dimecres, d’abril 02, 2008

[catalonia-europa] L'aigua com a arma divisòria --- ERC se aproxima a CiU ? --- El socialista de l'any --- PSC.es ...panyolíssim --- Un altre inquisidor espanyol al PSOE: Jordi Sevilla

Les guerres de l'aigua són les guerres a venir
Fets no paraules El Calbot La Generalitat continua anant a remolc dels esdeveniments, ara amb un tema tan delicat com el de l'aigua. La manca de previsió del tripartit podria abocar Catalunya a un funest enfrontament entre territoris. Lleida parla de la seva aigua. Girona parla de la seva aigua. Barcelona es queda sense aigua. El projecte del Roine, que evitaria divisions i ens donaria autonomia respecte d'Espanya, no es contempla. A Madrid es freguen les mans. Si ja ens tenen encadenats per la força dels tancs i de la cartera aviat tindran l'aigua per afegir a la llista de xantatges. Cada dia més pobres, més dependents i més dividits. El tripartit va complint el seu programa, fets no paraules.

---------------- ERC se aproxima a CiU Marina Llansana, portavoz de ERC.

http://www.diarioiberico.com/foto/erc-se-aproxima-a-ciu-19970.html

La ejecutiva de ERC decidió ofrecer tres senadores a CiU para que pueda constituirse en grupo propio en el Senado y llegar, así, a los diez senadores requeridos por el reglamento. La portavoz republicana, Marina Llansana, explicó en rueda de prensa que el partido realiza esta una oferta "desinteresada" a CiU para que no tenga que depender de los escaños del PSOE en el Senado. "Nosotros deseamos que, si CiU puede escoger entre coger prestados tres senadores del PSOE o de ERC, opte por hacerlo por los nuestros", indicó Llansana, que añadió que esta oferta es un "acto de coherencia" del partido tras la demanda de unidad catalanista en Madrid que realizó ERC durante la campaña electoral.

Este ofrecimiento no implica la ruptura del grupo de la Entesa Catalana de Progrés, que forman conjuntamente los senadores del PSC, ERC e ICV-EUiA.

CiU dispone de siete escaños en el Senado, de manera que le faltan tres para poder formar grupo propio en la cámara alta, si bien los nacionalistas ya contaban con tres senadores que el PSOE está dispuesto a cederles.

ERC recordó que los tres partidos de la Entesa tienen autonomía de actuación, de acuerdo con el protocolo que rige esta coalición.

------------------

• Article a El Singular Digital: El Socialista de l'Any

El premi del Català de l'Any, que organitza el diari El Periódico amb la col·laboració de Televisió de Catalunya, ja fa anys que aspira a fer forat en la societat catalana. [Més...]

• Article a e-notícies: PSC.es

El PSC i el PP són els dos únics partits de Catalunya que tenen el domini ".es" en el seu correu electrònic. El PSC, a més, també el té en la seva pàgina web. [Més...]

--------------


Víctor Alexandre
El Socialista de l'Any
El premi del Català de l'Any, que organitza el diari El Periódico amb la col•laboració de Televisió de Catalunya, ja fa anys que aspira a fer forat en la societat catalana. La iniciativa és bona i gairebé tots els països en tenen una de semblant destinada a reconèixer els seus prohoms. Fins aquí, per tant, res a dir. Al contrari. Més aviat sobta que la història d'aquest guardó comenci l'any 2000 i no pas abans. Una altra cosa, però, és la gestió que se'n fa. I no estic al•ludint a Josep Cuní com a cara visible de l'espectacle –penso sincerament que ell no hi té res a veure-, sinó a aquells rostres que no veiem i que remenen les cireres des de l'ombra. Si més no, són realment curiosos els vasos comunicants que hi trobem entre la ideologia del diari organitzador del premi i la de la majoria dels guanyadors. Deixant-ne al marge dues persones que no pertanyen a l'esfera pública o mediàtica –el bioquímic Joan Massagué i la supervivent del camp de concentració de Ravensbrück,
Neus Català-, és evident que entre la resta de guanyadors -Ernest Lluch, Pau Gasol, Manuela de Madre, Ferran Adrià, Joan Manuel Serrat i Pasqual Maragall- hi ha un nombre significatiu de membres del Partit Socialista o que hi simpatitzen. No hi hauria res a dir si aquest partit, que controla el 99% del poder de Catalunya i el 99% del seu espai audiovisual –cosa força normal en les dictadures, però escandalós en democràcia-, organitzés una vetllada de panegírics endogàmics anomenada El Socialista de l'Any. Tothom té dret a crear un guardó casolà que li permeti premiar anualment els diferents membres de la seva família. Però, francament, fa mal als ulls veure tant desvergonyiment en l'afany d'implicar-hi un país sencer en un opac i sospitós sistema d'elecció els organitzadors del qual ja van ser denunciats l'any passat per greus irregularitats relacionades amb el nom d'Èric Bertran i enguany per la resta sistemàtica de vots del candidat Alfons López Tena.

