dilluns, de gener 08, 2007

[catalonia-europa] L'atemptat d'ETA. Jo no crec que hagi acabat el dialeg

http://fantassin.blogspot.com

Quan hi ha un succés sonat, com el de l'atemptat d'ETA és inevitable coincidir amb algunes opinions, i per tant m'estalvio comentar. M'he limitat a intervenir en altres temes i altres blocs ( http://josepsort.blogspot.com/2006/12/more-english-links-i-have-just-added.html ), o en els debats de escac-al-poder. I millor encara, en converses de carrer amb gent quant més exòtica millor, que és el que més m'agrada.

Tanmateix al final m'he atipat de llegir com la majoria pensa que el diàleg s'ha acabat, tal com proclama el PSOE i no em queda més remei que dir-hi la meva. Sabeu què passa? Doncs que no m'ho acabo de creure.

A veure, o parlem del problema ETA o no en parlem, però si en parlem ens estem referint, en essència, a la lluita entre dos projectes polítics contraposats, o Euskadi esdevé un estat independent o Euskadi es queda a Espanya. I no ens enganyem, ETA forma part d'un sistema on també hi ha els partits amb els que després s'enfrontarà dins d'una Euskadi independent. Es a dir, massa interesos en joc!

Cal reconéixer que, vist de fora, és fàcil equivocar-se i creure que, de la mateixa manera que fou derrotat el comunisme real i que fou derrotat el GRAPO,es pot plantejar el tema basc en termes de victoria o derrota. De vegades l'entorn de la kale borroka pot donar la sensació de que el conflicte és amb un simple grupúscul d'extrema esquerra, et trobes xavalets que es declaren marxista-leninistes o fins anarquistes i llegeixes documentació etarra escrita amb prosa soviètica. Però si t'hi fixes bé veus que ja ha desaparegut d'aquests indrets la literatura romàntica amb que comparaven Argala amb el Che i s'imaginaven la victòria a l'estil de Castro entrant a Donostia com si fos l'Habana.

En els seus escrits s'explica que la dialèctica ha de ser clara però veus l'argumentació de la violència és la negociació, el mercadeig, a més de la propaganda-motivació, i que les accions no han d'anar mai més enllà de la capacitat d'acceptació de la seva parròquia. Aquest darrer punt del moment i el nivell d'acceptació és important; recordeu que mai no va consolidar-se el model algerià de terrorisme, i que als anys vuitanta les accions salvatges que fa ETA a Catalunya desactiven un front català que podia destorbar el seu paper en la partida d'escacs
(de forma semblant a la davallada de la cnt després del cas scala?, si el terrorisme era una eina de propaganda per a Terra Lliure, i les accions d'ETA a Catalunyacausaven rebuig generalitzat, s'aturava la simpatia per a tothom que s'associa al terrorisme, i Terra Lliure desapareixia o al menys aturava el seu suport)
i això també afecta ara a ETA, de tal manera que, a partir del 2001, i especialment del 2004, després dels atemptats d'Al-Qaeda, és complicat que la gent distingeixi entre terroristes dolents islamistes i terroristes bons etarres. Tenen la dialèctica de la propaganda en contra. Cal reconvertir-se. L'Europa que presenta la premsa ja no és la de la Guerra Freda, ara s'associa terrorisme a fanatisme religiós.

Però com dic, hi ha massa interesos en joc i no em crec que això sigui una partida de pocker on pots jugar-t'ho tot a una carta o a un farol, això és una partida d'escacs d'aquelles que ningú guanya però on és important com t'hagis posicionat i el temps que has trigat a fer-ho.

He conegut força gent que menysprea el simple debat sobre aquest tema, es tracta de gent suposadament progessista però que no voldrien ni la concreció de guanys "nacionalistes" ni reconéixer que opten per la "derrota d'ETA". Per tant prefereixen mirar cap a una altra banda. Alguns ho podem considerar immoral per tot el patiment que hi ha al darrera (els militaris en diuen danys colaterals?), però la realitat és la realitat, podem mirar cap a una altra banda o podem mirar la partida. Alguns optareu per ignorar-ho alegant que hi ha problemes reals aquí al costat, com l'habitatge, les condicions socials del immigrants o l'ecologia. Sincerament, no crec que algú seriós pugui tancar als ulls a una guerra que no li agrada, que hi ha a cals veïns, alegant que només te ulls pel seu hort i per les goteres del seu sostre.

