diumenge, de setembre 30, 2007

[catalonia-europa] Cop Watchers: Canal a You Tube

Link
http://es.youtube.com/Copwatchers

Es tracte d'un canal en anglès al You Tube de vídeos de denuncia de
brutalitat policial d'arreu del mon. Una original idea, tindran feina amb
segons quins Països.

Salut
Xavier

--

Passa't pel Blog: http://catalans.blogspot.com/

[Non-text portions of this message have been removed]

__._,_.___
€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€
http://groups.yahoo.com/group/catalonia-europa/
1-Aquest és un grup sobiranista català i federalista europeu, d'esquerres, antipatriarcal i antireligiós. Es una iniciativa espontània, espontaneïsta i deslligada de cap entitat organitzada. Aquest grup no admet continguts: 1-comercials, 2-que facin apologia de la religió, 3-que atemptin contra els principis ideològics de l'esquerra europea i catalana.
2-ATENCIÓ!!!!: Per a evitar virus i atacs aquest grup NO ACCEPTA missatges
amb arxius adjunts. Si el contingut de l'adjunt que voleu enviar és un
escrit, podeu copiar-lo dins el cos del missatge en format de text.
Altres tipus de documents podeu carregar-los directament dins la web.
Aquest grup TAMPOC no accepta missatges amb format HTML.
3-Els missatges d'aquest grup es pobliquen també al blog:
http://catalunya-lliure-free-europa.blogspot.com
€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€
Recent Activity
Visit Your Group
Yahoo! News

Fashion News

What's the word on

fashion and style?

HDTV Support

on Yahoo! Groups

Help with Samsung

HDTVs and devices

Yahoo! Groups

Join a yoga group

and take the stress

out of your life.

.

__,_._,___

[catalonia-europa] Nace el Sindicato Andaluz de Trabajadores, un instrumento necesario

Nace el SAT, un instrumento necesario
Andalucía Libre

Lo dijo Isidoro Moreno en su saludo a la Asamblea Nacional Constituyente del SAT refiriéndose a su nacimiento: "Hoy se esta aquí demostrando que algunas veces las cosas necesarias, también son posibles". No cabe mejor resumen del sentido político más profundo de lo ocurrido el pasado domingo 23 en Sevilla.

El 23 de Septiembre de 2007, en el abarrotado Paraninfo de la Universidad Pablo de Olavide, con la presencia de 500 delegados y delegadas –a los que había que sumar un buen puñado de invitados- se constituyó el Sindicato Andaluz de Trabajadores. Tres horas de Asamblea compartida, en un ambiente de entusiasmo y esperanza, dejaron fijada una fecha para la historia de Andalucía y de su clase obrera. "Un paso firme en la construcción nacional de Andalucía"

La Asamblea

El evento recibió una muy medida cobertura mediática. No obstante, la presencia allí de un amplio abanico de fuerzas políticas y sociales evidenciaba la trascendencia de la ocasión.

No era el acto de la Olavide un Congreso al uso y por eso no se había organizado para cumplir las funciones habituales de ese tipo de conclaves. Ni tampoco era su objetivo dar lugar a demasiados nuevos debates resolutivos. De ahí el énfasis en los saludos –y el tiempo que se les dedicó- o la forma escogida para votar, a mano alzada, incluso la composición de los órganos del Sindicato. Las discusiones preparatorias entre las fuerzas confluyentes ya habían producido el grueso de los textos que conferían nítidos perfiles al proyecto y ese día se trataba básicamente de revalidarlos, con alguna inclusión de sugerencias, para que cumplieran su función aglutinante durante el periodo provisional que se abría. Abordar las múltiples cuestiones pendientes que ha de discutir y resolver un sindicato de clase andaluz era –lógicamente- una tarea que quedaba para el mañana. Tiempo habrá para ello en el futuro.

De lo que se trataba en esa calurosa mañana del septiembre andaluz era de presentar un nacimiento, repasar apoyos, plantear un desafío y confirmar un compromiso. Y todo eso se cumplió con nota.

El éxito se media en la alegría serena de los presentes. En los aplausos a las simbólicas referencias hechas por varios intervinientes -quizá atrevidas, pero sinceras– a que de estar aquí Blas Infante, Diamantino García, Carlos Cano o el Che Guevara 'seguro que estarían con el Sindicato'. Y en los comentarios favorables de los delegados entre intervención e intervención o al concluir la Asamblea, preparándose para retornar a todas las esquinas de Andalucía.

A la Asamblea Nacional Constituyente del SAT acudieron representaciones políticas del máximo nivel. Tanto de fuerzas que pidieron recientemente el NO al Estatuto de la Dependencia (llamado de 'autonomía') como CUT-BAI, Jaleo, Nación Andaluza, Partido Andalucista o PCPE como incluso de algunas de las que pidieron el SI, como Los Verdes, Izquierda Unida o el PSA. Buena señal el que aún así estuvieran presentes en la fundación de un sindicato que tiene claramente escrito entre sus fines la lucha por la Soberanía Nacional y el derecho a la autodeterminación de Andalucía.

De entre lo escuchado en sus intervenciones –que podéis ver a través de los enlaces incluidos en el texto- destacar por lo novedoso, por provenir de una organización hasta ahora exterior al proyecto y por sus positivas consecuencias si se ejecuta, el anuncio de Julián Álvarez -secretario general del PA- no sólo de afiliarse personalmente al SAT, sino también de impulsar la implicación de todos sus afiliados para fortalecer al nuevo Sindicato andaluz.

También saludaron a la Asamblea José Chamizo (que ostenta el cargo institucional de Defensor del Pueblo andaluz), el dramaturgo Salvador Tavora y Paco Casero (exdirigente del SOC).

Se contó con la presencia de profesores universitarios como Isidoro Moreno, Pablo Palenzuela o Lina Gavira (por cierto, la única mujer que se dirigió desde la tribuna al Pleno, como muy bien hizo notar) que dieron testimonio del eco obtenido por la iniciativa entre los intelectuales de izquierda.

Diversos colectivos y organizaciones como el Movimiento antiglobalización, el Centro de Estudios Históricos de Andalucía o Andalucía Libre también subieron al estrado para transmitir en directo y de viva voz su saludo a la Asamblea. Otras –como el Circulo Cultural Juan XXIII, Ecologistas en Acción o Becarios en Movimiento- lo hicieron a través de comunicados de los que dio cuenta la Mesa.

