dimarts, de març 31, 2009

[catalonia-europa] El Liceo gallec podria jugar la Lliga Portuguesa -- El gallec perd un 20% de parlants -- TM: Pobrecitos turistas madrileños



El Liceo gallec podria jugar la Lliga Portuguesa d´hoquei patins
 
http://www.racocatala.cat/forum/llegir.php?idf=4&fil=6502&pag=1#2917666

------------------------
 

Publicat en el diari digital Pàgina26 dimecres 18 de març del 2009
http://www.pagina26.com/politica-i-mon/7505-el-gallec-ha-perdut-un-20-de-parlants-en-poc-mes-de-10-anys.html
 
El gallec perd un 20% de parlants en poc més de 10 anys
En 1992 la institució encarregada de normativitzar aquesta llengua va fer públiques les dades del mapa sociolingüístic d'aquest territori. Ara s'han donat a conéixer els resultats de la investigació que es va efectuar en 2004 i que demostrarien la davallada en l'ús d'aquesta llengua. Aíxí, en 1992 el 13% dels gallecs deien que parlaven sempre en castellà, xifra que ha augmentat fins al 25,8% segons l'estudi de 2004. A més a més, també s'ha reduït el nombre de persones que s'expressen en gallec: en 1992 el 61% dels enquestats afirmaven que habitualment parlaven en gallec i aquesta xifra ara s'ha reduït al 39%. Carlos Callón, des de la Mesa per la Normalització Lingüística, ha dit que les dades demostren la situació en què es troba el gallec, per això ha demanat al nou govern de la Xunta i a la resta d'administracions, locas com estatals, que prenguen mesures urgents. Callón ha criticat que la RAG haja fet públiques aquestes dades
ara, després de les eleccions, ja que considera que desmunten els arguments dels populars sobre la imposició del gallec.
 
El nombre de persones que parlen només en gallec ha passat del 30,5% al 16%. El 57% dels habitants del Ferrol només s'expressa en castellà, xifra que és del 45,5% a Vigo, la ciutat més poblada de Galícia. A Santiago i a Lugo el 40% dels ciutadans diuen que s'expressen habitualment o sempre en gallec, però encara així el castellà s'imposa en l'ús oral. Les dades són més preocupants si es refereixena als jóvens, ja que en 1992 el 46,5% afirmen que s'empressaven més en gallec o només en aquesta llengua, xifra que ara se situa en el 29,4%. En les set ciutats de més de 50.000 habitants les persones que s'expressen de forma habitual en gallec no arriben al 25% i el 32% dels habitants de les zones urbanes és monolingüe en castellà.

==============================
http://jacmetolosa.spaces.live.com/blog/
Ajudas a la traduccion : www.gencat.cat/traductor/
 
--------------------------
 

    "Si no aneu amb compte, els mitjans de comunicació us duran a odiar els oprimits i a estimar els opressors" (Malcolm X [Malcolm Little], 1925-1965 , lluitador musulmà pels drets dels afroamericans, assassinat).
    "Per suposat podeu vendre candidats a càrrecs polítics de la mateixa manera que veneu sabó o cera de lacrar o qualsevol altra cosa, perquè, al cap i a la fi, aqueixa és l'única manera de vendre alguna cosa" (Sid Bernstein, comentador de publicitat, citat per Eric Clark, a "The Want Makers: Inside the World of Advertising/ Els Fabricants de necessitats: Dins el món de la Publicitat", 1988, New York: Penguin Books, p. 291).
  L'ensarronada de molts mèdia consisteix a parlar del que no afecta al poble per no parlar del que sí que ens afecta (el que furten i malversen del patrimoni públic). D'ací l'enorme interès pel xafardeig, programes rosa, esports, etc.
  La psicologia és bàsica en política (i en la vida, per suposat). Altrament ens passaran totes altes. La propaganda política és, bàsicament, psicologia empresarial aplicada. Sobre psicologia empresarial hi ha avui dia un munt de llibres excel·lents publicats en català i que molt ens convindria mirar-nos-els perquè van bé per a una escurada i per a una escombrada. Estigueu segurs que sense tenir unes nocions sòlides -entre altres temes- de psicologia tot el que hi haurà seran parides mentals.
  El resultat de les polítiques desinformatives i manipuladores dels mass mèdia és la creació d'un ciutadà de laboratori controlable pel poder, una persona superficial, desvitalitzada, que té prou informació però sens ordenar significativament ni coherent. Una persona aparentment culta i lliure però en realitat profundament inculta i esclava.

    "Actualment el nom d'Espanya serveix per entumir les masses embadalides en els esports. La massa necessita un entusiasme col•lectiu; polític per tant. Però Espanya no li consent entusiasme col•lectiu autènticament polític, sigui de grup, sigui de classe o de comunitat nacional. L'esport ha estat el succedani i el tòpic aglutinador. I el poble, enfavat davant el televisor, s'ha empassat la píndola. Qui va inventar el mot "España" i "español" va descobrir un narcòtic" (Mossèn Josep Armengou, Berga 1910-1976, eclesiàstic i escriptor catalanista).

  "Cui prodest?/ Qui en treu profit?" (Qüestió per a la investigació: cercar un mòbil de les actuacions).
   "Els anuncis contenen les úniques veritats fiables d'un diari" (Thomas Jefferson, 1743-1826, estadista estadounidenc).
    "Ací no hi ha censura. El que hi ha és una limitació sobre el que els periòdics poden informar" (Louis Nel, Ministre Diputat d'Informació d'Africa del Sud durant l'apartheid racista).
 
 TM: Pobrecitos turistas madrileños:
 
http://comunicacio.e-noticies.cat/telemadrid-denuncia-la-persecucio-del-castella-18828.html 
 

