divendres, de juny 19, 2009

[catalonia-europa] I si ens unim, catalans i bascos? -- Comunicat sobre les evidències de frau a les eleccions europees





 
Benvolgut/da, et fem arribar les novetats a victoralexandre.cat :

• Article a e-notícies: I si ens unim, catalans i bascos?
http://blogs.e-noticies.com/victor-alexandre/i_si_ens_unim_catalans_i_bascos.html
"Els bascos van a la seva" és una frase que pronuncien sovint molts catalans cada cop que algú estableix paral·lelismes polítics entre els Països Catalans i Euskal Herria. [Més...]

---------------------------------
 

Comunicat sobre les evidències de frau a les eleccions europees (09/06/09)
 
 
 

http://iniciativainternacionalista.org/index.php?option=com_content&view=section&layout=blog&id=3&Itemid=4
 
Comunicat d'Iniciativa Internacionalista – La Solidaritat entre els Pobles
Dimarts 9 de juny de 2009
Els propers dies emetrem un nou comunicat, fent una avaluació mes detallada del procés polític – electoral que hem viscut i dels seus resultats, així com de les  iniciatives que emprendrem de cara al futur. Però davant la urgència de donar resposta immediata al que sembla ja un frau en tota regla, la dimensió del qual estem avaluant, volem fer públic el següent:

1.El Ministeri de l'Interior, amb l'acompanyament polític i mediàtic dels servidors del règim monàrquic – espanyol, no satisfets amb la brutal campanya de criminalització a la qual van sotmetre la nostra candidatura durant tot el procés electoral, i davant la sospita que fins i tot després d'aquesta campanya els resultats electorals serien més que significatius, han impulsat un frau en tota regla, l'impacte de la qual estem investigant. És per això que demanem la col·laboració de totes les persones que, siguin simpatitzants o no d'II-SP, consideren que cal respectar les normes democràtiques bàsiques.
2.Ja tenim moltes dades concretes que confirmen aquest frau. A més de les irregularitats detectades el mateix dia de la votació, algunes ja denunciades davant la Junta Electoral Central, han aparegut qüestions absolutament escandaloses com les atribucions de vots d'II-SP en 24 localitats d'Euskal Herria a altres llistes, especialment de l'extrema dreta espanyola. Irregularitats semblants s'estan detectant als Països Catalans, a Andalusia o a Castella. Tampoc sembla que hagi explicació lògica alguna per a l'augment espectacular de vots en blanc i nuls pel que fa a les eleccions europees de 2004, exactament 57.000 vots nuls i 125.000 vots en blanc. Això és especialment sospitós quan el percentatge de participació va ser similar i cap organització política amb incidència significativa va demanar el vot en blanc o el vot nul.
3.Fem una crida perquè demà dimecres (en algunes juntes electorals serà a les vuit del matí) els representants provincials de la candidatura d'II-SP, acompanyats d'apoderats, acudeixin als recomptes provincials i en s'investigui especialment les següents qüestions:
-Que el número de vots obtinguts coincideixi amb el numero de vots atribuïts a les actes electorals.
-Que el número de vots en blanc (que la llei permet que siguin destruïts a cada taula) que consten a les actes coincideixin amb els que apareixen en el recompte provincial.
-Pel que fa als vots nuls, hem de revisar-los d'un en un a tots els llocs que sigui possible, quantificar els que corresponen a II-SP i sol·licitar que es comptin com a vots vàlids per la nostra candidatura. Si això no s'aconsegueix cal impugnar el resultat perquè vagi a la Junta Electoral Central i impedir per aquesta via que aquests vots siguin destruïts (aquesta és, òbviament, la seva intenció.
4.Quan tinguem tota la informació estarem en condicions de valorar la possibilitat, que a hores d'ara no descartem, d'impugnar les eleccions europees en el conjunt de l'Estat Espanyol. En qualsevol cas tenim ja elements més que suficients per denunciar-les políticament.
5.Reiterem la petició que ens envieu informació al nostre correu ( eleccioneseuropa2009@gmail.com This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it ) de totes aquelles irregularitats que hàgiu pogut detectar, incloent les que us semblin de menor importància. Cal que detalleu lloc, col·legi, taula electoral i hora dels fets, així com si ja s'ha posat algun tipus de denúncia o no (si ho heu fet, envieu-nos també còpia de la denúncia).
La lluita pel canvi polític i social continua, i cada vegada amb més força.
>> Per contactar amb el Grup de Suport dels Països Catalans a II-SP: premsa@iniciativainternacionalista.cat This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it
http://www.iniciativainternacionalista.cat/  