No es tracta d'agafar el rave per les fulles qüestionant els mèrits dels guardonats –l'admiració que em mereix la lluita de Pasqual Maragall contra l'Alzheimer ja la vaig expressar en una carta oberta adreçada a la seva persona-, sinó de deixar de revestir de solemnitat allò que no és res més que una extraordinària presa de pèl. És a dir, una festa cuinada i englotida pels socialistes que respon al lema "jo m'entenc i ballo sol". Enguany, però, hi ha hagut una altra cosa que ha fet mal als ulls, i és veure Pasqual Maragall prestant-se a la mascarada perpetrada pels mateixos que van esbombar la seva malaltia per afavorir els interessos de l'estol espanyolista que governa el partit. No és, per tant, el complot dels cínics allò que sobta, sinó que Pasqual Maragall entri en el joc i accepti el premi de mans de José Montilla, l'home que el va foragitar de la presidència del país, primer, i del PSC després.

-------------------
Jordi Sevilla descubre a los "nacionalistas encubiertos" Imagen de Jordi Sevilla en su 'blog'.

El ex ministro y diputado del PSOE por Castellón Jordi Sevilla dice en su blog personal que una "de las muchas enseñanzas" que ha obtenido de la campaña electoral "ha sido descubrir la cantidad de nacionalistas que hay en nuestro país. Muchos de ellos, sin ni siquiera saberlo. E, incluso, algunos repudiando explícitamente el nacionalismo". Luego dice que "de lo que quiero hablar aquí es de los nacionalistas encubiertos". Agrega que "para esos nacionalistas encubiertos, el criterio para apoyarme o no, no reside tanto en lo que he hecho como diputado, o en lo que propongo hacer o el partido político por el que me presento. No".

Precisa después que "el problema es que no he nacido en Castellón, aunque hablo valenciano y conozco las costumbres y tradiciones. Ser 'de aquí' parece, para ellos, un criterio muy importante de elección de un representante parlamentario en las Cortes Generales. Cuando algunos nacionalistas exigen tener seis u ocho apellidos 'de la tierra', o un nombre traducido a su lengua, son criticados por muchos para los que luego el criterio de nacimiento, de haber nacido 'aquí', les parece más determinante que el de mérito y capacidad para desempeñar determinados puestos públicos".

Concluye afirmando que "colocar la defensa del territorio considerado como propio en el lugar prioritario de la acción pública, y casi exclusivo criterio de justicia social, es legítimo. A eso se le llama nacionalismo. Hacerlo como instrumento para criticar lo que no te gusta del adversario, es relativismo político que no debe ser tan criticable como el relativismo moral, pero casi. Puestos a elegir, prefiero el nacionalismo genuino, que no reniega de ser lo que es, que éste, encubierto y falaz".

Bons preus i bona qualitat: http://www.adocse.com/

---------------------------------
Be smarter than spam. See how smart SpamGuard is at giving junk email the boot with the All-new Yahoo! Mail

[Non-text portions of this message have been removed]

__._,_.___
€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€
http://groups.yahoo.com/group/catalonia-europa/
1-Aquest és un grup sobiranista català i federalista europeu, d'esquerres, antipatriarcal i antireligiós. Es una iniciativa espontània, espontaneïsta i deslligada de cap entitat organitzada. Aquest grup no admet continguts: 1-comercials, 2-que facin apologia de la religió o que justifiquin postures diferents de l'ateisme, 3-que atemptin contra els principis ideològics de l'esquerra europea i catalana.
2-ATENCIÓ!!!!: Per a evitar virus i atacs aquest grup NO ACCEPTA missatges
amb arxius adjunts. Si el contingut de l'adjunt que voleu enviar és un
escrit, podeu copiar-lo dins el cos del missatge en format de text.
Altres tipus de documents podeu carregar-los directament dins la web.
Aquest grup TAMPOC no accepta missatges amb format HTML.
3-Si no vols rebre els missatges d'algú en particular, no cal donar-se de baixa del grup, és més fàcil filtrar aquest algú.
4-El terme "Catalunya" s'hi usa seguint el criteri de Josep Guia al seu llibre "Es molt senzill digueu-li Catalunya": http://www.psan.net/llibres/digueu-li/digueu-li.pdf
5-Els missatges d'aquest grup són reenviats automàticament i es pobliquen al blog:
http://catalunya-lliure-free-europa.blogspot.com
€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€
.

__,_._,___