En esta noticia de Telemadrid se quejan de que si te vas de vacaciones a la costa catalana, los restaurantes se llaman 'El racó del Bon Menjar' y los helados se llaman 'gelats' y los zumos se llaman 'sucs', y se quejan de que esto sea así, y de que se indique así. ¡Qué fuerte, qué fuerte! Así que 'gelats'... ¡qué barbaridad! ¡¡En catalán helados no se dice 'helados', se dice 'gelats'!! ¡¡Dios, qué fuerteeeee... qué atropello, qué indignación!!
¿¿Pero cómo puede ser que en otro idioma no digan 'helados' igual que se dice en español?? (menudo descubrimiento que acaban de hacer estos 'periodistas' de TeleEspe, ¿eh?) Y encima la culpa de que se diga 'gelats' la tiene el gobierno catalán... que es el que está obligando a los catalanes a decir 'gelat' y 'entrepà de formatge', pero qué fuerte!!!
Lo mejor de todo es el enfoque de la noticia: SE QUEJAN DE QUE AL ESTAR EN CATALÁN, LOS TURISTAS NO LO ENTIENDEN. Y luego nos recuerdan que el turismo es muy importante para la economía española, para que pensemos que por culpa del catalán y el vasco toda España nos vamos a arruinar... (Por cierto, no viene a cuento, pero ¿Sabéis que entre los mejores restaurantes del mundo, todos los españoles que hay son catalanes o vascos?).
Vaya, vaya... así que en Telemadrid se quejan de que los guiris no entienden los letretitos de los bares.
Pero es que como todos sabemos, los ingleses y alemanes que vienen a emborracharse en las playas españolas tienen todos un doctorado en filología hispánica y si estuviera en español lo entenderían.... además de que un restaurante no se ve claramente que es un restaurante, y un puesto de helados tampoco se ve claramente que es un puesto de helados... NO.. no se ve. Es necesario que lo ponga un cartel, y además en español.
Yo es que vamos, cuando me enteré de que en la esquina de mi casa había un bar fue porque había un letrero que ponía 'bar', ya que lógicamente, cuando vi el bar como tal no me di cuenta de que era un bar...
¿Qué debía de ser aquello tan raro con mesas y sillas y una barra y una terraza donde un señor servía cervezas y cafés? ¿Sería un puticlub al aire libre? ¿O una correduría de seguros? Hummm... ¿Un bufete de abogados? ¿O quizás una obra de Gaudí en plan tirao? No, espera... ¿Y si era una tienda del Barça?  ¡O una sede de Esquerra Republicana de Catalunya! ¡Ahí, en medio de la calle, que la ven los niños!  
No... señores... ese sitio donde un camarero servía tapas y bebidas... ¡¡era un bar!! ¡¡¡Quéeeee!!!  ¿¿Un bar??  ¡¡Pues que pongan el letrero con la palabra BAR bien grande (y en español), que soy de Madrid y no me enteroooo!!
Volviendo al ejemplo del 'entrepà de formatge' (bocadillo de queso). No es por nada pero un francés y un italiano entienden perfectamente la palabra 'formatge', porque en su idioma se dice igual. Lo que dudo que entiendan es 'queso'.¿Es que Cataluña o Mallorca no tienen turistas franceses o italianos? Curiosamente, en italiano 'helado' se dice 'gelato' (muy parecido a 'gelat') y yo creo que es mucho más internacional escribirlo con G que con H (incluso en Japón existe la palabra GELATO!!), ya que todo el mundo conoce el famosísimo 'gelato' italiano (menos en Madrid.. allí por lo visto sólo comen membrillo).
Otra de las quejas de la noticia es que tardaron 'una semana' en enterarse de que en un sitio donde ponía 'FRUITA' vendían fruta. ¡Uffff!  ¡30 años de vida y 5 cursando una carrera para descifrar este increíble jeroglifico... FRUITA = FRUTA! Estos de Telemadrid.... les cuesta, les cuesta... Pero de nuevo lo más curioso... Insisten en que los extranjeros no lo entienden... ¿Ah, no? ¡¡Pero si en inglés fruta es FRUIT !! ¡¡FRUIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIT!! (Señores de Telemadrid: ¿notan ustedes el asombroso parecido con la palabra catalana FRUIIIIIITA? Está en la letrita 'i', por si su gran conocimiento de idiomas no les permite percatarse de ello).
Una cosa que muy poca gente sabe, y que no interesa que se sepa, es que el español es una lengua rara entre todas las románicas porque el vocabulario se derivó de una forma muy diferente... por ejemplo: ventana se dice finestra en catalán, fênetre en francés, fenestra en italiano.... el español es el único en que derivó 'ventana'. Lo mismo pasa con 'dirección', en todas las lenguas románicas existen dos palabras: una para referirse a la dirección en que algo se mueve (direcció, direction....) y otra para la dirección donde está algo, como una casa o una dirección de e-mail (adreça, addresse, indirizzo).. El español es la única en que sólo derivó dirección. Y lo curioso es que gracias a que muchas palabras pasaron del francés al inglés (liberty, transport, table), en inglés también existen dos palabras: 'direction' y 'addresse' (¡qué curioso! ¡se parece al catalán adreça y se pronuncia casi igual!). El catalán es una puerta
directa para comprender el francés, e indirecta para comprener mejor el inglés... y viceversa. Otro ejemplo: mesa... en catalán taula, en francés table... y en inglés también 'table'. Y otro: aceite... en catalán OLI, en italiano OLIO, en francés HUILE y en inglés OIL. Pero claro, los de Telemadrid se quejarán si van a un bar en Barcelona y en las aceiteras pone OLI (en catalán) y no ACEITE, porque dirán que es que OLI los extranjeros no lo entienden, pero aceite sí que lo entieden (claro, claro...). Lo curioso es que en las aceiteras normalmente no pone NADA, porque todo el mundo sabe distinguir el aceite del vinagre (supongo que en Madrid también...). ¡Ay, qué lengua tan difícil el catalán! ¡Que no se entiendeeee! Volviendo a la noticia...
Es curioso que no se quejen de que en los autobuses tampoco ponga 'autobús', sino 'Transports Metropolitans de Barcelona'... porque claro, para saber que eso es un autobús, hace falta que lleve un cartel bien grande que ponga 'AUTOBÚS' (en español), que si no, los madrileños no lo entienden y se piensan que es un coche de bomberos... igual que una heladería, que si no pone bien grande 'HELADOS' se piensan que lo que están vendiendo son cacas de perro de colorines.
¿Y ya les han pedido a los del McDonald's que pongan un letrero donde diga 'Hamburguesería' (en español)? A ver si un madrileño se va a pensar que es una tienda de algo de Madonna... Por cierto... en Cataluña y Mallorca muchos McDonald's tienen los menús en catalán.... queja que también leí en otra noticia. ¡Ay, qué dilema! ¿Cómo se dirá BigMac en catalán? ¿Y Coca-Cola? ¿Y McFlurry? ¿Y McNuggets? ¿Y patatas? '¡¡Jo, tía, yo es cuando me la voy al McDonald's en Barcelona está el menú en catalán y la digo, que no me la entiendo!!' (Nota: patatas se dice patates, apuntáoslo que no se os olvide, no sea que luego no lo vayáis a entender).
Por lo visto llevan un par de años con este tipo de noticias dando a entender que moverse por Cataluña es imposible porque no se entera uno de nada... y también difundiendo la idea de que 'te multan si pones el letrero en castellano', cuando la realidad es que los comercios pueden poner todas las lenguas que quieran, sólo se les pide que también haya información disponible en catalán. Alguno no estará de acuerdo en que se obligue a poner la información como mínimo en catalán (o el idioma que sea), ya que lo que debe primar es la libertad, si sólo quieren ponerlo en chino, pues en chino... Pero ése es otro tema, y curiosamente, nunca lo han tratado en Telemadrid ni en ningún otro sitio. Ellos (y la Cope y muchos otros medios) sólo han tratado esta gran mentira: 'Te multan por rotular en castellano'. Es decir: Está prohibido usar el castellano. ¿Cómo te van a multar por escribir algo en castellano? ¿Alguien se lo cree? Sí: los tontos.
De todas formas, si un restaurante decide llamarse 'El racó del Bon Menjar' y no 'Mesón Pepe' será porque quiere, ¿no? Pero claro, en Telemadrid se quejan de que con ese nombre los turistas no entienden que ahí lo que se vende es comida ('menjar'). Es curioso, porque la mitad de veces en mi vida que he comido en un bar o restaurante (en España, en Italia, en Japón, en Francia...), jamás me fijé cómo se llamaba... ¡Simplemente vi que era un restaurante y entré! Pero, no, los telemadriles quieren que se lo pongan ahí bien clarito en su idioma, así en plan Homer Simpson. '
ATENCIÓN: AQUÍ, COMIDA, PA JALAR, ¡ÑAM ÑAM!'
Por cierto, yo tengo una queja respecto a los bares de Madrid. He ido muchas veces, y me encanta ir a comer al MUSEO DEL JAMÓN. A pesar de su nombre, no es un museo, es un bar-restaurante... Yo supongo que los madrileños, listos y cultos como son con sus musicales y sus museos y su Real Academia y esas cosas, saben reconocer que un bar-restaurante es un bar-restaurante y no el Museo del Prado, por mucho que se llame 'museo' (de la misma manera que sabrán que una heladería es una heladería aunque lo ponga en catalán, ¿o es que el sentido común se lo dejan en casa?). La cuestión es que en este Museo del Jamón, al igual que en algunos bares de Madrid, vendían una cosa que ponían ahí en un letrero, y que yo nunca logré entender lo que era. Ellos se quejan del 'entrepà de formatge' en un bar de pueblo catalán, porque no se entiende. Pues yo me quejo de otra cosa que tampoco entiendo, no en un bar de pueblo, sino por todo el centro de la
capital española. La cosa que nunca logré entender en Madrid, por no estar rotulada en cristiano fue:
'PANTUMACA'
 ¿¿¡¡ QUÉ COÑO ES PANTUMACA !!??
¿¿ES UNA PALABRA DEL DIALECTO MADRILEÑO?? ¡¡¡¡  QUE ROTULEN EN ESPAÑOL, POR FAVOR !!!!
---------------------------
 