Ple a l'acte final de campanya d'II-SP a Barcelona (05/06/09)




>> Més de 850 de persones van omplir a vessar la plaça del Diamant de Gràcia. No sorprèn si es té en compte la il·lusió que ha generat la candidatura entre l'esquerra independentista catalana i bona part dels moviments socials, polítics i sindicals d'esquerres. La mostra són els nombrosos i concorreguts actes que s'han organitzat en només dues setmanes arreu del país, així com la intensa campanya de difusió als carrers que han fet els grups de suport.
Iniciativa Internacionalista-La Solidaritat entre els Pobles va tancar la campanya als Països Catalans en un acte amb Josep Garganté, primer candidat català, i Rafa Díez, exsecretari general de LAB, com a convidat. En l'emoció que es respirava en la plaça es plasmaven les ganes de fer escoltar a Europa les reivindicacions independentistes, de dir-los als «polítics professionals» que la crisi la pagui qui l'han creat, i també donar una «clatellada històrica» a l'Estat espanyol, en paraules de la vilafranquina Laia Hernández, que va pujar a l'escenari en representació de les desenes de grups locals que donen suport la llista.
En una gran pantalla es van projectar imatges de Franco i el Rei, de Zapatero o de l'actual tripartitt català, i tota la plaça va xiular a una. Van aparèixer les recents càrregues dels Mossos d'Esquadra, i la plaça va tornar a xiular. Però van projectar també imatges de la crema de retrats del rei, o les concorregudes manifestacions de l'esquerra independentista i l'auditori va trencar a aplaudir. Igual que en aparèixer la recordada figura de Xirinacs.  L'Estaca, de Lluís Llach, va posar la pell de gallina a més d'un. I després van sortir a l'escenari les banderes de totes les nacions sense Estat d'Europa, i de Palestina, Cuba, Veneçuela, Kurdistan… entre aplaudiments. Sonava la música d'Obrint Pas, el cantant del qual també ha demanat el vot per a II-SP, igual que desenes de músics, poetes i escriptors catalans.
En la seva intervenció, Rafa Díez va agrair l'oportunitat oferta de «trencar la mordassa imposada a una part important de la societat basca», també es va mostrar segur que «a Euskal Herria i els Països Catalans anem a tenir motius suficients per a felicitar-nos perquè anem a posar una pedra important per una Europa dels pobles».
El candidat català de la candidatura, Josep Garganté, que ocupa el número tres de la llista, conductor d'autobusos de Barcelona que va participaren la reeixida vaga de fa un any per a aconseguir dos dies de descans setmanal, va ser rebut amb una gran ovació. La seva victòria s'ha convertit en un símbol. I va connectar molt bé amb el públic: «Són les victòries les que duen l'esperança, per això és tan important sortir a guanyar. Aconseguir  representació aquest diumenge seria una petita però important victòria». Per això va cridar a omplir de vots les urnes el diumenge 7 de juny.
El cant de la internacional i els segadors van cloure un acte emotiu que ha estat un dels mé concorreguts d'aqueta campanya, i que motra la il·lusió i ganes que ha generat aqueta candidatura al nostre país.
 
Galeria d'imatges:
 

 
 
 

 
 
 

 


 

 

 
 