La solidaridad sindical internacional vino de la mano de las intervenciones de las delegaciones de la Intersindical Alternativa de Cataluña y de la Corriente Sindical de Izquierdas de Asturias. El sindicato vasco LAB remitió desde Euskadi un comunicado, que fue leído integro desde la mesa. Todas estas muestras de internacionalismo fueron respondidas con ovaciones.

También tomo la palabra Ricardo Rodríguez, Cónsul de Cuba en Andalucía, que agradeció el apoyo solidario recibido por la Revolución cubana desde nuestro país. Por cierto, fue este diplomático el único que en todo el transcurso de la Asamblea Nacional definió como "Región" a Andalucía; lo que denota, como mínimo y en el mejor de los casos, cierta desubicación política por su parte al hacerlo precisamente en el foro menos propicio para tales calificaciones en Andalucía. Salvo -desde luego- que el lapsus fuera consecuencia de consigna emitida desde La Habana.

La Asamblea siguió con especial interés la salutación y los argumentos del sindicato de profesores y de la administración USTEA, coparticipe en anteriores intentos unitarios y que hoy, de momento, no participa en el SAT. Desde la mesa se informó que CGT había sido invitada pero que no acudió.

Tras los saludos se expusieron las líneas maestras de la Declaración Conjunta de Intenciones y Acuerdos y de la Propuesta de Estatutos del SAT. Ambos documentos –que fueron ampliados en diversos aspectos recogiendo sugerencias expuestas ante el Pleno- están destinados a dar cobertura y articulación provisional al Sindicato hasta la celebración de su I Congreso Nacional, previsto para dentro de un año.

En la Declaración –entre otros acuerdos- se recoge el de funcionar por "consenso"; la unificación de denominaciones, siglas –en esta primera fase sumando las del SAT a la de los colectivos unidos- servicios, propaganda, finanzas, aparición en medios e interlocución. Se acordaba asimismo la "participación en los próximos procesos de elección de representantes de los trabajadores en los centros de trabajo donde se den las condiciones oportunas para ello".

En los Estatutos –junto a un resumen de definiciones políticas e ideológicas- se dibuja una estructura para la fase provisional que prima la base territorial al objeto de favorecer la implantación inicial y la fusión de los colectivos sindicales unificados.

Las tareas

Se entiende que en la etapa inmediata ambas tareas: implantación y fusión son fundamentales y han de ir de la mano.

El recién nacido SAT –aunque cuenta con la participación y contribución de otras corrientes políticas, como la de la izquierda independentista y los no adscritos- es hoy básicamente la suma del SOC, Autonomía Obrera (de Cádiz), los sindicatos locales del Aljarafe y la Costa del Sol y el Foro Sindical Andaluz (la fracción sindical del PCPE, que aún integrada desde hace un tiempo en el SOC, preserva celosamente su identidad especifica). A través del SOC, recibe el apoyo de CUT-BAI e incluso en algunas comarcas de algunos militantes del PCE. Esta pluralidad política –junto a la diversidad territorial- tuvo reflejo equilibrado en la composición del Comité Nacional electo en la Asamblea.

El nuevo SAT –junto a la resolución de sus relaciones con USTEA que a su vez, tiene mucho que ver con la clarificación interna de este sindicato- tiene pendiente sumar al proyecto a varios pequeños sindicatos locales (SU, SDT, CTA…) que hasta el momento oscilan entre su incorporación a un proyecto nacional y su adscripción a una hipotética y enésima versión de una izquierda sindical estatal (una especie de 'CGT bis' pero que en lugar de ser de inspiración 'libertaria', fuera 'marxista', para entendernos). También ha de ser capaz de ganarse a los elementos sanos que restan en lo que se conoció como Sector Critico de CCOO o a los que reflexionen críticamente sobre la experiencia de CGT; sin que esos propósitos legítimos interfieran en la unidad de acción cuando esta sea pertinente.

El SAT cuenta a su favor con su definición nacional, que le da razón de ser; que deviene directamente de su mismo ámbito de actuación y que sus fines asumidos reafirman. Será el único sindicato existente que vea Andalucía sólo con ojos andaluces y que pueda decir con orgullo y coherencia que parte de la convicción de que "la emancipación de los trabajadores andaluces será su obra o no será". Nace sin hipotecas, tutelas o dependencias y por ello, con la oportunidad de construir una acción sindical auténticamente acorde a las necesidades de la clase obrera andaluza.

Aún así, los desafíos inmediatos a que se enfrenta el SAT son enormes.

Internamente, ha de saber equilibrar la conservación del valioso patrimonio simbólico y militante de quienes suman fuerzas con la conciencia de que el nuevo sindicato –por su composición y por su necesaria ampliación a nuevas áreas comarcales y sectores productivos- no puede ni debe ser una mera prolongación de ninguno de sus componentes.

Sabiendo que un sindicato no es un partido militante ni un partido amplio, ni tampoco un movimiento o frente político; el SAT ha de construir su discurso y su practica, sabiendo combinar definición con pluralismo; dotándose de una imagen y personalidad sociopolítica propia que es imprescindible para su consolidación y expansión, sin que ello implique incomodidad sobrevenida para sus integrantes en su diversidad. Ejemplificando este criterio con un hecho del reciente pasado, no se entendería que el SAT no manifestara con claridad su rechazo al Estatuto de Dependencia –pronunciamiento consecuente al de su propia definición- pero de igual modo tampoco sería sensato que nadie planteara la exclusión de quienes individual o partidariamente mantuvieran otra posición.

Esta actitud incluyente ha de manifestarse –como hasta ahora- también en la simbología asumida por el Sindicato, primando lo que une sobre lo que separa –al margen de la valoración que cada cual pueda mantener sobre las razones o fundamentos de esta realidad- es decir, adoptando como propios sólo los símbolos nacionales andaluces y los de la clase obrera internacional –sus dos bases constitutivas- que todos sienten como propios; dejando a las diversas corrientes políticas que asuman por su cuenta –si así lo estiman conveniente- otros que usen para su identidad política singular.

Reflejo de lo mejor de la izquierda andaluza, el SAT tiene pendientes múltiples debates (deslocalizaciones, inmigración…) que vayan en su clarificación más allá de la mera ideología y que habrá de acompasar a su practica y a las responsabilidades que le vaya imponiendo su acción sindical.