     "A força de repetint i esbombant les mentides que el mateix règim fabricava, acabaren creient-se-les. Era el primer precepte d'un nazi com Joseph Paul Goebbels (1891-1945), ministre de propaganda de Hitler, el qual, a través de la repetició constant de la mentida, veia la fórmula suprema per arribar a la veritat" (Revista "Independència de Catalunya", núm. 1, 9•1998).
     Quan la KristallNacht, quan els nazis atacaren els jueus el 1938, la premsa nazi havia fet una intensa campanya d'agitació prèvia per fer creure els nazis que el complot jueu internacional pensava atacar els nazis per aquelles dates. Naturalment que era absurd, car els jueus, com altres pobles sotmesos, ni tenien armes ni eren majoria ni tenien el caràcter per atacar. Però la massa idiotitzada és com és i la propaganda totalitària sol ser molt eficaç.
   "La dependència de les persones de la televisió és el fet més destructiu de la civilització actual" (Robert Spämann, filòsof cristià alemany).
    "La dependència de les persones de la televisió és el fet més destructiu de la civilització actual" (Robert Spämann, filòsof cristià alemany).
     "Raonar i convèncer, què difícil, llarg i costós! Suggestionar? Què n'és de fácil, ràpid i senzill! (Santiago Ramon i Cajal, premi Nobel de Filosofia i Medicina, 1852-1934).

     "Per a la major part de les persones la major part del temps, la política tendeix a ser un joc de cap que es manifesta per la inundació de retrats amb què els periòdics, les revistes, la televisió i les discussions polítiques els confronten. Aquests retrats creen un panorama mòbil d'un món, que està, en la pràctica, tancat per a la massa" (1976, Murray Jacob Edelman, escriptor britànic especialitzat a desemmascarar la farsa política).
 
Antivirus gratuït, força bo i té versió en català:
http://www.avast.com/esp/download-avast-home.html

__________________________________________________________
Yahoo! Canada Toolbar: Search from anywhere on the web, and bookmark your favourite sites. Download it now
http://ca.toolbar.yahoo.com.

[Non-text portions of this message have been removed]

__._,_.___
��������������������
http://groups.yahoo.com/group/catalonia-europa/
1-Aquest �s un grup sobiranista catal� i federalista europeu, d'esquerres, antipatriarcal i antireligi�s. Es una iniciativa espont�nia, espontane�sta i deslligada de cap entitat organitzada. Aquest grup no admet continguts: 1-comercials, 2-que facin apologia de la religi� o que justifiquin postures diferents de l'ateisme, 3-que atemptin contra els principis ideol�gics de l'esquerra europea i catalana.
2-ATENCI�!!!!: Per a evitar virus i atacs aquest grup NO ACCEPTA missatges
amb arxius adjunts. Si el contingut de l'adjunt que voleu enviar �s un
escrit, podeu copiar-lo dins el cos del missatge en format de text.
Altres tipus de documents podeu carregar-los directament dins la web.
Aquest grup TAMPOC no accepta missatges amb format HTML.
3-Si no vols rebre els missatges d'alg� en particular, no cal donar-se de baixa del grup, �s m�s f�cil filtrar aquest alg�.
4-El terme "Catalunya" s'hi usa seguint el criteri de Josep Guia al seu llibre "Es molt senzill digueu-li Catalunya": http://www.psan.net/llibres/digueu-li/digueu-li.pdf
5-Els missatges d'aquest grup s�n reenviats autom�ticament i es pobliquen al blog:
http://catalunya-lliure-free-europa.blogspot.com
��������������������
Recent Activity
Visit Your Group
Yahoo! Groups

Stay healthy

and discover other

people who can help.

Check out the

Y! Groups blog

Stay up to speed

on all things Groups!

Yahoo! Groups

Dog Lovers Group

Connect and share with

dog owners like you

.

