dijous, de setembre 03, 2009

[catalonia-europa] Homenatge a Moragues -- Acte PDD -- Per la Diada, viu la Festa per la Llibertat! -- Enèssim manifest

 



Si no pots veure el contingut fes click aquí

 

 

 La Plataforma pel Dret de Decidir
us convida a l'acte

"Cal buscar noves vies més enllà de l'autonomisme"

    Dia 8 de setembre a les 19,30h a l'Aula Magna de la Facultat d'Història de la UB a Ciutat Vella.

És important confirmar al Tel. 934103155 o a info@tenimeldretdedecidir
 
 -----------------------------
 

Benvolgut soci, benvolguda sòcia,
Com ja deus haver llegit durant aquest mes d'agost, Òmnium Cultural s'ha situat enmig del debat polític del país proposant una resposta ciutadana a una previsible sentència negativa del Tribunal Constitucional sobre l'Estatut.
Des d'Òmnium apostem per respondre la sentència de manera unitària i massiva, per tant té sentit que sortim al carrer, un cop el TC s'hagi pronunciat, per deixar ben clar que no acceptem intromissions a la capacitat de decidir del poble català.

Aquest 11 de Setembre la Diada ha de ser més reivindicativa que mai. Cal que els diferents actes que fem, des dels diferents pobles i ciutats del país, deixin ben clar que Catalunya té dret a decidir el seu futur.
És per això que us animem a acompanyar-nos enguany en els diferents actes que celebrarem, arreu del país, en el marc de la Festa per la Llibertat.
Cal deixar ben clar que SOM UNA NACIÓ. NOSALTRES DECIDIM.
Les activitats a tot el territori són consultables des d'aquí. Consulteu a continuació les activitats més multitudinàries de l'acte nacional.
 

Activitats

11/09/2009 10:00
Viu l'Onze en família!
Des de les 10 h del matí i sota el títol "Viu l'Onze en família!" convidem a les famílies a compartir una estona de jocs i tallers diversos.
continueu llegint

11/09/2009 14:00
Dinar popular amb l'actuació de Falsterbo Marí
Per tercer any consecutiu, Òmnium organitza un dinar popular al Passeig Lluís Companys per tal de gaudir de la festa i de la reivindicació durant tot el dia. Durant l'hora del cafè, els participants gaudiran de l'actuació del grup Falsterbo Marí.
continueu llegint

11/09/2009 19:30
Concert final de la Festa per la Llibertat: Mazoni, Gertrudis, La Gossa Sorda
El concert és l'esclat final de la Festa per la Llibertat es porta a terme des de la primera edició de la Festa, una cita musical i reivindicativa que cada any esdevé més multitudinària.
continueu llegint

© Òmnium Cultural , 2005-2008 - 11setembre@omnium.cat - www.omnium.cat
----------------------------------------

Us ho envia Salvador Molins, Conseller de Catalunya Acció des de Berga.

Darrer Manifest de l'independentisme Català. __ EA 1383
empordaaccio | diumenge, 30 d'agost de 2009 | 15:06h

L'Independentisme avança i darrerament ha fet un gran salt qualitatiu i quantitatiu. A la fotografia la Pancarta que presidia la Manifestació de Brussel·les.
Igual que a Brussel·les la Manifestació de l'11 de setembre del 2008 també va ser en defensa del Futur Estat Català.

MANIFEST

"Prou autonomisme: és l'hora de la independència"

En relació a la resposta a la futura sentència del Tribunal Constitucional espanyol sobre l'Estatut, les entitats sotasignants hem consensuat i manifestem,

1. D'acord amb la legalitat espanyola, el TC té la funció d'emetre sentències de constitucionalitat sobre lleis espanyoles. L'Estatut és una llei espanyola i des d'un inici tot el procés de la seva reforma s'ha fet sotmès a les lleis i al poder de l'Estat Espanyol.

2. El fet que Catalunya ratifiqués la llei en referèndum no és en cap cas el resultat de l'exercici del dret a decidir del poble de Catalunya, sinó una fase més de la seva aprovació segons les lleis espanyoles. Pretendre respondre a la sentència del TC amb l'argument que es vulnera el dret a decidir és un error gravíssim, perquè implica acceptar que els catalans i les catalanes podem exercir la nostra sobirania nacional lliurement en el marc de l'Estat Espanyol, i això no és possible.

3. Considerem que qualsevol mobilització de rebuig a la sentència del TC ha de donar per acabada la via autonomista i l'acceptació de la legalitat espanyola, i ha de consistir en la defensa del nostre dret a l'autodeterminació i de l'Estat propi com a projecte.

4. Les entitats sotasignants no ens manifestarem en defensa de l'Estatut ni darrere dels polítics que no demostrin amb fets que defensen un estat català independent. En conseqüència, només assistirem a una manifestació que es convoqui en defensa de l'exercici del dret d'autodeterminació.