De igual modo, la feminización del SAT –como reconocía el propio Cañamero en su discurso de clausura de la Asamblea Nacional- es una tarea prioritaria si se le quiere como real reflejo organizado de la clase obrera andaluza e instrumento eficaz para su emancipación. Sólo un 15% de mujeres en el Comité Nacional y su ausencia casi total entre quienes intervinieron ante la Asamblea, manifiestan la existencia de una carencia a la que hay que dar cumplida respuesta.

Surge el SAT en un contexto difícil (y más aún si viene demasiado pronto la recesión, con todos sus efectos sociales y políticos).

Desde hace demasiados años, el movimiento obrero andaluz está situado a la defensiva, acumulando derrotas y desmoralizado; peleando contra cierres y deslocalizaciones o sufriendo los embates de la precarización, la perdida de poder adquisitivo y el debilitamiento de su fuerza contractual que han venido imponiendo las políticas de colaboración de clases de las burocracias sindicales. Generaciones enteras de trabajadores andaluces han crecido conociendo sólo el retroceso y la insolidaridad. Revertir esta dinámica en lo concreto y acompañarla de iniciativas nacionales ofensivas (35 horas; Salario Mínimo a 1.000 euros; Convenio nacional del campo; presión sobre la Inspección de Trabajo, etc.) requerirá de mucho tino para encontrar las más adecuadas en cada momento y de mucho esfuerzo para definirlas, desarrollarlas y extenderlas.

Ciertamente, la constitución del SAT es una prueba positiva del fracaso del sindicalismo español en Andalucía –en todas sus versiones- pero no por ello desaparecerán de inmediato los nefastos efectos del control que sobre el movimiento obrero ejercen los aparatos burocráticos de CCOO-UGT y su aliado el Gobierno andaluz del PSOE. Superar esa presión será una difícil prueba para la que habrá que aprovechar toda la práctica resistente de quienes han hecho posible el SAT, sabiendo utilizar todas las tácticas, recursos e instrumentos que ha ido acumulando la experiencia centenaria del movimiento obrero andaluz e internacional.

Aún así, estas son fechas de esperanza y de alegría. Ha nacido el SAT.

Como dijimos en nuestro saludo a la Asamblea Nacional, ha nacido "un instrumento para la independencia de la clase obrera andaluza", que seguro lo será también para avanzar hacia una autentica Andalucía Libre. Así pues: ¡Viva el SAT!.

Publicado en ANDALUCÍA LIBRE nº 325
En este Correo:

Andalucia
*Nace el Sindicato Andaluz de Trabajadores
*Video - Cronica Asamblea Nacional del SAT
*Entrevista a Diego Cañamero, portavoz nacional del SAT
*Intervención de Diego Cañamero en la clausura de la Asamblea del SAT
*Documentación: Situacion sindical, Precedentes unitarios, Sindicalismo andaluz
*Entrevista a Pepe Martinez (CN del SAT)
*El SAT en sus Documentos: Fines y Caracteristicas
*Nuestro saludo a la Asamblea del SAT, Andalucía Libre
*Nace el SAT, Un instrumento necesario, Andalucia Libre
*Nación Andaluza y Jaleo en Asamblea Nacional del SAT - Textos
*Sugerencias: Good bye Lenin, la RDA y el Este; Polonia; Ernest Mandel; POUM
*Solidaridad con Palestina y la Nación Árabe
*Directorio de Andalucía en Internet


VIDEO CRONICA ASAMBLEA NACIONAL DEL SAT
http://video.google.es/videoplay?docid=-8780282122456860791

Sitio del SAT:
http://www.sindicatoandaluz.org/

A N D A L U C Í A L I B R E
http://www.elistas.net/lista/andalucialibre
http://www.andalucialibre.tk/
http://andalucialibre.cjb.net/
* Alta: andalucialibre-alta@eListas.net
* Baja: andalucialibre-baja@eListas.net
* Correo: redaccion@andalucialibre.tk
Independencia - República - Socialismo
==========================

__________________________________________________________
Sé un Mejor Amante del Cine
¿Quieres saber cómo? ¡Deja que otras personas te ayuden!
http://advision.webevents.yahoo.com/reto/entretenimiento.html

[Non-text portions of this message have been removed]

__._,_.___
€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€
http://groups.yahoo.com/group/catalonia-europa/
1-Aquest és un grup sobiranista català i federalista europeu, d'esquerres, antipatriarcal i antireligiós. Es una iniciativa espontània, espontaneïsta i deslligada de cap entitat organitzada. Aquest grup no admet continguts: 1-comercials, 2-que facin apologia de la religió, 3-que atemptin contra els principis ideològics de l'esquerra europea i catalana.
2-ATENCIÓ!!!!: Per a evitar virus i atacs aquest grup NO ACCEPTA missatges
amb arxius adjunts. Si el contingut de l'adjunt que voleu enviar és un
escrit, podeu copiar-lo dins el cos del missatge en format de text.
Altres tipus de documents podeu carregar-los directament dins la web.
Aquest grup TAMPOC no accepta missatges amb format HTML.
3-Els missatges d'aquest grup es pobliquen també al blog:
http://catalunya-lliure-free-europa.blogspot.com
€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€
Recent Activity
Visit Your Group
SPONSORED LINKS
Yahoo! News

Kevin Sites

Get coverage of

world crises.

Dog Fanatics

on Yahoo! Groups

Find people who are

crazy about dogs.

Real Food Group

Share recipes,

restaurant ratings

and favorite meals.

.

__,_._,___

[catalonia-europa] Per uns Països Catalans... tàcticament monàrquics --- ERC fa una crida a respectar "els símbols institucionals"

Per uns Països Catalans... tàcticament monàrquics

Els independentistes intel·ligents existeixen. Sí, sí: ho crec. Ho crec, malgrat els independentistes de CiU que votaven "sí" a l'Estatut, malgrat els independentistes d'ERC que regalen la presidència a Montilla, i malgrat els independentistes més o menys freakies que passen l'estona cremant fotografies dels reis d'Espanya.

Posaré un exemple: Alex Salmond. Fa poc, llegia una entrevista amb el líder escocès que era una pura delícia, si es compara amb el nivell que tenen els independentistes catalans. Alex Salmond té categoria, i es nota. Per això, Escòcia passarà de no tenir ni tan sols Parlament ni Govern autònom el 1998 a fer un referèndum d'autodeterminació el 2010. En 12 anys! Res a veure amb Catalunya, que ha passat d'un Estatut de pa sucat amb oli el 1980 a un altre estatut de pa sucat amb oli el 2006.

