCIÓ DE LES TELEVISIONS EN CATALÀ
A TOT EL TERRITORI LINGÜÍSTIC".
(XARXA DE CONSUMIDORS AMB LLENGUA)

 

EXCEL.LENTÍSSIM SR. MIQUEL SEBASTIÁN, MINISTRE
D'INDÚSTRIA, TURISME I COMERÇ D'ESPANYA
MADRID

 

Benvolgut senyor,

Li escric aquesta carta en català, una de les llengües cooficials de l'Estat que el seu ministeri últimament ha incorporat al seu web oficial, encara que parcialment. Amb tot, vull agrair-li aquest gest. En aquesta carta, senyor ministre, vull exposar-li la necessitat que les principals televisions en català arribin a tot el nostre àmbit lingüístic pel sistema de TDT perquè el seu ministeri en té la clau tècnica. Per tant, vull fer-li algunes consideracions:
 
1ª) Lamentar que Acció Cultural del País Valencià hagi estat sancionada pel govern valencià per l'ús d'unes freqüències televisives que només corresponen al seu ministeri sense que n'hagi reclamat mai
públicament la titularitat.
 
2ª) Lamentar que la promesa feta per l'anterior ministre d' Indústria, senyor Joan Clos, d'atorgar un tercer múltiplex de televisió digital a les comunitats autonòmiques per rebre recíprocament les televisions veïnes no solament no s'ha complert sinó que vostè mateix se n'ha desentès com s'ha demostrat en una intervenció recent al Congrés de Diputats. No sembla pas una acció positiva ni constructiva.
 
3ª) La llengua catalana no ha de ser una qüestió  només de les autonomies, sinó sobretot de l'Estat. Per això demano que l' Estat posi en marxa i tuteli un múltiplex de televisió amb quatre canals en català que cobreix tota l'àrea linguística del català dins de l' Estat. Aquest múltiplex estaria format per TV3, IB3, Canal 9 i un quart canal amb la programació en català dels centres de TVE en aquestes comunitats i amb  els programes en català que en el futur faci la Televisió d'Aragó.
 
4ª) Demano que a , més a més,  el seu ministeri faciliti els mitjans tècnics per tal que proporcioni l'intercanvi i recepció d'altres canals en llengua catalana en les terres on es parla.
 
5ª) Sol.licito que aquest ministeri arribi a un acord amb el govern francès per tal que les televisions catalanes es puguin veure a les terres sota l'administració francesa on es parla el català, terres que aquí coneixem amb el nom de Catalunya del Nord. No faig més que recollir les últimes recomanacions del Consell d'Europa sobre les llengües a l'Estat espanyol on destaca de manera especial la importància de fomentar la recepció de les televisions de diversos territoris que tenen la mateixa llengua.
 
La moció aprovada el dia 12 d'aquest mes al Congrés de Diputats en què es recomanava la reciprocitat de les emissions de les televisions valencianes i catalanes i la moció que dies abans havia aprovat el Senat per unanimitat en el mateix sentit fa que em senti optimista i, per tant, desitjaria, senyor ministre, que hi posés fil a l'agulla al més aviat possible, perquè el seu ministeri i el govern d'Espanya en tenen les claus i són els principals responsables del futur de les televisions en català.

 
Cordialment el saluda,

 

Signeu amb el vostre Nom i Cognoms

Indiqueu la vostra adreça electrònica

Confirmeu la vostra adreça electrònica

-

Formulari programat per

--------------------------
http://www.cronica.cat/home.php
http://www.congrescatalanista.cat/
Bons preus i bona qualitat: http://www.adocse.com/
http://webs.racocatala.cat/cat1714/
Pel Canvi de xip: http://wave.prohosting.com/Fortesa/
http://blocs.mesvilaweb.cat/mrocar/
"El cielo, se les antoja, una vitrina de espuelas"
("Romance de la Guardia Civil Española", de García Lorca).

__________________________________________________________
Instant Messaging, free SMS, sharing photos and more... Try the new Yahoo! Canada Messenger at http://ca.beta.messenger.yahoo.com/

[Non-text portions of this message have been removed]

__._,_.___
��������������������
http://groups.yahoo.com/group/catalonia-europa/
1-Aquest �s un grup sobiranista catal� i federalista europeu, d'esquerres, antipatriarcal i antireligi�s. Es una iniciativa espont�nia, espontane�sta i deslligada de cap entitat organitzada. Aquest grup no admet continguts: 1-comercials, 2-que facin apologia de la religi� o que justifiquin postures diferents de l'ateisme, 3-que atemptin contra els principis ideol�gics de l'esquerra europea i catalana.
2-ATENCI�!!!!: Per a evitar virus i atacs aquest grup NO ACCEPTA missatges
amb arxius adjunts. Si el contingut de l'adjunt que voleu enviar �s un
escrit, podeu copiar-lo dins el cos del missatge en format de text.
Altres tipus de documents podeu carregar-los directament dins la web.
Aquest grup TAMPOC no accepta missatges amb format HTML.
3-Si no vols rebre els missatges d'alg� en particular, no cal donar-se de baixa del grup, �s m�s f�cil filtrar aquest alg�.
4-El terme "Catalunya" s'hi usa seguint el criteri de Josep Guia al seu llibre "Es molt senzill digueu-li Catalunya": http://www.psan.net/llibres/digueu-li/digueu-li.pdf
5-Els missatges d'aquest grup s�n reenviats autom�ticament i es pobliquen al blog:
http://catalunya-lliure-free-europa.blogspot.com
��������������������
Recent Activity
Visit Your Group
Give Back

Yahoo! for Good

Get inspired

by a good cause.

Y! Toolbar

Get it Free!

easy 1-click access

to your groups.

Yahoo! Groups

Start a group

in 3 easy steps.

Connect with others.

.

__,_._,___