__,_._,___

[catalonia-europa] Bloc J. Sort



Begin forwarded message:

> From: Josep <jsort64@gmail.com>
> Date: 31 de març de 2009 1:55:28 GMT+02:00
> To: josepsort@mac.com
> Subject: [josepsort] 3/31/2009 12:04:00 AM
>
> DOS ESPIES FRANCESOS MORTS A ÒPOL
>
>
> Una explosió ha acabat amb la vida de dos membres dels serveis
> secrets francesos, mentre participaven en un exercici militar al
> camp d'entrenament d'Òpol (El Rosselló), situat al peu de les
> Corberes, i que és el municipi català més septentrional, limítrof,
> doncs, amb Occitània.
>
> L'explosió ha tingut lloc, a les 15 hores, en el moment que
> participaven en un exercici en un vehicle. L'artefacte ha estat
> activat a distància per altres militars, els quals, aparentment, no
> han calculat que els seus companys encara no es trobaven a una
> distància de seguretat.
>
> Tant el President de la República, com el Ministre de Defensa, han
> emès sengles comunicats de condolència cap als familiars dels
> militars morts.
>
> CPIS
> Els dos morts formaven part d'una unitat d'èlit de l'exèrcit
> francès, el Centre Paracaigudista d'Instrucció Especialitzada
> (CPIS), que té la seva seu a Perpinyà. Aquest centre és un dels tres
> que està adscrit a la Direcció General de la Seguretat Exterior
> (DGSE), i s'encarrega de la formació avançada de comandos.
>
> La DGSE, són els serveis d'informació exterior francesos, els quals
> compten amb les seves pròpies unitats militars, que constitueixen el
> seu servei d'acció o força de xoc. El seu pressupost oficial és de
> 450 milions d'euros (fons especials a banda), i compta amb 4500
> membres, dels quals 1.300 són militars. La DGSE forma part de la
> comunitat francesa d'informació amb un total de 14.000 membres.
>
> 11è DE XOC
> Es pot considerar el CPIS com el successor d'una de les unitats
> militars més controvertides de l'exèrcit francès després de la
> Segona Guerra Mundial. Em refereixo a l'11è regiment paracaigudista
> de xoc (11ème RPC). Va ser creat el 1946, com a Batalló (BPC), i el
> seu quarter es va situar a Montlluís (Alta Cerdanya). Un dels seus
> primers comandants va ser Paul Aussaresses, que més endavant tingué
> un paper clau en la Guerra d'Algèria, on va defensar sense manies la
> utilització de la tortura. Ja des de la seva constitució, la unitat
> va ser assignada al servei d'acció del Servei de Documentació
> Exterior i de contra-espionatge (SDECE), antecessor de la DGSE.
>
> Entre el 1946 i l'any de la seva dissolució administrativa, el 1993,
> l'11è de xoc, sota diverses denominacions, va tenir un paper
> destacadíssim i, sense cap mena de dubte, polèmic, en la majoria
> d'accions militars franceses. Alguns dels seus membres van
> participar a la Guerra d'Indoxina (1952), a la crisi del Canal de
> Suez (1956), i naturalment, a la Guerra d'Algèria, on l'SDECE
> reconegué que va matar, només l'any 1963, 135 persones, enfonsà 6
> vaixells i va destruir dos avions. Amb posterioritat, alguns dels
> seus membres també es van veure implicats en la repressió del
> moviment independentista kanak a Nova Caledònia (1988).
>
>
> --
> Enviat per Josep a josepsort el 3/31/2009 12:04:00 AM

[Non-text portions of this message have been removed]

__._,_.___
€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€
http://groups.yahoo.com/group/catalonia-europa/
1-Aquest és un grup sobiranista català i federalista europeu, d'esquerres, antipatriarcal i antireligiós. Es una iniciativa espontània, espontaneïsta i deslligada de cap entitat organitzada. Aquest grup no admet continguts: 1-comercials, 2-que facin apologia de la religió o que justifiquin postures diferents de l'ateisme, 3-que atemptin contra els principis ideològics de l'esquerra europea i catalana.
2-ATENCIÓ!!!!: Per a evitar virus i atacs aquest grup NO ACCEPTA missatges
amb arxius adjunts. Si el contingut de l'adjunt que voleu enviar és un
escrit, podeu copiar-lo dins el cos del missatge en format de text.
Altres tipus de documents podeu carregar-los directament dins la web.
Aquest grup TAMPOC no accepta missatges amb format HTML.
3-Si no vols rebre els missatges d'algú en particular, no cal donar-se de baixa del grup, és més fàcil filtrar aquest algú.
4-El terme "Catalunya" s'hi usa seguint el criteri de Josep Guia al seu llibre "Es molt senzill digueu-li Catalunya": http://www.psan.net/llibres/digueu-li/digueu-li.pdf
5-Els missatges d'aquest grup són reenviats automàticament i es pobliquen al blog:
http://catalunya-lliure-free-europa.blogspot.com
€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€
Recent Activity
Visit Your Group
Yahoo! Groups

Auto Enthusiast Zone

Auto Enthusiast Zone

Discover auto groups

Weight Management Group

on Yahoo! Groups

Join the challenge

and lose weight.

Group Charity

City Year

Young people who

change the world

.

__,_._,___

[catalonia-europa] Kosovo, Companys i una Catalunya sense referents -- Pregària polèmica -- Una red basada en China espió ordenadores en 103 países



Kosovo, Companys i una Catalunya sense referents.
  CDC vota amb l'ultrajacobinisme a Perpinyà, en contra de dedicar un carrer al President Companys. Com pot ser tenir tan poca vergonya?