 
www.iniciativainternacionalista.cat/
 

Terrassa: Iniciativa Internacionalista lluitarà contra l'Europa del capital




L'agrupació defensa fer un mur a davant del que anomenen criminalització dels moviments socials i polítics; visibilitzar les lluites populars a nivell de defensa del territori i agrupar organitzacions per lluitar contra Espanya. >> Vegeu el vídeo de l'acte
..
Aquest dimecres, el grup de suport d'Iniciativa Internacionalista ha fet una xerrada al Centre Cívic President Macià . El motiu ha estat parlar sobre les eleccions europees, a més d'explicar els objectius d'Iniciativa Internacionalista – Solidaritat pels Pobles.
Pel que fa a les eleccions, el representant del grup de suport 'Endavant-OSAN', Jaume Soler, ha comentat que la seva candidatura intenta aplegar diferents organitzacions i col·lectius que treballen per fer arribar la veu al Parlament europeu. I ha enunciat que pretenen lluitar contra l'Europa del capital i fer visible una sèrie de lluites, com defensar el dret a l'autodeterminació que hi ha a Catalunya, i el dret dels treballadors.L'agrupació defensa tres objectius: fer un mur a davant del que anomenen criminalització dels moviments socials i polítics; visibilitzar les lluites populars a nivell de defensa del territori i dels treballadors, entre d'altres. I ha dit que el seu tercer objectiu és agrupar organitzacions per lluitar contra Espanya.
Soler ha dit que han de donar la cara, i amb molt d'orgull.
Per altra banda, la candidata a les llistes d'Iniciativa Internacionalista-Solidaritat dels pobles, Cristina Mas, ha enunciat que per ells el projecte no acaba a les eleccions europees: "Per nosaltres aquest projecte no s'acaba el 7 de juny, per nosaltres continua després amb un projecte de confluència de organitzacions de l'esquerra anticapitalista, de l'esquerra per l'alliberament nacional, que porti realment construir eines de lluita que serveixi per enfrontar situacions tan greus com la crisi econòmica que estem patint avui per avui."
Mas ha comentat que no volen demanar només el vot, sinó, destacar el naixement d'un moviment que vol unir al treballador, al sindicalista, al poble. 

L'esquerra independentista del Penedès demana el vot per Iniciativa Internacionalista




El conjunt de l'esquerra independentista del Penedès ha començat una campanya per a demanar el vot de la candidatura als comicis europeus del proper 7 de juny.
L'acte central de campanya d'Iniciativa Internacionalista al Penedès es va celebrar el passat dissabte 30 de maig a la Plaça Milà i Fontanals de Vilafranca del Penedès. Unes 130 persones van poder escoltar els parlaments del candidat català a la llista Josep Garganté i del regidor de la CUP de Molins de Rei, Àlex Maymó. L'acte es va cloure amb un sopar popular.
Josep Garganté, que és treballador de TMB, fa un any impulsava la vaga d'autobusos a Barcelona per aconseguir dos dies de descans setmanal. Ara és el primer candidat pels Països Catalans (ocupa el tercer lloc de la llista estatal) de la candidatura Iniciativa Internacionalista, que l'Estat espanyol va intentar il·legalitzar per impedir que es presentés a les eleccions europees. Garganté defensa que votar Iniciativa Internacionalista és "una bufetada a l'estat espanyol" i que la candidatura servirà per donar veu a Europa als pobles en lluita per a l'autodeterminació, per defensar un model socialista per Europa, i com altaveu de la diverses lluites que estan portant a terme les organitzacions que donen suport a la candidatura.
Iniciativa Internacionalista – La solidaritat entre els pobles (II-SP) és una candidatura que té el suport d'organitzacions polítiques, socials i sindicals de diverses nacions sense estat que es troben sotmeses per l'estat espanyol. II-SP ha rebut adhesions de nacions com els Països Catalans, Castella, Galícia, Aragó, País Basc, Canàries, Andalusia i Astúries. 

Iniciativa Internacionalista es presenta a Girona + entrevista al candidat gironí




[Notícia i entrevista d'El Punt]
Jone Goirizelaia, advocada i exparlamentària del Parlament basc de l'esquerra abertzale –al centre–; Miquel Blanch, candidat número 47 per Iniciativa Internacionalista –a la dreta–, i Júlia Terricabras –esquerra–, membre del grup de suport a Girona de la candidatura van presentar la llista. La solidaritat entre pobles, el compromís de lluita per les llibertats democràtiques i el dret a l'autodeterminació són els seus principals objectius.

>> ENTREVISTA A MIQUEL BLANCH, 46 D'INICIATIVA INTERNACIONALISTA:

«Si avui en Tià Salellas hi fos, fotríem molta canya»

Miquel Blanch, històric lluitador d'esquerres, és l'únic gironí que es presenta a la candidatura que encapçala el dramaturg Alfonso Sastre