5. Les entitats sotasignants consensuarem un programa d'acció conjunta de resposta a les agressions espanyoles, el primer acte del qual serà una manifestació sota el lema "Som una nació, volem Estat propi", que es durà a terme a Barcelona l'Onze de Setembre d'enguany, i que serà convocada en breu.

----------------------------------------

Plataformes impulsores: Plataforma pel Dret de Decidir (PDD), Sobirania i Progrés (SiP) i Deumil.cat, Catalunya Estat Lliure, Catalunya Acció i algunes entitats més.

Entitats adherides: Cercle Català de Negocis, Catalunya Estat Lliure, Ciemen, Club FNEC (Associació de professionals ex-membres de la Federació
Nacional d'Estudiants de Catalunya), Ateneu Sobiranista Català i 40 entitats més.

Barcelona, a 28 d'agost de 2009

----------------------------------------------------------

"Les Primàries de la Nostra Independència" ___ BIC 1682
smolins9 | esborrar | dissabte, 29 d'agost de 2009 | 22:39h

NOTÍCIA DE VILAWEB:   DISSABTE, 29/08/2009 - 19:47h
Comença la campanya de la consulta sobiranista d'Arenys de Munt
Dissabte vinent tots els partits amb representació municipal, excepte el PSC, en faran un acte de defensa

La campanya per la consulta popular sobre l'autodeterminació de Catalunya (vídeo) que se celebrarà a Arenys de Munt (Maresme) el 13 de setembre vinent ha començat avui enmig de la polèmica per l'autorització d'una concentració falangista el mateix dia. El Departament d'Interior ha de dir aquesta setmana si atén o no l'informe de l'Ajuntament, en què recomana que s'ajorni la concentració falangista, que preocupa, i molt, al municipi.

Tots els partits amb representació municipal excepte el PSC faran dissabte vinent un acte de campanya unitari en defensa de la consulta, avalada pel ple de l'Ajuntament. A més a més, el 12 de setembre, l'organització preveu de fer un acte informatiu amb presència de personalitats rellevants de la política, l'economia i la cultura, signants del manifest de suport al referèndum. Ara, l'Ajuntament encara no han concretat qui hi participarà.

L'informe de l'Ajuntament d'Arenys de Munt

A l'informe l'Ajuntament d'Arenys hi ha recopilat apunts de webs i fòrums, convocatòries de Facebook, comentaris de les notícies publicades a diaris digitals, articles periodístics i molta jurisprudència. L'informe fins i tot inclou cartes de l'associació de comerciants i del mossèn d'Arenys de Munt, a qui més d'un feligrès ja li ha dit que el dia de la consulta no aniria a l'església per por de possibles avalots.

Mig centenar de personalitats adherides

Entre el més de mig centenar de personalitats que s'han adherit al manifest de suport a la consulta hi figura l'ex-president de la Generalitat Pasqual Maragall; els consellers d'ERC Joan Manuel Tresserras i Josep Huguet; el secretari de Política Lingüística, Bernat Joan (ERC); l'ex-conseller del PSC, Ferran Mascarell; el rector de la Universitat Catalana d'Estiu (UCE) i militant socialista, Jaume Sobrequés; l'eurodiputat d'ERC Oriol Junqueras; el diputat d'ERC al Parlament Uriel Bertran; el president de l'àmbit d'immigració de CDC, Àngel Colom; l'ex-conseller i líder de Reagrupament.cat, Joan Carretero; escriptores com Empar Moliner i Isabel Clara Simó; els músics Francesc 'Titot' Ribera i Joan Reig o l'advocada Magda Oranich i la cantant Núria Feliu, entre molts d'altres.

----------------------------------------

+ Pàgina web de la consulta sobre l'autodeterminació a Arenys de Munt.
+ Grup de Facebook de la consulta sobre l'autodeterminació a Arenys de Munt.
+ Vídeo de la consulta sobre l'autodeterminació a Arenys de Munt.

-----------------------------------------------

Santiago Espot
President Executiu de Catalunya Acció i impulsor de Força Catalunya
fa costat a la Consulta d'Arenys de Munt:

22 juny 2009
13-S: comença la independència Alguna vegada ho havia sentit comentar a certs càrrecs municipals d'una suposada filiació independentista, però mai ningú no posava fil a l'agulla. Que si d'aquí un temps, que si ara no és moment, que si el perdríem... El cert és que fer una consulta popular en un municipi català sobre la independència del nostre país sempre trobava les excuses pertinents per part d'aquells que podíen impulsar-la. Dic "trobava" perquè fa uns dies el regidor d'Arenys de Munt Josep Manel Ximenis ha aconseguit que el proper dia 13 de setembre aquesta vila maresmenca sigui la primera on els veïns seran cridats a les urnes per decidir si volen una Catalunya independent. Les meves més sinceres felicitacions, patriotes arenyencs!
En efecte, per primer cop en la història, uns milers de catalans podran decidir democràticament allò que tants de nosaltres esperem poder fer també en un futur no gaire llunyà. Que només té caràcter consultiu? Que no tindrà més trascendència? Que no guanyarà el SÍ? Ja ho veurem. De moment, em consta que altres viles del Principat estan disposades a intentar-ho també per fer d'aquell dia una mena de primàries sobre la voluntat popular de crear un Estat independent. Si així s'esdevingués, no hi ha dubte que significaria la visualització de la millor imatge motivacional per assolir la nostra llibertat. Puc imaginar-me els arenyencs dipositant a les urnes la seva papereta de forma natural i civilitzada, després d'haver viscut quinze dies de campanya electoral, tal com l'organització preveu realitzar. Els del front del SÍ defensaran la independència amb la seva dialèctica i les seves raons. On seran els del front del NO? Aniràn en
Vidal-Quadras o en Joan Ferran a Arenys de Munt a defensar la "unidad de la patria"? Doncs allà us hi esperem, els demòcrates.
Imagino que, a mesura que es vagi acostant el 13-S, les pressions s'aniran incrementant, i encara més si d'altres viles o ciutats prenen la mateixa via. Voldran posar la Constitució espanyola per damunt de tot i ens amenaçaran per... voler votar! Amb tot, no només els de la "cruzada" (sigui socialista o del PP) són enemics de l'expressió de la voluntat popular catalana, també els fariseus amb carnet convergent o republicà que tenim al Parlament de Catalunya segueixen les consignes de Madrid. Així, només cal veure com han tirat escales avall la ILP per tal de poder convocar un referèndum per decidir si volem trencar amb Espanya. No m'estranya que un dels seus principals promotors, Enric Canela, hagi dit que la nostra cambra actua com a extensió del Tribunal Constitucional i, amb un gest que l'honora, hagi estripat el carnet de CDC.
Ara, doncs, la nostra resposta immediata, a part d'articular una nova força electoral que porti la independència al Parlament, ha de ser fer del 13-S un clam col·lectiu per la democràcia i la llibertat de la nostra nació.

Santiago Espot
President Executiu de Catalunya Acció i impulsor de Força Catalunya
 
-----------------------------------
 
"un poderós exercit d'independentistes promourà arreu de la Nació la consulta d'Arenys de Munt"

28 juliol 2009
Conferència de premsa de Catalunya Acció
del proppassat 28 de juliol del 2009:

" ... Des de Catalunya Acció farem tot el possible per a estendre aquesta iniciativa d'Arenys de Munt a d'altres ajuntaments de la nostra nació, i convertir així la campanya de referèndums municipals en les primàries de la nostra independència. Si no ha estat possible iniciar la nostra independència a través del Parlament de Catalunya, la nostra màxima institució, perquè els partits que diuen defensar Catalunya no han volgut recolzar la ILP, la iniciarem aquestes primàries de la nostra independència amb la complicitat de tots aquells ajuntaments que ho vulguin.

Barcelona, 28 de juliol del 2009"

__________________________________________________________
Looking for the perfect gift? Give the gift of Flickr!

http://www.flickr.com/gift/

[Non-text portions of this message have been removed]

__._,_.___
��������������������
http://groups.yahoo.com/group/catalonia-europa/
1-Aquest �s un grup sobiranista catal� i federalista europeu, d'esquerres, antipatriarcal i antireligi�s. Es una iniciativa espont�nia, espontane�sta i deslligada de cap entitat organitzada. Aquest grup no admet continguts: 1-comercials, 2-que facin apologia de la religi� o que justifiquin postures diferents de l'ateisme, 3-que atemptin contra els principis ideol�gics de l'esquerra europea i catalana.
2-ATENCI�!!!!: Per a evitar virus i atacs aquest grup NO ACCEPTA missatges
amb arxius adjunts. Si el contingut de l'adjunt que voleu enviar �s un
escrit, podeu copiar-lo dins el cos del missatge en format de text.
Altres tipus de documents podeu carregar-los directament dins la web.
Aquest grup TAMPOC no accepta missatges amb format HTML.
3-Si no vols rebre els missatges d'alg� en particular, no cal donar-se de baixa del grup, �s m�s f�cil filtrar aquest alg�.
4-El terme "Catalunya" s'hi usa seguint el criteri de Josep Guia al seu llibre "Es molt senzill digueu-li Catalunya": http://www.psan.net/llibres/digueu-li/digueu-li.pdf
5-Els missatges d'aquest grup s�n reenviats autom�ticament i es pobliquen al blog:
http://catalunya-lliure-free-europa.blogspot.com
��������������������
Recent Activity
Visit Your Group
Yahoo! News

Fashion News

What's the word on

fashion and style?

Dog Groups

on Yahoo! Groups

Share pictures &

stories about dogs.

Yahoo! Groups

Mental Health Zone

Schizophrenia groups

Find support

.

__,_._,___