A l'entrevista, a Alex Salmond li demanaven si era veritat que, en cas d'independència, Escòcia es mantindria sota la sobirania de la Reina d'Anglaterra, com ja passa amb altres 15 països de la Commonwealth. Salmond responia això: "Si guanyéssim el referèndum, Sa Majestat la Reina continuaria sent el cap d'Estat d'Escòcia".

Alex Salmond compleix una de les condicions bàsiques que distingeixen els polítics intel·ligents dels agitadors, els oportunistes i els demagogs: sap separar el que és fonamental del que és accessori. Salmond sap que el més important és la sobirania política i econòmica, i no li importa gens cedir en la xocolata del lloro simbòlica: la monarquia de la reina Isabel, el príncep Charles, la seva amant Camila i la difunta Lady Di.

En canvi, l'independentisme català, mancat de visió i d'estratègia, confon de manera tossuda i absurda el que és essencial amb el que és accessori. La seva força mobilitzadora se'n va en protestes sobre temes col·laterals i purament simbòlics com la monarquia.

La pregunta és: si és veritat que Espanya ens roba 19.000 milions d'euros a l'any, com afirma Alfons López Tena, què fem cremant fotos dels Reis? És que Juan Carlos I decideix la política fiscal i les inversions espanyoles? Per què no cremem fotos de Zapatero, o de Solbes?

O, fent un pas més enllà: per què, si aquest és el problema essencial, no s'organitza una vaga fiscal? Per què no un nou tancament de caixes? Per què no una campanya divulgativa sobre el dèficit fiscal entre botiguers i petits empresaris? Li diré el per què als lectors. Perquè l'independentisme català no ha passat l'etapa de la 'rabieta' infantil i és més fàcil cremar una foto que no pas fer accions políticament intel·ligents i atractives per al conjunt de la societat catalana (i no només per als joves i els freakies) .

Cal agafar l'exemple d'Alex Salmond i d'Escòcia. Però no pel folklore i les banderes, sinó pel rigor i per la serietat. Jo començaré a creure que l'independentisme d'aquest país és seriós quan un dels seus líders declari públicament la seva adhesió a la monarquia espanyola. Amb dos 'cataplines'!

Francesc Puigpelat

----------------

ERC fa una crida a respectar "els símbols institucionals"

Els diputats d'Esquerra Republicana han votat a favor d'un resolució al Parlament que fa "una crida a respectar els símbols institucionals" després dels diferents episodis de les cremes de fotos dels Reis. La proposta ha estat votada per tots els parlamentaris republicans -inclòs el portaveu de les JERC, Pere Aragonès-, però no en canvi pel líder del corrent crític Esquerra Independentista, Uriel Bertran, que s'ha absentat de l'hemicicle en aquell moment. La proposta -presentada per CiU i votada també per PSC i ICV- destaca que "com a país que ha patit el menyspreu i la persecució dels seus símbols nacionals, el Parlament fa una crida a respectar els símbols institucionals. La resolució també expressa "la necessitat que la resposta a aquests fets de menyspreu per part de les instàncies judicials, mediàtiques i polítiques en cap cas pot ser desproporcionada". El PP ha votat en contra perquè ha considerat que no condemnava explícitament els darrers esdeveniments mentre que
Ciutadans s'ha abstingut.

http://www.e-noticies.com/actualitat/erc-fa-una-crida-a-respectar-els-s%edmbols-institucionals-29031.html

-------------------

http://wave.prohosting.com/~fortesa/index.htm

Gràcies als USA, Cuba, P, Rico, Filipines deixaren de ser colònies espanyoles. Gràcies als USA s'independitzà Irlanda d'un Estat fins i tot tradicional aliat dels USA (Anglaterra). Gràcies als USA s'independitzaren després de la 1ª Guerra Mundial (per activa: Doctrina d'en W. Wilson) i després de la caiguda dels Estats stalinians (per passiva: deixar fer de l'administració Bush) multitud d'Estats: Polònia, Hongria, Txecoslovàquia, l'exJugoslàvia, l'exURSS...

---------------------------------
All new Yahoo! Mail -
---------------------------------
Get a sneak peak at messages with a handy reading pane.

[Non-text portions of this message have been removed]

__._,_.___
€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€
http://groups.yahoo.com/group/catalonia-europa/
1-Aquest és un grup sobiranista català i federalista europeu, d'esquerres, antipatriarcal i antireligiós. Es una iniciativa espontània, espontaneïsta i deslligada de cap entitat organitzada. Aquest grup no admet continguts: 1-comercials, 2-que facin apologia de la religió o que justifiquin postures diferents de l'ateisme, 3-que atemptin contra els principis ideològics de l'esquerra europea i catalana.
2-ATENCIÓ!!!!: Per a evitar virus i atacs aquest grup NO ACCEPTA missatges
amb arxius adjunts. Si el contingut de l'adjunt que voleu enviar és un
escrit, podeu copiar-lo dins el cos del missatge en format de text.
Altres tipus de documents podeu carregar-los directament dins la web.
Aquest grup TAMPOC no accepta missatges amb format HTML.
3-Els missatges d'aquest grup es pobliquen també al blog:
http://catalunya-lliure-free-europa.blogspot.com
€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€
Yahoo! News

Odd News

You won't believe

it, but it's true

Yoga Groups

Find Enlightenment

& exchange insights

with other members

Green Y! Groups

Environment Groups

Find them here

connect with others.

.