Nascut a Girona el 30 de juny del 1958, Miquel Blanch i Soler és el número 47 de la llista d'Iniciativa Internacionalista, que encapçala el dramaturg Alfonso Sastre. És delegat d'ensenyament de Comissions Obreres, pertany al Corrent Crític d'Opinió de CCOO i milita a Lluita Internacionalista.
–Aquest dijous 28 de maig ha fet un any de la mort de Tià Salellas.
–«Va ser un activista i militant de Lluita Internacionalista (LLI), un lluitador per construir una alternativa. I per això formem part d'una candidatura unitària de persones, partits i moviments de tot l'Estat amb l'objectiu de cercar el reagrupament per defensar els drets democràtics, els drets dels pobles a l'autodeterminació i l'entusiasme per la causa revolucionària.
–Van estar a punt d'il·legalitzar la llista.
–«Ens van investigar a tots i buscaven proves contra tothom. Vaig ser investigat: m'acusaven d'haver anat a una xerrada a Celrà sobre el procés de pau a Euskal Herria.»
–Com ho sabien que va ser a Celrà?
–«No ho sé… Intentaven argumentar fets que no es podien provar: la meva vinculació amb Herri Batasuna i amb l'esquerra abertzale. A d'altres companys se'ls va investigar per haver anat a manifestacions, per haver signat manifestos o per haver anat a actes i mítings.»
–Per què pensa que el volen vincular al moviment d'alliberament nacional basc?
–« Herri Batasuna no és darrere nostre, però els preocupa la llista perquè és una candidatura que dóna veu. A la fiscalia, a l'Estat, no els importa el que fas, sinó el que penses. El PSOE i el PP criminalitzen les idees i el poble d'Euskadi amb la llei de partits, un sistema de repressió que no afavoreix la pau. Neguen el dret a l'autodeterminació dels pobles, no pas només del basc.»
–Què vol dir?
–«Ara volen estendre la llei de partits a tot l'Estat, per criminalitzar l'independentisme i l'esquerra revolucionària.»
–Com neix la llista? Com s'hi va adherir?
–«Iniciativa Internacionalista pivota sobre el compromís de lluita i la solidaritat entre pobles, i hi fem confluir tres banderes: la del moviment obrer, la sobiranista i l'antimonàrquica, perquè som republicans. Per tot això, avui en Tià seria a la candidatura, amb un esperit de participació plena. Si avui en Tià Salellas hi fos, fotríem molta canya.»
–La seva Iniciativa s'acaba el 7 de juny?
–«No és una marca electoral. Qui ho pensa s'equivoca: és una proposta de futur; pensa que moltes d'aquestes organitzacions ja ens trobem en les lluites quotidianes.»
–Què propugnen en l'àmbit d'Europa?
–«Iniciativa va contra l'Europa del capital. La Unió Europea va contra els treballadors, i qui ha de pagar la crisi és qui l'ha provocat.»

  

More Articles...

Acte II-SP a Can Capablanca (Sabadell)
Acte final de campanya d'Iniciativa Internacionalista a València
Treballadors i treballadores de la cultura catalana que, el proper 7 de juny, votarem II-SP
Un centenar de persones desafien l'amenaça dels feixistes en l'acte central de València

<< Start < Prev 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Next > End >>

__________________________________________________________
Connect with friends from any web browser - no download required. Try the new Yahoo! Canada Messenger for the Web BETA at http://ca.messenger.yahoo.com/webmessengerpromo.php

[Non-text portions of this message have been removed]

__._,_.___
��������������������
http://groups.yahoo.com/group/catalonia-europa/
1-Aquest �s un grup sobiranista catal� i federalista europeu, d'esquerres, antipatriarcal i antireligi�s. Es una iniciativa espont�nia, espontane�sta i deslligada de cap entitat organitzada. Aquest grup no admet continguts: 1-comercials, 2-que facin apologia de la religi� o que justifiquin postures diferents de l'ateisme, 3-que atemptin contra els principis ideol�gics de l'esquerra europea i catalana.
2-ATENCI�!!!!: Per a evitar virus i atacs aquest grup NO ACCEPTA missatges
amb arxius adjunts. Si el contingut de l'adjunt que voleu enviar �s un
escrit, podeu copiar-lo dins el cos del missatge en format de text.
Altres tipus de documents podeu carregar-los directament dins la web.
Aquest grup TAMPOC no accepta missatges amb format HTML.
3-Si no vols rebre els missatges d'alg� en particular, no cal donar-se de baixa del grup, �s m�s f�cil filtrar aquest alg�.
4-El terme "Catalunya" s'hi usa seguint el criteri de Josep Guia al seu llibre "Es molt senzill digueu-li Catalunya": http://www.psan.net/llibres/digueu-li/digueu-li.pdf
5-Els missatges d'aquest grup s�n reenviats autom�ticament i es pobliquen al blog:
http://catalunya-lliure-free-europa.blogspot.com
��������������������
Recent Activity
Visit Your Group
Yahoo! News

Fashion News

What's the word on

fashion and style?

Yahoo! Groups

Everyday Wellness Zone

Check out featured

healthy living groups.

Dog Groups

on Yahoo! Groups

Share pictures &

stories about dogs.

.

__,_._,___