dimecres, de desembre 06, 2006

[catalonia-europa] I per què no la posen ells, la senyera?

I per què no la posen ells, la senyera?
http://blocs.mesvilaweb.cat/bloc/view/id/1955/cat/405
sgordillo | Relat diari | dimecres, 6 de desembre de 2006 | 06:03h

¿Estaven els periodistes de La Vanguardia muntant guàrdia davant les conselleries d'Esquerra a l'espera que es retirés la bandera espanyola d'algun dels edificis? No. ¿Llavors com és que aquest dimarts el diari del Grupo Godó oferia en portada el titular Puigcercós arría la bandera española de la sede de Governació que repuso su antecesor? ¿Potser perquè algú vinculat al predecessor del republicà Joan Puigcercós [bloc] en el càrrec, és a dir, el socialista Xavier Sabaté [bloc], ho va filtrar a La Vanguaria? Potser sí.

La qüestió és que el nou Govern d'Entesa es caracteritza, almenys fins ara, per dues coses. Per fer-se l'oposició ell mateix (Montserrat Tura amb Joan Saura [La indigestió de Tura] o Sabaté amb Puigcercós) i aprofitar aquestes tensions per reforçar l'autoritat del President José Montilla. "Montilla mana", ha dit aquesta nit Mònica Terribas a La nit al dia. Ho ha acompanyat d'un tall en què apareixia Montilla, després del Consell Executiu, assegurant als periodistes que la bandera espanyola tornaria en pocs minuts a onejar a la seu del Departament de Governació i Administracions Públiques. I, efectivament, Puigcercós l'havia tornat a posar. Prèviament, però, el conseller havia fet treure totes les banderes, senyera inclosa.

Aquesta tempesta en un vas d'aigua ha desviat l'atenció mediàtica d'aquest dimarts ensopit en una setmana estranya i atípica com aquesta. La bandera ha tapat la visualització del gir social del Govern d'Entesa, que ha aprovat la llei de serveis socials. Una "guerra de banderes de 24 hores", segons el convergent David Madí, que ha deixat el secretari general d'ERC i titular de Governació "en ridícul". Ja és curiós que els sobiranistes se n'alegrin, de la reculada simbòlica.

Però torno a això de les banderes. Montilla ha instat els consellers d'Esquerra a complir la llei. El nou Estatut d'Autonomia de Catalunya estableix d'una manera inequívoca que als edificis públics del Principat hi han d'onejar tant la bandera espanyola com la senyera. Són molts, moltíssims, els edificis de l'Estat a Catalunya que incompleixen flagrantment aquest punt de l'Estatut. Només cal fer una ullada a seus estatals i edificis policials o militars per comprovar la doble moral espanyolista. Els que exigeixen la presència de l'espanyola en seus del Govern de Catalunya són els primers que no pensen a retirar símbols franquistes de façanes majestuoses o a hissar la senyera al costat de la rojigualda.

Després de Saragossa toca Barcelona i València és una anotació meva del passat 26 d'agost. Escrita arran de la retirada de l'estàtuta del dictador Franco d'una acadèmia militar de Saragossa, vinculava aquella bona notícia amb la persistència de símbols predemocràtics a les ciutats de València i Barcelona. Més gallines franquistes a València, un apunt de Carquinyol al gran El badiu dels micacos. A l'apunt La gallina imperial hi trobem les fotos de l'edifici de l'Exèrcit a Barcelona amb l'escut franquista i, ai las!, només amb la bandera espanyola hissada. Llegiu, si no, l'entrada L'alcalde, els símbols i la tranquil·litat.

Per tant, aquesta polèmica, en què el rotatitu de Godó es troba tant còmode ("Cultura es el único departamento de ERC en el que luce la rojigualda, como manda la ley") [Diari republicà: El Conde juga a ser Pedro Jota], ha servit per reiterar l'incompliment de la llei no només per part de l'administració catalana, sinó també per part de l'Estat. Al peu de la lletra, doncs, són l'excepció aquells que compleixen la llei. Penso, per exemple, en el Departament d'Educació, al capdavant del qual hi és el socialista Ernest Maragall. A la façana de la seu d'Educació no n'hi ha cap, de bandera. I això també és infringir la llei strictu sensu.

Però aquest no és un debat legal, sinó polític, i la història va per una altra banda. D'entrada, avui és el dia de la Constitució espanyola, i tenim el President de Catalunya a Madrid fent acte de fidelitat a les institucions de l'Estat i a l'Espanya plural de Zapatero. A veure si la foto de Montilla celebrant la Constitució espanyola frena les veleïtats anti-republicanes (de dins i de fora de l'Entesa) i evita un nou incendi a les portes de Nadal. Pobres productors de cava. Quin patiment...

[Non-text portions of this message have been removed]

__._,_.___
€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€
1-Aquest és un grup sobiranista català i federalista europeu. Es una iniciativa espontània, espontaneïsta i deslligada de cap entitat organitzada. Aquest grup no admet continguts: 1-comercials, 2-que facin apologia de la religió, 3-que atemptin contra els principis ideològics de l'esquerra europea i catalana.
2-ATENCIÓ!!!!: Per a evitar virus i atacs aquest grup NO ACCEPTA missatges
amb arxius adjunts. Si el contingut de l'adjunt que voleu enviar és un
escrit, podeu copiar-lo dins el cos del missatge en format de text.
Altres tipus de documents podeu carregar-los directament dins la web.
Aquest grup TAMPOC no accepta missatges amb format HTML.
3-Els missatges d'aquest grup es pobliquen també al blog:
http://catalunya-lliure-free-europa.blogspot.com
€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€
SPONSORED LINKS
Yahoo! News

Fashion News

What's the word on

fashion and style?

Yahoo! TV

"The 9"

Daily count down

of top Web finds.

Yahoo! Groups

Start a group

in 3 easy steps.

Connect with others.

.

__,_._,___