__,_._,___

[catalonia-europa] Campanya per demanar el català oficial a Unió Europea i d'altres temes lingüístics


Campanya per demanar el català oficial a Unió Europea

Campanya iniciada per a demanar al Ministeri d'Afers espanyol que incloga el català, el basc i el gallec al tractat europeu que es discutirà les properes setmanes i per a la seua inclusió també a la llista d'idiomes oficials de la UE. Omple les dades i envia-ho, només és un minut:

http://www.eurotribune.eu/popups/campanya.asp?idioma_activo=1

Envia-ho a tothom que pugues i publica-ho a fòrums, diaris online, etc

-------------------------------

Però quan escric novel·les, m'agrado més en català. Però el castellà no és la llengua de la vivència, és una altra cosa. Com podria escriure un diàleg íntim en castellà? De jove, vaig tenir una xicota de Cartagena, i és clar, em parlava en castellà. Totes aquelles coses íntimes, tot allò dels xicots, en castellà. La vaig deixar. No l'acabava d'entendre. Quan em deia aquelles coses em semblaven pintoresques. Em sonaven a sarsuela. [resposta de Baltasar Porcel en una entrevista a la revista d'Òmnium Cultural, tardor del 2007]


--------------------------
Parlar espanyol és de pobres
Salvador Sostres

A Barcelona fa molt hortera parlar espanyol, jo només el parlo amb la minyona i amb alguns empleats. És de pobres i d'horteres, d'analfabets i de gent de poc nivell parlar un idioma que fa aquest soroll tan espantós per pronunciar la jota. Aquests que no parlen en català sovint tampoc no saben anglès, ni francès, ni qui és monsieur Paccaud. Però no només a Catalunya l'espanyol és un símptoma de classe baixa. L'amic Riera em facilita aquestes dades de l'ONU del 2002. Renda per càpita de Noruega, 36.600 dòlars; Dinamarca, 30.940; Islàndia, 29.750. Tots tres països riquíssims, amb economies internacionalitzades i llengües més petites que la nostra però que les parlen sense complex. Contra aquesta absurda creença que el català ens tanca portes, aquestes dades prou eloqüents de si serveix o no serveix una llengua minoritària. En canvi en el meravellós món hispànic la pobresa és l'única dada. La mitjana dels 13 principals països americans que tenen l'espanyol com a llengua,
comptat des de l'Argentina, Xile i Mèxic fins a Nicaragua, Hondures i l'Equador, és de 6.209 atrotinats dòlars de renda per càpita. Catalunya parlant català i malgrat l'espoli fiscal infligit per una Espanya que no té ni la decència de publicar les xifres del robatori, té una renda de 26.420 dòlars. Hem de triar model: Noruega o afegir-nos a la caravana de la misèria. Només cal veure com les zones més riques de l'Estat tenen una altra llengua pròpia: i és evident que l'Estat el mantenim, pagant molt i molt, els que no parlem en tercermundista. És veritat que en espanyol s'han escrit pàgines d'una bellesa emocionant, però el destí dels països que el parlen ha estat històricament d'una fatalitat irrevocable. Parlar espanyol sí que tanca portes, i destins: mira. L'independentisme a Catalunya està absolutament justificat encara que només sigui per fugir de la caspa i de la pols, de la tristesa de ser espanyol.
---------------
http://www.e-dazibao.com/criterio/archivos/001799.html
Ni una palabra de castellano Jonathan Kaye, lingüista neoyorquino y un auténtico desconocido para la mayoría de los catalanes, vive en Gerona desde hace cinco años. Está prejubilado y se dedica a investigar y dirigir tesis y cursos univeristarios por toda Europa.
Nada más llegar a Cataluña lo tuvo claro:
"Creo que no se puede obligar a un inmigrante a aprender dos lenguas, así que yo opté por el catalán y no hablo ni una palabra de castellano ".
Kaye se queja de que no puede ir al cine o leer los prospectos de los medicamentos. Pero nada dice de la educación, en exclusiva en catalán, o todo lo relacionado con la Generalidad, que sólo informa en catalán -exceptuando lo relacionado con temas impositivos-.
Pese a que la inmersión nacionalista da sus frutos con gente del tipo Kaye, éste acierta cuando considera que:
"Me parece que, en el subconsciente de los catalanes, la catalanidad no tiene sentido si no es por oposición a la españolidad; hay una relación de dependencia "
Todo un ejemplo de buen catalán a seguir.

la entrevista en EL País a la que se accede a través del link? Copio y pego
"Mi activismo político me llevó a ser considerado un mal americano, desde la óptica de Richard Nixon, y en 1972 me retiraron la nacionalidad. Por suerte, nunca me he considerado americano. Soy neoyorquino, una cosa bien distinta. Como puede verse en muchas películas de Woody Allen, todos los que viven al otro lado del río Hudson son extranjeros".
Que le retiraron la nacionalidad ¿? ¿Conoce alguien algún caso en que a alguien le retiren la nacionalidad por discrepar? Están los exiliados que es una cosa, pero que te retiren la nacionalidad es otra.
Sobre su experiencia en la selva amazónica dice:
"Allí descubrí que no hay culturas superiores ni inferiores. Me trataron como a un igual. Me dijeron: "Si vives con nosotros formas parte de nosotros". Fue mi vacuna contra el racismo de las sociedades occidentales".
Claro, que lapiden a una mujer por adúltera en Nigeria o que ahorquen a un homosexual en Irán es igual que una democracia como la británica.
Pero después se contradice hablando de China
"Pero China fue la otra cara del acogedor poblado del Amazonas. "No podías olvidar ni por un segundo que eras extranjero". Kaye quedó sorprendido por el asfixiante control social, el racismo latente y la imposibilidad de integrarse."
Coño, ésto suena a la Cataluña de ERC.
Este tío es el típico cretino progre. Como es lingüísta me recuerda a Chomsky, muy bueno en su profesión pero un fraude intelectual para el resto.
::3:: Publicado por: satiam a las Septiembre 6, 2006 11:25 AM
Si pretendía huir del racismo de las sociedades
occidentales pues ha escogido un buen sitio para
vivir. ¡Vaya cretino!
De todas formas, si quiere exotismo que se vaya
a Asturias a aprender bable y le gustará.
Satiam:
No creo que sea buena idea compararlo con Chomsky.
Además dice haber descubierto que no hay culturas
superiores ni inferiores. Pues ha escogido bien
de nuevo. Se pone a vivir en un sitio donde la
cultura catalana no solo ha de ser la superior
sino la única.
--------------------

"Gran sonoridad" del castellà

De Gijón Juan trajo un hijo
joven, fajirrojo y bajo,
que rajó un traje muy majo
cogiendo a fajos el mijo.

Gràcies als USA, Cuba, P, Rico, Filipines deixaren de ser colònies espanyoles. Gràcies als USA s'independitzà Irlanda d'un Estat fins i tot tradicional aliat dels USA (Anglaterra). Gràcies als USA s'independitzaren després de la 1ª Guerra Mundial (per activa: Doctrina d'en W. Wilson) i després de la caiguda dels Estats stalinians (per passiva: deixar fer de l'administració Bush) multitud d'Estats: Polònia, Hongria, Txecoslovàquia, l'exJugoslàvia, l'exURSS...

