divendres, d’agost 31, 2007

[catalonia-europa] Sobre la vexació de Saida Saddouki per haver parlat catala.

De Vilaweb:

DIVENDRES, 31/08/2007 - 08:45h
Obriran un expedient als agents de Palma que van vexar Saïda Saddouki per parlar català
Saddouki és intèrpret de berber i àrab
El delegat del govern espanyol a les Illes Balears, Ramon Socias, ha dit que obriria un expedient informatiu a als dos agents de la guàrdia civil de Palma que van vexar Saïda Saddouki per haver parlat català. El capità de la caserna va demanar que Saddouki, intèrpret de berber i d'àrab, fes unes tasques de traducció. Però quan el capità Bartolomé i l'agent Sarro van sentir Saïda parlar en català, perdé la feina i fou insultada i menyspreada.

El Diari de Balears ha publicat aquesta setmana el relat dels fets que Saïda ha denunciat. El 16 d'agost al matí l'agent Sarro va negar-se a deixar-la passar a la caserna, on tenia cita amb el capità Bartolomé, perquè va parlar en català. Saïda fou retinguda durant vint minuts a l'entrada del quarter i no aconseguí veure el capità. L'endemà, Saddouki hi tornà, aquest cop amb la intenció de parlar en espanyol i així poder accedir a les tasques de traducció que tenia encomanades. Però també va fer servir unes paraules en català. L'agent va adoptar la mateixa actitud que el dia anterior, però finalment va deixar passar Saïda, qui va poder parlar amb el capità, qui li va dir, en espanyol: 'A mi me parece vergonzoso que seas de otro país y defiendas un idioma que ni siquiera existe, porque unos se lo han inventado y, encima, vienes tú a defenderlo! (...) Lo que me faltaba: una mora catalanista! (...) Si quieres el catalán pues quedaté con él! (...) Sabes que aquí no hay nada que odiemos más como ese maldito idioma y posturas como la tuya!'.

(Fotografia del Diari de Balears)

[Non-text portions of this message have been removed]

__._,_.___
€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€
1-Aquest és un grup sobiranista català i federalista europeu. Es una iniciativa espontània, espontaneïsta i deslligada de cap entitat organitzada. Aquest grup no admet continguts: 1-comercials, 2-que facin apologia de la religió, 3-que atemptin contra els principis ideològics de l'esquerra europea i catalana.
2-ATENCIÓ!!!!: Per a evitar virus i atacs aquest grup NO ACCEPTA missatges
amb arxius adjunts. Si el contingut de l'adjunt que voleu enviar és un
escrit, podeu copiar-lo dins el cos del missatge en format de text.
Altres tipus de documents podeu carregar-los directament dins la web.
Aquest grup TAMPOC no accepta missatges amb format HTML.
3-Els missatges d'aquest grup es pobliquen també al blog:
http://catalunya-lliure-free-europa.blogspot.com
€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€
Recent Activity
Visit Your Group
Yahoo! News

Sexual Health

Get important

sex health news

Yahoo! Groups

Your one stop

for beauty & fashion

tips and advice.

Food Lovers

Real Food Group

on Yahoo! Groups

find out more.

.

__,_._,___