ALFONS QUINTÀ
En política és arriscat elaborar axiomes.
Tanmateix, m'atreviria a perfilar-ne dos.
El primer és que la superació dels nostres infinits i profunds mals passa per un moviment intel·lectual i de societat, no pas per l'actual classe política.
El segon consisteix a creure que al nostre avui hipotètic redreçament també li caldria una obertura al món exterior, cosa que ja reclamaven per Espanya els prohoms de la generació del 98.
Respecte a cap dels dos criteris no estem gens encarrilats. Ho acaba de
refermar la retirada de les tropes espanyoles de Kosovo. El Govern Zapatero ho ha fet desastrosament. Se l'ha criticat per com ho ha fet, però no pas per
efectuar-ho. El PP ha manifestat que hagués fet el mateix, però millorant la
forma. S'entén: fer-ho pitjor seria impossible.
Des de l'autonomisme o el nacionalisme ningú ha obert clarament la boca.
Tampoc he vist posicions a favor de Kosovo en la premsa d'aquí. Però sí en la
francesa, britànica, alemanya, nord-americana i italiana, de manera gairebé
unànime.
És un tema cabdal. En efecte, la presència de tropes de països democràtics a
Kosovo és desitjada pels kosovars per prevenir i evitar una invasió de les
bèsties imperialistes sèrbies. Encara en són capaces.
Demà farà catorze mesos que Kosovo va proclamar la seva independència,
mitjançant l'exercici del dret a l'autodeterminació . És reconegut com a Estat
independent per 56 Estats membres de l'ONU, entre ells tres membres permanents del Consell de Seguretat, Estats Units, Gran Bretanya i França. Però no pas per
la Xina comunista ni per la Rússia teòricament postcomunista. Ni, per descomptat, els reietons comunistes Chávez i els germans Castro, tan estatistes proserbis com Zapatero.
Dels 27 estats de la Unió Europea, Kosovo és reconegut com a Estat
independent per 22, inclosos tots els importants i més democràtics. Només es neguen a reconèixer-lo cinc perfectes antimodels en tot: Grècia, Romania, Eslovàquia, Xipre i Espanya.
Hi ha més. El tribunal Internacional de l'Haia va pronunciar-se a favor de
la legitimitat jurídica de la declaració d' independència de Kosovo, per 77
vots a favor i només 6 en contra. El mes passat el Parlament Europeu també es
va declarar a favor del reconeixement de la independència de Kosovo per 281
vots a favor i 229 en contra. Aquí gairebé ni s'ha dit.
També fora de les fronteres de l'Estat acaba de tenir efecte quelcom més que
reafirma la gravetat i la immoralitat dels nostres mals. Ha estat ben a prop: a Perpinyà, el passat dijous. Hi va haver un ple municipal en el qual Ramon
Sala, un professor d'una impecable trajectòria catalanista, va presentar un
nou pla de retolació dels carrers. Sala és regidor en la coalició de govern
de centredreta que lidera l'alcalde i senador Joan Pau Alduy.
El projecte municipal estableix que totes les plaques dels carrers de la capital nord-catalana seran en francès i català. A més, determina que es donarà
el nom del president Lluís Companys a un d'ells.
Malgrat que l'oposició no pren part en els vots des de les darreres eleccions, l'únic representant d'ERC, l'advocat Enric Vilanova, va prendre la paraula
per agrair la proposta del govern municipal, dient que votaria a favor.
També va parlar Jordi Vera, president de la sucursal de CDC a Perpinyà, però no
va dir com obraria.
A continuació es va procedir al vot, amb l'oposició prenent-hi part per
primera vegada després de les eleccions. Tots els regidors varen votar a favor
(inclòs els de feixistitzant Front Nacional i els comunistes), excepte Jordi
Vera i la cap del grup socialista, Jacqueline Amiel-Donat, una ultrajacobina.
Vera i Amiel-Donat varen ser els únics que votaren en contra. Varen perdre i
Perpinyà tindrà un carrer amb el nom del president màrtir.
Els fets són molts clars. Zapatero duu a terme un desastre més en política
internacional. Ho fa en contra del dret a l'autodeterminació en un lloc del món
(els Balcans) on el seu exercici és l'única solució perquè els serbis feren
inviable viure junts. Però des de Catalunya no s'expressa ni la més minúscula
solidaritat, o tan sols la invocació d'una mínima ponderació..
El cas de Perpinyà ni mereix comentari. Va passar el que explico, com
acredita l'acta del ple municipal. Tothom ha de tenir prou ciència i prou
consciència per entendre-ho. Ara bé, si continuem anant pel camí de l'enganyifa, dels silencis i de les mentides desvergonyides podria ser que dintre de quatre
dies no es pugui ni denunciar res, per manca generalitzada d'uns mínims
referents intel·lectuals i morals. Quan les societats s'empassen tot el que se'ls vol
fer creure, és que estan en un estat d'agonia.
-----------------------------
  Voteu NO a l'enquesta sobre Kosovo:
 
http://es.noticias.yahoo.com/10/20090330/tts-oestp-australia-luz-648bc60.html
 
----------------------------------------------------------
 
          LA ORACIÓN QUE CAUSÓ CONTROVERSIA...
          Oración de apertura en el senado de Kansas
          Tal vez quieras leer esta oración que fue hecha en Kansas en la sesión de inauguración de la 'Kansas House of Representatives. '
          Parece que esta oración molestó a algunas personas...
          Cuando se le pidió al pastor Joe Wright que hiciera oración de apertura en el senado de Kansas , todo el mundo esperaba una oración ordinaria, pero esto no es lo que ellos escucharon:
          -Señor, venimos delante de Ti este día, para pedirte perdón y para pedir Tu dirección.
          -Sabemos que Tu Palabra dice:
           'Maldición a aquellos que llaman bien lo que está mal' y es exactamente lo que hemos hecho.
          -Hemos perdido el equilibrio espiritual y hemos cambiado nuestros valores.
          -Hemos explotado al pobre y hemos llamado a eso 'suerte'.
          -Hemos recompensado la pereza y la hemos llamado 'ayuda social'.
          -Hemos matado a nuestros hijos que aún no han nacido y lo hemos llamado ''la libre elección'
          -Hemos sido negligentes al disciplinar a nuestros hijos y lo hemos llamado ''desarrollar su autoestima'
          -Hemos abusado del poder y hemos llamado a eso: 'política'
          -Hemos codiciado los bienes de nuestro vecino y a eso lo hemos llamado 'tener ambición'
          -Hemos contaminado las ondas de radio y televisión con mucha grosería y pornografía y lo hemos llamado 'libertad de expresión'
          -Hemos ridiculizado los valores establecidos desde hace mucho tiempo por nuestros ancestros y a esto lo hemos llamado 'obsoleto y pasado'
          -Oh Dios, mira en lo profundo de nuestros corazones; purifícanos y líbranos de nuestros pecados.
          Amén.
........................................................................................................
          La reacción fue inmediata. Un parlamentario abandonó la sala durante la oración. Tres más criticaron la oración del pastor calificando la oración como 'un mensaje de intolerancia' '
          Durante las seis semanas siguientes, la iglesia 'Central Christian Church' donde trabaja el pastor Wright recibió más de 5000 llamadas telefónicas de las cuales sólo 47 fueron desfavorables.
          Esta iglesia recibe ahora peticiones del mundo entero, la India , África, Asia para que el pastor Wright ore por ellos. 
          EL comentarista Paul Harvey difundió esta oración en su emisión de radio ' The Rest of the Story ' (el resto de la historia) y ha recibido una acogida mucho más favorable por esta emisión, que por cualquier otra.
          Con la ayuda de Dios, quisiéramos que esta oración se derrame sobre nuestra nación, por tanta semejanza con lo que está ocurriendo y que nazca en nuestros corazones el deseo de llegar a ser una ''nación bajo la mirada de Dios'
          Si no tenemos el valor de mantenernos firmes en nuestras convicciones, entonces caeremos delante de cualquier otro argumento.
 