---------------------------------
Be smarter than spam. See how smart SpamGuard is at giving junk email the boot with the All-new Yahoo! Mail

[Non-text portions of this message have been removed]

__._,_.___
€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€
http://groups.yahoo.com/group/catalonia-europa/
1-Aquest és un grup sobiranista català i federalista europeu, d'esquerres, antipatriarcal i antireligiós. Es una iniciativa espontània, espontaneïsta i deslligada de cap entitat organitzada. Aquest grup no admet continguts: 1-comercials, 2-que facin apologia de la religió, 3-que atemptin contra els principis ideològics de l'esquerra europea i catalana.
2-ATENCIÓ!!!!: Per a evitar virus i atacs aquest grup NO ACCEPTA missatges
amb arxius adjunts. Si el contingut de l'adjunt que voleu enviar és un
escrit, podeu copiar-lo dins el cos del missatge en format de text.
Altres tipus de documents podeu carregar-los directament dins la web.
Aquest grup TAMPOC no accepta missatges amb format HTML.
3-Els missatges d'aquest grup es pobliquen també al blog:
http://catalunya-lliure-free-europa.blogspot.com
€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€
Recent Activity
Visit Your Group
Yahoo! News

Kevin Sites

Get coverage of

world crises.

Summer Shape-up

on Yahoo! Groups

Trade weight loss

and swimsuit tips.

Yahoo! Groups

Real Food Group

Share recipes

and favorite meals.

.

__,_._,___

dissabte, de setembre 29, 2007

[catalonia-europa] Prop de dues mil persones es manifesten per la llibertat d'expressió a Barcelona

de vilaweb:

DISSABTE, 29/09/2007 - 18:05h
Prop de dues mil persones es manifesten per la llibertat d'expressió a Barcelona
Els mossos impedeixen els manifestants arribar a la plaça Sant Jaume i reprimeixen amb violència· Una cinquantena de joves han cremat fotocòpies d'imatges del rei a Manresa
Prop de dues mil persones s'han manifestat aquest vespre pel centre de Barcelona a favor de la llibertat d'expressió i de manifestació. L'acte l'han convocat col·lectius socials com Alerta Solidària i altres grups antirepressió. Els mossos han impedit els manifestants d'arribar a la plaça Sant Jaume, i han carregat amb violència contra la part davantera de la marxa. Només un grup de deu persones ha aconseguit arribar-hi, i allà han llegit un manifest.

En els parlaments previs, Jaume Roura, imputat per haver cremat fotos del rei a Girona, ha reivindicat el dret a la llibertat d'expressió.
Roura ha dit que el rei era còmplice dels últims crims de la dictadura, i també ha criticat el govern català per doblegar-se a les lleis repressives de l'estat espanyol. També hi ha parlat la cosina de Núria Pòrtulas i altres joves implicats en casos de repressió.

Més fotos cremades, ara a Manresa

Una cinquantena de joves han cremat avui a Manresa fotocòpies d'imatges del rei en una protesta antimonàrquica convocada per grups independentistes. Els joves s'han concentrat davant l'ajuntament amb pancartes on es llegia 'Jo també sóc antimonàrquic', '300 anys d'ocupació' i '300 anys de repressió'. El regidor per la CUP de l'ajuntament de Manresa, Roger Torras, ha dit que cremar imatges del rei 'és una manera d'exercir el dret a la llibertat d'expressió'.

Quant a la controvèrsia arran de la crema de fotografies dels Borbons, ha dit que era un intent de criminalitzar i manipular l'independentisme.

Precisament avui, ERC ha aprovat, en el consell nacional, una resolució en la qual se solidaritza 'amb tots aquells que veuen violentada la seva llibertat d'expressió per part de l'estat'. Els republicans recorden, a més, que no van votar a favor de la constitució espanyola, que legitima una monarquia imposada pel dictador. Ahir, el jutge de l'Audiència Nacional espanyola Fernando Grande-Marlaska va citar a declarar nou persones més identificades per la policia com a presumptes autors de la crema de fotografies dels Borbons dissabte a Girona.

Grande-Marlaska també ha obligat al fotògraf Jordi Ribot a lliurar les fotos de les manifestacions contra els reis espanyols. A més, el jove gironí Enric Stern també ha comparegut avui davant del jutge. Ha quedat en llibertat amb càrrecs, però sense mesures cautelars. Ahir hi ha haver una altra concentració de suport als imputats, a la facultat de Física de la UB, on quatre persones van cremar una altra fotografia del rei.

El fotògraf Jordi Ribot, de l'agència Clickart, el jutge l'ha obligat a lliurar les fotos de les manifestacions perquè, si no, l'hi hauria obert una causa per desobediència a l'autoritat. Ribot ha rebut el suport de desenes de periodistes, del Col·legi de Periodistes de Catalunya i el Grup de Periodistes Ramon Barnils (GPRB). Uns i altres sostenen que els fotoperiodistes no han de lliurar els materials que hom pugui requerir-los i critiquen els mètodes emprats per l'Audiència espanyola, que vulneren la llibertat d'expressió.

Llibertat amb càrrecs per Stern

D'una altra banda, el jutge de l'Audiència Nacional Santiago Pedraz ha decretat llibertat amb càrrecs, però sense mesures cautelars, per al gironí Enric Stern, de dinou anys, acusat d'haver cremat fotografies dels Borbons amb Jaume Roura. La fiscalia havia demanat que comparegués cada quinze dies al jutjat més pròxim a casa seva. Stern ha declarat avui al matí a l'Audiència i ha admès haver cremat les fotografies dels Borbons, per expressar el seu rebuig a la monarquia.

Debat al Parlament

També ahir, en la tercera sessió del debat de política general al Parlament, el tripartit i CiU van aprovar una resolució que demana respecte als símbols de l'estat, però al mateix temps, reclama que la resposta judicial, política i mediàtica sigui proporcionada. El text final ha eliminat una proposta de CiU que deia que la reacció als fets de Girona era desmesurada.

La cambra també va rebutjar dues propostes presentades pel PP i Ciutadans que eixgien una condemna explícita de la crema de fotografies dels reis.

Manifestació per la llibertat d'expressió

Per cert, que avui a les 17.00 a la plaça Universitat de Barcelona diversos col·lectius antirepressius faran una manifestació per defensar la llibertat de manifestació i expressió. Els grups protesten en contra de l'actuació del Mossos d'Esquadra, ja que, segons afirmen, el cos policial utilitza mètodes que vulneren la llibertat, com ara encerclar manifestacions per evitar que avancin.

[Non-text portions of this message have been removed]

__._,_.___
€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€
http://groups.yahoo.com/group/catalonia-europa/
1-Aquest és un grup sobiranista català i federalista europeu, d'esquerres, antipatriarcal i antireligiós. Es una iniciativa espontània, espontaneïsta i deslligada de cap entitat organitzada. Aquest grup no admet continguts: 1-comercials, 2-que facin apologia de la religió, 3-que atemptin contra els principis ideològics de l'esquerra europea i catalana.
2-ATENCIÓ!!!!: Per a evitar virus i atacs aquest grup NO ACCEPTA missatges
amb arxius adjunts. Si el contingut de l'adjunt que voleu enviar és un
escrit, podeu copiar-lo dins el cos del missatge en format de text.
Altres tipus de documents podeu carregar-los directament dins la web.
Aquest grup TAMPOC no accepta missatges amb format HTML.
3-Els missatges d'aquest grup es pobliquen també al blog:
http://catalunya-lliure-free-europa.blogspot.com
€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€
Recent Activity
Visit Your Group
Yahoo! News

Sexual Health

Get important

sex health news

Best of Y! Groups

Check it out

and nominate your

group to be featured.

Yahoo! Groups

Be a Better Planet

Share with others

Help the Planet.

.

__,_._,___

[catalonia-europa] MODERATE -- Com difondre l'independentisme català entre els col·lectius musulmans de Catalunya?

MODERATE -- Com difondre l'independentisme català entre els col·lectius
musulmans de Catalunya?

Aquest escrit no es reproduirà al grup perquè realitza una crítica de
l'islam en la qual, a parer del moderador del grup, generalitza costums
gens democràtiques de l'islam sense que hi hagi una crítica similar dels
cristians en països amb absoluta manca de democràcia i on el poder també
apela al cristianisme per a mantenir-se al poder. En tot cas aquest
moderador pensa que l'anunci de l'intent d'apropar cristians, musulmans o
budistes a la lluita per la independència és acceptable i que, en canvi, és
molt diferent a la valoració de grangoig@yahoo.ca en la qual es barregen
valoracions polítiques acceptables amb reflexions que partint de la teoria
religiosa musulmana es valori com molt difícil l'alliberament per part dels
seus creients. Sense tenir en compte exemples positius i pel camí del
laicisme, com Turquia o Bosnia, perquè també podríem desqualificar la
capacitat dels cristians basant-nos en textos bíblics segons els quals cal
vendre la filla o lapidar l'esposa.
EN TOT CAS, DISCUSSIONS D'AQUEST TIPUS (amb comparacions religioses) no
s'accepten en aquest grup i qui vulgui discutir d'això haurà de cercar un
altre lloc. Aquest és un grup on explícitament estan prohibides des de fa
anys -des del primer moment- les valoracions religiosoes així com les que
divergeixen dels postulats típics de l'esquerra, tal com ha constat sempre
al peu de tots els posts.
Salutacions

----- Original Message -----
From: "Yahoo! Groups Notification"
<catalonia-europa-accept-0tceNTVAn0r2jwQl9BdTY5c@yahoogroups.com>
To: <catalonia-europa-owner@yahoogroups.com>
Sent: Friday, September 28, 2007 10:42 PM
Subject: MODERATE -- grangoig@yahoo.ca posted to catalonia-europa

Hello,

A message has been sent to the catalonia-europa group from

grangoig@yahoo.ca

The message summary:
--------------------
FROM: grangoig@yahoo.ca
DATE: Fri, 28 Sep 2007 16:42:30 -0400 (EDT)
SUBJECT: Re: [catalonia-europa] Com difondre l'independentisme català entre
els col·lectius musulmans de Catalunya?

Tots els musulmans no son igual. Els kurds o els berbers
poden fàcilment entendre els catalans, però els
àraboparlants no i els islamistes menys encara Ara bé, com
que els qui es mostren racistes amb ells no solen ser
catalans i sí que solen ser espanyols i espanyolistes, en
realitat poden ser proclius, de rebot a Catalunya El
problema és que el nivell democràtic dels països islàmics és
molt baix. I la creixença demogràfica molt alta (cap a un
fill per família entre catalans i uns 5 entre magrebins al
Magrib). Em tem que, dins un parell de generacions, si hi...
--------------------
...nosaltres els deixem bastir mesquides i llibertat de cultes, ells
no. Que comencen per ací, perquè la llibertat de consciència és bàsica i són
ells qui la trepitgen i es neguen a respectar-la. Que comencin a ser ells
mínimament respectuosos i així podran sortir del subdesenvolupament on viuen
enfonsats. És pel bé d'ells, sobretot: la Xaria és com una corda que els
musulmans fiquen al propi coll per por, rutina o/i pressió social.
Panarabisme i Hispanidad són fenomens per l'estil: la frustració i la
histèria patètica d'imperialistes fracassats i amb els peus de fang, malgrat
que de vegades utilitzen icones humanitàries o progres com el Che, Durruti,
Arafat, Nàssir, etc.
I quan els nostres progres es preocupen tant dels kurds, imazighen,
quítxues o maies com es preocupen dels palestins, me'ls creuré. No fa gaire
m'arribà un email d'un grup nacionalista tamazight amb aquest text: "Viva
Israel". Reacció comprensible si tenim en compte el genocidi que pateixen a
mans àrabomusulmanes.
Pensem-ho.
--------------------
A complete copy of this message has been attached for your convenience.

This message requires your approval for one of the following reasons:
* Your group is set to moderate all messages from this user, OR
* Your group is set to moderate messages from all users

To approve or reject this message using the web, please visit:
http://groups.yahoo.com/group/catalonia-europa/pending?

To approve this message using email, reply to this message. You do not
need to attach the original message, just reply and send.

To reject this message using email, forward this message to

catalonia-europa-reject-P2QvQRKhJYVuYbx@yahoogroups.com

NOTE: The pending message will expire after 14 days. If you do not
take action within that time, the pending message will be automatically
rejected. Yahoo! Groups does this to maintain a high quality of
service for our users.

Thank you for choosing Yahoo! Groups.