----------------------------------------------------------
Una red basada en China espió ordenadores en 103 países

hace 3 horas 9 mins

Imprimir
Una operación de espionaje electrónico basada principalmente en China infiltró ordenadores gubernamentales y privados en 103 países de todo el mundo, entre ellos los del líder espiritual tibetano, Dalai Lama, indica un informe divulgado este domingo. Seguir leyendo el arículo

Foto y Vídeo relacionado

Un corredor de la Bolsa de Hong Kong trabaja con su ordenador Ampliar fotografía
Más fotografías sobre: China

Noticias relacionadas

China marca su día de la "emancipación de los siervos" en Tíbet
China celebra medio siglo de control directo del Tíbet
Veinte ciudades chinas se "oscurecieron" para apoyar la Hora del Planeta
China conmemora el polémico "Día de la Emancipación de los Siervos" en Lhasa
Más noticias sobre China

Foro: China
Dicho informe, compilado por especialistas basados en el Centro Munk para Estudios Internacionales en la universidad de Toronto, establece que el espionaje se llevaba a cabo desde odenadores apostados casi exclusivamente en China.
"Hasta 30% de las máquinas infectadas son consideradas blancos de alto valor, al ser ordenadores instalados en ministerios de Relaciones Exteriores, embajadas, organizaciones internacionales, medios de prensa y ONG (Organizaciones No Gubernamentales)", explica el informe.
Sin embargo, los investigadores aclararon que no pueden establecer a ciencia cierta si el gobierno chino está involucrado. Insistieron en que atribuir todo esto al Estado chino es "incorrecto y engañoso".
"Los números pueden dar una historia diferente", aseguran en el informe. "China es en el presente la mayor población en internet". "La sola cifra de jóvenes que están en línea en el país asiático puede explicar el aumento de software dañino de origen chino".
La investigación comenzó cuando la oficina del Dalai Lama, en el exilio en India, pidió un análisis de sus ordenadores para detectar cualquier programa maligno. Su trabajo los condujo a una operación más amplia que identificó la infiltración de al menos 1.295 ordenadores en menos de dos años. Algunas de estos son propiedad de los centros de exiliados tibetanos en India, Bruselas, Londres y Nueva York.
"Este informe sirve como llamada de atención", señalaron los autores. "El gran porcentaje de blancos de alto valor infiltrados demuestra la relativa facilidad con que un método que técnicamente no es muy sofisticado puede ser convertido rápidamente en una red de espionaje muy efectiva".
Los expertos creen que además de los ordenadores del Dalai Lama, el sistema al que llaman 'Ghostnet' se enfocaba en gobiernos del Sur y Sudeste asiático.
Los investigadores no hallaron evidencia de que se haya intervenido en oficinas de Estados Unidos, pese a que un ordenador de la OTAN fue vigilado durante medio día y máquinas de la embajada de India en Washington fueron infiltradas.

http://www.cronica.cat/home.php
http://www.congrescatalanista.cat/
Bons preus i bona qualitat: http://www.adocse.com/
http://webs.racocatala.cat/cat1714/
Pel Canvi de xip: http://wave.prohosting.com/Fortesa/
http://blocs.mesvilaweb.cat/mrocar/
"El cielo, se les antoja, una vitrina de espuelas"
("Romance de la Guardia Civil Española", de García Lorca).

__________________________________________________________
Yahoo! Canada Toolbar: Search from anywhere on the web, and bookmark your favourite sites. Download it now
http://ca.toolbar.yahoo..com.

[Non-text portions of this message have been removed]

__._,_.___
��������������������
http://groups.yahoo.com/group/catalonia-europa/
1-Aquest �s un grup sobiranista catal� i federalista europeu, d'esquerres, antipatriarcal i antireligi�s. Es una iniciativa espont�nia, espontane�sta i deslligada de cap entitat organitzada. Aquest grup no admet continguts: 1-comercials, 2-que facin apologia de la religi� o que justifiquin postures diferents de l'ateisme, 3-que atemptin contra els principis ideol�gics de l'esquerra europea i catalana.
2-ATENCI�!!!!: Per a evitar virus i atacs aquest grup NO ACCEPTA missatges
amb arxius adjunts. Si el contingut de l'adjunt que voleu enviar �s un
escrit, podeu copiar-lo dins el cos del missatge en format de text.
Altres tipus de documents podeu carregar-los directament dins la web.
Aquest grup TAMPOC no accepta missatges amb format HTML.
3-Si no vols rebre els missatges d'alg� en particular, no cal donar-se de baixa del grup, �s m�s f�cil filtrar aquest alg�.
4-El terme "Catalunya" s'hi usa seguint el criteri de Josep Guia al seu llibre "Es molt senzill digueu-li Catalunya": http://www.psan.net/llibres/digueu-li/digueu-li.pdf
5-Els missatges d'aquest grup s�n reenviats autom�ticament i es pobliquen al blog:
http://catalunya-lliure-free-europa.blogspot.com
��������������������
Recent Activity
Visit Your Group
Group Charity

Be the Change

A citizen movement

to change the world

Weight Loss Group

on Yahoo! Groups

Get support and

make friends online.

Yahoo! Groups

Dog Zone

Connect w/others

who love dogs.

.

__,_._,___

diumenge, de març 29, 2009

[catalonia-europa] Espanya i el seu (sols?) passat franquista / Spain and its Francoist (only?) Past



Crec que val la pena difondre pel país aquests articles apareguts ahir al web cristiana www.la-Croix.com

Un dels entrevistats en un dels articles és l'Hilari Raguer de Montserrat


L'Espagne ne veut plus cacher son passé franquiste (?)

http://www.la-croix.com/ article/index.jsp?docId= 2369110&rubId=1094

http://www.la-croix.com/ article/index.jsp?docId= 2369114&rubId=786

http://www.la-croix.com/ article/index.jsp?docId= 2369111&rubId=786

http://www.la-croix.com/ article/index.jsp?docId= 2369112&rubId=786

http://www.la-croix.com/ article/index.jsp?docId= 2369113&rubId=786

http://www.la-croix.com/ preview/article2.jsp?docId= 2369117&rubId=786

Àngels Folch
 
------------------
 

Let's remember Francoist (and pronazi and Antisemitic) leaders:
"Fusilaré a diez por cada uno de los nuestros que fusiléis, aunque tenga que sacarlos de la tumba. ¡Os vamos a despellejar vivos, canalla marxista!" (Queipo de Llano at Radio Sevilla). Translated: "I'll shot ten for everyone of the ours you shot, though I be obliged to expelled them from their grave. We're going to skin you alive, Marxist rabble!"
"¡La tierra para el que dispare primero!
¡Que hablen las pistolas!
¡Muera la razón, viva la muerte!" (Millan-Astray, Coronel en Jefe de la Legión durante la Guerra Civil).
("The ground for that who first shots!
Let guns talk!
Die the Reason, up with the Death")
"Le felicito de lo más profundo de mi corazón por los brillantes éxitos del Ejército Nacional bajo sus órdenes. También confío que el final próximo y victorioso de la guerra traerá al pueblo español la paz y con ella se abrirá una nueva época de brillante desarrollo de la nación española. Adolf Hitler, Canciller de Alemania" (Telegrama de Hitler a Franco, con motivo de la conquista militar de Catalunya, 1939). "I congratulate you from the deepest of my heart for the brilliant successes of the Army under your command. I also hope that the coming complete victory in the war will bring peace to the Spanish people and it opens a bright new era of development of the Spanish nation. Adolf Hitler, Chancellor of Germany" (When Franco occupied Catalonia, 1939).
www.youtube.com/watch?v=vfq_zK0AK44&feature=related

"Hoy escribo esta nota tras la conquista de Cataluña en la que he participado. Y aquello de "la maté porque era mía" vale por lo sucedido" (El falangista Ernesto Jiménez Caballero, «Genio de España», pàg. 226, 1939). "Today I write this note after the conquest of Catalonia in which I participated. And that sentence of "I killed her because she was mine" is right for what has happened" (A Spanish Fascist shows the usual deep racism and hate against Catalonia)
www.elplural.com/media/0000005000/0000005009.pdf
www.francescabad.com/campdelabota/INICI/?text=02&iditext=CAT...
 
---------------------------
 
PSOE (Spanish Nationalist "Socialdemocrats") protects Spanish Neonazi Groups
 
24 detenidos tras reventar una manifestación de ultraderechistas

Jóvenes antisistema lanzan piedras, vuelcan contenedores  e hieren a seis policías al inicio de una marcha fascista en Madrid
http://www.publico.es/espana/213961/menos/detenidos/manifestacion/ultraderechistas

__________________________________________________________
Yahoo! Canada Toolbar: Search from anywhere on the web, and bookmark your favourite sites. Download it now
http://ca.toolbar.yahoo.com.

[Non-text portions of this message have been removed]

__._,_.___
��������������������
http://groups.yahoo.com/group/catalonia-europa/
1-Aquest �s un grup sobiranista catal� i federalista europeu, d'esquerres, antipatriarcal i antireligi�s. Es una iniciativa espont�nia, espontane�sta i deslligada de cap entitat organitzada. Aquest grup no admet continguts: 1-comercials, 2-que facin apologia de la religi� o que justifiquin postures diferents de l'ateisme, 3-que atemptin contra els principis ideol�gics de l'esquerra europea i catalana.
2-ATENCI�!!!!: Per a evitar virus i atacs aquest grup NO ACCEPTA missatges
amb arxius adjunts. Si el contingut de l'adjunt que voleu enviar �s un
escrit, podeu copiar-lo dins el cos del missatge en format de text.
Altres tipus de documents podeu carregar-los directament dins la web.
Aquest grup TAMPOC no accepta missatges amb format HTML.
3-Si no vols rebre els missatges d'alg� en particular, no cal donar-se de baixa del grup, �s m�s f�cil filtrar aquest alg�.
4-El terme "Catalunya" s'hi usa seguint el criteri de Josep Guia al seu llibre "Es molt senzill digueu-li Catalunya": http://www.psan.net/llibres/digueu-li/digueu-li.pdf
5-Els missatges d'aquest grup s�n reenviats autom�ticament i es pobliquen al blog:
http://catalunya-lliure-free-europa.blogspot.com
��������������������
Recent Activity
Visit Your Group
Give Back

Yahoo! for Good

Get inspired

by a good cause.

Y! Toolbar

Get it Free!

easy 1-click access

to your groups.

Yahoo! Groups

Start a group

in 3 easy steps.

Connect with others.

.

__,_._,___

[catalonia-europa] 6TH ANNUAL IRISH BASQUE NIGHT

6TH ANNUAL IRISH BASQUE NIGHT

GOOD FRIDAY 10TH APRIL

Featuring:

ERIK NOON & THE FUTURE GYPSIES

http://www.myspace.com/eriknoon

THE RED RASTA SOUND SYSTEM

with speakers, videos, raffles, merchandising, books...

DOORS OPEN 8PM

£5 BEFORE 10PM / £7 AFTER 10 PM

LIMITED TICKETS

Organised by: BELFAST BASQUE SOLIDARITY COMMITTEE

Keep up to date on Basque struggle news at: http://www.irishbasquecommittees.blogspot.com
Listen to Basque Info at www.feilefm.com on line on Tuesdays from 6.30-7pm and Wednesdays 12-12.30pm

__._,_.___
€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€
http://groups.yahoo.com/group/catalonia-europa/
1-Aquest és un grup sobiranista català i federalista europeu, d'esquerres, antipatriarcal i antireligiós. Es una iniciativa espontània, espontaneïsta i deslligada de cap entitat organitzada. Aquest grup no admet continguts: 1-comercials, 2-que facin apologia de la religió o que justifiquin postures diferents de l'ateisme, 3-que atemptin contra els principis ideològics de l'esquerra europea i catalana.
2-ATENCIÓ!!!!: Per a evitar virus i atacs aquest grup NO ACCEPTA missatges
amb arxius adjunts. Si el contingut de l'adjunt que voleu enviar és un
escrit, podeu copiar-lo dins el cos del missatge en format de text.
Altres tipus de documents podeu carregar-los directament dins la web.
Aquest grup TAMPOC no accepta missatges amb format HTML.
3-Si no vols rebre els missatges d'algú en particular, no cal donar-se de baixa del grup, és més fàcil filtrar aquest algú.
4-El terme "Catalunya" s'hi usa seguint el criteri de Josep Guia al seu llibre "Es molt senzill digueu-li Catalunya": http://www.psan.net/llibres/digueu-li/digueu-li.pdf
5-Els missatges d'aquest grup són reenviats automàticament i es pobliquen al blog:
http://catalunya-lliure-free-europa.blogspot.com
€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€
Recent Activity
Visit Your Group
Group Charity

Hands On Network

Volunteering has

never been so easy

John McEnroe

on Yahoo! Groups

Join him for the

10 Day Challenge.

Weight Management Group

on Yahoo! Groups

Join the challenge

and lose weight.

.

__,_._,___

dissabte, de març 28, 2009

[catalonia-europa] MEMÒRIA HISTÒRICA I HISTORICIDI. Historicidi amb la descoberta d’Amèrica



 
Actes a realitzar el dilluns 30 de març, dia dedicat a les víctimes

70é aniversari de l'entrada de les tropes franquistes a València
 
12 hores. Ciutat de la Justícia
Anirem al Registre Civil per presentar-hi una sol·licitud, signada per diferents entitas, associacions i per familiars de víctimes, de reconeixement de defunció legal de les persones llençades a les fosses comunes del Cementeri General de València que encara a dia d 'avui no estan inscrites com a difunts.
 