Regards,

Yahoo! Groups Customer Care

Your use of Yahoo! Groups is subject to http://docs.yahoo.com/info/terms/

__._,_.___
€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€
http://groups.yahoo.com/group/catalonia-europa/
1-Aquest és un grup sobiranista català i federalista europeu, d'esquerres, antipatriarcal i antireligiós. Es una iniciativa espontània, espontaneïsta i deslligada de cap entitat organitzada. Aquest grup no admet continguts: 1-comercials, 2-que facin apologia de la religió, 3-que atemptin contra els principis ideològics de l'esquerra europea i catalana.
2-ATENCIÓ!!!!: Per a evitar virus i atacs aquest grup NO ACCEPTA missatges
amb arxius adjunts. Si el contingut de l'adjunt que voleu enviar és un
escrit, podeu copiar-lo dins el cos del missatge en format de text.
Altres tipus de documents podeu carregar-los directament dins la web.
Aquest grup TAMPOC no accepta missatges amb format HTML.
3-Els missatges d'aquest grup es pobliquen també al blog:
http://catalunya-lliure-free-europa.blogspot.com
€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€
Recent Activity
Visit Your Group
Yahoo! News

Sexual Health

Get important

sex health news

Yahoo! Groups

Join a yoga group

and take the stress

out of your life.

Yahoo! Groups

Be a Better Planet

Share with others

Help the Planet.

.

__,_._,___

divendres, de setembre 28, 2007

[catalonia-europa] Manifestació "La repressió mai ens tallarà les ales"

Manifestació "La repressió mai ens tallarà les ales"
28.09.07 Diferents organitzacions i col·lectius antirepressius convoquen la manifestació prevista per demà a la tarda a Barcelona. Aquesta marxa serveix per a denunciar totes les actuacions contràries als drets d'expressió, reunió i manifestació que s'han succeït els darrers mesos.

La marxa es convoca per segona vegada, ara també com a resposta al segrest policial viscut el passat 17 de juny a les Rambles de Barcelona així com els darrers incidents davant de la figura de la monarquia i compta amb el suport de tot tipus d'entitats i col·lectius.

Dissabte, 29 de setembre, a la plaça Universitat de Barcelona, manifestació!!

17h. plantada d'exposicions de diferents casos repressius

18h. Acte polític i a continuació... MANIFESTACIÓ
Adjuntem el text que es fa córrer amb la convocatòria.

Com ja sabeu el passat diumenge 17 de juny diferents col.lectius antirepressius vam convocar una manifestació sota el lema "La repressió no ens tallarà les ales". Aquesta manifestació, així com els parlaments i les exposicions, tenien com a intenció reivindicar la llibertat de manifestació com element bàsic de protesta contra tota mena d'abús d'autoritat. Ser presents al carrer és pel conjunt de moviments socials i polítics una necessitat bàsica i irrenunciable que cal que defensem d'una forma activa.

En el començament dels parlaments i la plantada de les exposicions i durant tota la manifestació va haver un fort dispositiu policial que va intimidar a totes les persones que allà es trobaven: identificacions, registres, detencions etc. Quan va començar la marxa es va produir el segrest de la mateixa impedint a les manifestants sortir del cordó policial que les envoltava. Aquesta situació es va perllongar durant més de tres hores.

Aquesta actuació policial com a mostra de les ja habituals pràctiques que vulneren la llibertat de manifestació mereixen una resposta ferma. Davant d'aquests fets, els col·lectius convocants de la manifestació volem continuar denunciant aquesta situació mitjançant la interposició d'una querella i convocant una manifestació pel dia 29 de Setembre a les 5 de la tarda a plaça Universitat (Barcelona), on es plantaran exposicions i es faran diversos parlaments. Volem que aquest procés sigui el més col·lectiu possible ja que és una situació que ens afecta a totes i és per això que trobem molt necessària la vostra participació.

Aquí us dibuixem algunes de les coses que considerem serien molt útils i ajudarien a fer de la campanya una cosa de totes:

- Difusió de la convocatòria de la manifestació: encartellant els cartells de la manifestació, a internet, amb pancartes etc.

- Llegint el manifest a totes les festes majors de viles, ciutats i barris.
- Adherir-vos al manifest com a col.lectius i individualitats.
- Participant en l'acte de presentació de la querella.

Organitzen: Alerta Solidària, Assemblea Antirepressiva de Mataró, Assemblea Antirepressiva de Ponent, Grup de suport al Jove de Torà, Coordinadora Antirepressiva de Gràcia, Rescat, Solidaritat Antirepressiva de Terrassa, Assemblea de Suport a Núria Pòrtulas, Assemblea de Suport 4F, Comissió Antirepressiva de Sants.



Per saber-ne més:

- Els Mossos d'Esquadra protagonitzen la manifestació en favor dels espais alliberats a Barcelona - Llibertat.cat

- Mobilitzacions per la llibertat de mobilització i expressió a Barcelona - Llibertat.cat

- Tres-centes persones encerclades durant 150 minuts pels Mossos a Barcelona - Llibertat.cat

- Entrevista a Martí Majoral, portaveu d'Alerta Solidària - Llibertat.cat

- Repressors per sistema. El Dossier amb les mentides d'ICV - Recull a diferents casos repressius des de l'accés de JOan Saura a la Conselleria d'Interior (fins maig 07)


[Non-text portions of this message have been removed]

__._,_.___
€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€
1-Aquest és un grup sobiranista català i federalista europeu. Es una iniciativa espontània, espontaneïsta i deslligada de cap entitat organitzada. Aquest grup no admet continguts: 1-comercials, 2-que facin apologia de la religió, 3-que atemptin contra els principis ideològics de l'esquerra europea i catalana.
2-ATENCIÓ!!!!: Per a evitar virus i atacs aquest grup NO ACCEPTA missatges
amb arxius adjunts. Si el contingut de l'adjunt que voleu enviar és un
escrit, podeu copiar-lo dins el cos del missatge en format de text.
Altres tipus de documents podeu carregar-los directament dins la web.
Aquest grup TAMPOC no accepta missatges amb format HTML.
3-Els missatges d'aquest grup es pobliquen també al blog:
http://catalunya-lliure-free-europa.blogspot.com
€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€
Recent Activity
Visit Your Group
Yahoo! News

Sexual Health

Get important

sex health news

Yoga Groups

Exchange insights

with members of

the yoga community.

Special K Challenge

on Yahoo! Groups

Find shape-up

tips and tools.

.

__,_._,___