19,30 hores. Col·legi Major Rector Peset (Pl. Forn de Sant Nicolau, 4. València)
 Projecció del documental:
"El genocidi franquista a València" 
Hi intervindran:
- Mercè Teodoro, advocada del Fòrum per la Memòria del País Valenciá
- Josep Guia, professor de l'Universitat i membre de la Comissió de la Dignitat
- Vicente Muñiz Campos, fill d'afusellats pel franquisme
 
--------------------------------
 
  Historicidi amb la descoberta d'Amèrica  
 
  A les "Capitolacions de Santa Fe" els Reis Catòlics concedien a Colom un 10% de totes les possessions que descobrís en el seu viatge. Lluís de Santàngel, ric-hom valencià tresorer de la Confederació catalanoaragonesa, pagava l'expedició des de la Tresoreria de la Corona catalana.
  Palos de Moguer no ha tingut mai cap port de mar, ni mariners ni pescadors. Està 5 km terra endins, zona de vinyes. Des del s. XII que el riu pròxim no és navegable. C. Colom va eixir de Pals d'Empordà, com indicà un gravat amb la torre de les hores de Pals que hi ha en un llibre sobre la Descoberta i les distàncies marines que consten en els dietaris del Primer viatge. Igualment, quan tornà Colom, anà a Badalona i després fou rebut pels Reis a Barcelona. Castella no hi apareix de moment per enlloc, fins després, quan munten una conxorxa per a quedar-se amb Amèrica i començar el genocidi i l'espoli castellà-habsburg. 

  Quan els Catòlics s'adonaren de què havia descobert Colom, naturalment, maniobraren per fer-se arrere en això del 10%: era massa.. El dugueren a judici i l'arruïnaren. Colom morí en la misèria.
  En aquella època Castella tenia uns 8 milions d'habitants i la Corona catalanoaragonesa sols un milió, en molta inferioritat política i militar (Fernando, anomenat "catalanote" i "viejo catalán" per la xenòfoba aristocràcia castellana deia: la boñigas de Castilla son oro en Aragón).
  Castella anà maniobrant durant els pròxims anys per a quedar-se en exclusiva amb tot l'or americà.
   Llegiu aquest documentat estudi d'en Puigneró i Bilbeny: http://www.unitat.org/colomn.htm 
   Durant els Àustries tot llibre sobre Amèrica era estretament vigilat, censurat i reescrit, els vaixells sistemàticament escorcollats a fi d'amagar el gran Genocidi contra els amerindis (més de 100 milions de morts en dos segles). D'això en digueren la "leyenda negra inventada por los luteranos".
  "Espada de infieles, martillo de herejes y forja de Imperios", però en realitat "picaros, soplones, inquisidores y caciques". Ja els coneixem, no cal ni que ens ho expliquin.
  "Assolida l'alienació del sotmès per mitjà (bàsicament) de la coerció física, la tasca del colonitzador es concreta en mantenir aquest estat d'alienació i a convertir-lo en el seu (nou) estat "natural", per ço la colonització significa sempre la falsificació de la història, o àdhuc la seva anatematització Heinz Dietricht. Emancipació i identitat d'Amèrica Llatina. (1492-1992).
 
Historicidi de la descoberta d'Amèrica. Fets principals:
http://xauxa.wordpress.com/2009/03/01/historicidi-de-la-descoberta-damerica-fets-principals/
------------------
 
Butlletí FEHC Setmana 9 març 2009

Actualitat

Entrevista a Josep M. Batista i Roca. L'Avenç, núm. 18, 1978, pp. 12-16

Hem retrobat aquesta conversa amb Josep M. Batista i Roca que tingué lloc l'any de la seva mort, el 1978, dos anys després del seu retorn de l'exili. Ell fou el principal impulsor i animador de Palestra als anys 30. La... [+]

Ruta Pau Claris (7 març 2009) Crònica

CRÒNICA DE LA RUTA PAU CLARIS. 7 DE MARÇ DE 2009 El dia 7 de març de 2009, les persones convocades per la Fundació d'Estudis Històrics de Catalunya vam fer la Ruta Pau Claris que, a Barcelona, recorre... [+]

7 de març de 2009. Clam per la independència de Catalunya a Brussel·les

Clam per la independència de Catalunya a Brusel·les Notícia a l'AVUI Vídeo de la televisió Flanders News

Editorials

Editorial Febrer 2009

Benvolguts col·laboradors i amics de la FEHC, La FEHC és una entitat sorgida de la societat civil catalana i que, com a tal, ha d'estar amatent als canvis continus que aquesta...

Qui és...?

41: Joan d'Alcàzar (s. XVI), primer metge de l'illa de Cuba

Els historiadors de la medicina a Cuba coincideixen a atorgar el títol honorífic de primer metge cubà a Diego Vázquez de Hinostrosa, nascut a la Havana el 1626...

Sabies que...?

86: "Honrando a Colón, Cataluña honra a sus hijos predilectos"

.... [+]

85: Tirso de Molina i Catalunya

Aquest és el nom amb què es coneix el dramaturg castellà Gabriel Téllez (Madrid 1584-Almazán 1648). Com la gran majoria dels personatges que ens...

Si no desitges rebre més correus electrònics de la Fundació, envia si us plau un missatge a info@histocat.cat

__________________________________________________________
Connect with friends from any web browser - no download required. Try the new Yahoo! Canada Messenger for the Web BETA at http://ca.messenger..yahoo.com/webmessengerpromo.php

[Non-text portions of this message have been removed]

__._,_.___
��������������������
http://groups.yahoo.com/group/catalonia-europa/
1-Aquest �s un grup sobiranista catal� i federalista europeu, d'esquerres, antipatriarcal i antireligi�s. Es una iniciativa espont�nia, espontane�sta i deslligada de cap entitat organitzada. Aquest grup no admet continguts: 1-comercials, 2-que facin apologia de la religi� o que justifiquin postures diferents de l'ateisme, 3-que atemptin contra els principis ideol�gics de l'esquerra europea i catalana.
2-ATENCI�!!!!: Per a evitar virus i atacs aquest grup NO ACCEPTA missatges
amb arxius adjunts. Si el contingut de l'adjunt que voleu enviar �s un
escrit, podeu copiar-lo dins el cos del missatge en format de text.
Altres tipus de documents podeu carregar-los directament dins la web.
Aquest grup TAMPOC no accepta missatges amb format HTML.
3-Si no vols rebre els missatges d'alg� en particular, no cal donar-se de baixa del grup, �s m�s f�cil filtrar aquest alg�.
4-El terme "Catalunya" s'hi usa seguint el criteri de Josep Guia al seu llibre "Es molt senzill digueu-li Catalunya": http://www.psan.net/llibres/digueu-li/digueu-li.pdf
5-Els missatges d'aquest grup s�n reenviats autom�ticament i es pobliquen al blog:
http://catalunya-lliure-free-europa.blogspot.com
��������������������
Recent Activity
Visit Your Group
Give Back

Yahoo! for Good

Get inspired

by a good cause.

Y! Toolbar

Get it Free!

easy 1-click access

to your groups.

Yahoo! Groups

Start a group

in 3 easy steps.

Connect with others.

.

__,_._,___