Qui opti per mirar la partida per damunt del drama humà, veurà que l'acció d'ETA era d'esperar (ni que sigui per l'error de voler imitar l'IRA). Més encara, que tothom l'esperava. Que el govern l'esperava. Perquè qui decideix que cal dialogar amb terroristes sap que, en representació de la llei i del poder estatal, en primer lloc haurà d'argumentar en aquests termes: "per què us he de donar res si esteu acabats i ja no teniu capacitat per a fer mal?", i que els altres, que són terroristes, demostraran que no estan acabats. Com dic, estic segur que tothom sabia que hi hauria un atemptat d'aquest calibre. Per tant només som en els inicis d'un procés que interessa a massa actors, i que, en conseqüència, va per llarg.

Acabarà amb derrota d'uns i victòria dels altres? Acabarà amb l'acceleració electoral de l'esquerra independentista que va vaticinar el Carod? Acabarà amb grans avantatges per a Euskadi? Acabarà com Irlanda, amb una independència guanyada per l'ira i gestionada per la dreta? Acabarà amb un centre-esquerra batasuno amb els mateixos percentatges de força electoral que té aquí ERC i la sensació de que espodien haver estalviat tant patiment? Afectarà Catalunya? Influirà el tema navarrès en el tema valencià? De preguntes tantes com volgueu, però jo crec que les respostes van per llarg perquè, a diferència del que molts han dit en relació als presos i a les necessitats electorals de Batasuna, jo crec que en aquesta partida, malgrat el drama humà, ningú no té pressa. Es la meva humil opinió després d'haver llegir tantes opinions que, al meu parer, insisteixen sospitosament massa en sentit contrari.

--
Posted By Fantassin to Reflexions d'en Fantassin a Barcelona at 1/08/2007 07:04:00 PM

[Non-text portions of this message have been removed]

__._,_.___
€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€
1-Aquest és un grup sobiranista català i federalista europeu. Es una iniciativa espontània, espontaneïsta i deslligada de cap entitat organitzada. Aquest grup no admet continguts: 1-comercials, 2-que facin apologia de la religió, 3-que atemptin contra els principis ideològics de l'esquerra europea i catalana.
2-ATENCIÓ!!!!: Per a evitar virus i atacs aquest grup NO ACCEPTA missatges
amb arxius adjunts. Si el contingut de l'adjunt que voleu enviar és un
escrit, podeu copiar-lo dins el cos del missatge en format de text.
Altres tipus de documents podeu carregar-los directament dins la web.
Aquest grup TAMPOC no accepta missatges amb format HTML.
3-Els missatges d'aquest grup es pobliquen també al blog:
http://catalunya-lliure-free-europa.blogspot.com
€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€
SPONSORED LINKS
Yahoo! News

Celebrity News

Get the latest

gossip/news

Yahoo! TV

Play the Intern Game

Win and work for

the next Apprentice.

Yahoo! Groups

Start a group

in 3 easy steps.

Connect with others.

.

__,_._,___

diumenge, de gener 07, 2007

[catalonia-europa] [AJIB] Alliberem espais, autogestionem la lluita del jovent!

http://barcelona.indymedia.org/newswire/display/287759/index.php

[AJIB] Alliberem espais, autogestionem la lluita del jovent!
per L'Avantguarda (AJIB) 05 gen 2007 02:46:32
L'okupació és un dret quan és en resposta a una administració deficient, partidista, i discriminatòria com ho és la de Badalona. La manca d'espais és una realitat sobretot als barris més descentralitzats d'aquesta ciutat, que passen totalment desapercebuts per l'Ajuntament. La inversió en equipaments és inexistent i la corrupció dins els partits de govern va augmentant dia a dia.
Per aquests motius no podem confiar en què l'Ajuntament solucioni aquestes mancances i el jovent organitzat i combatiu prenem la iniciativa alliberant espais, com en aquest cas al barri d'El Progrés.

Des de l'Avantguarda, Assemblea de Joves Independentistes de Badalona, denunciem l'actuació dels Mossos d'Esquadra contra dos militants de l'assemblea i de la CAJEI (Coordinadora d'Assemblees de Joves de l'Esquerra Independentista).

Després d'uns dies d'okupació, es va decidir obrir les portes i presentar el projecte de l'Ateneu Popular "El Progrés" al veïnat convidant-los a participar-hi. En aquell moment, l'actuació policial va començar identificant a diverses persones que s'havien apropat al casal interessant-se pel nostre projecte. Passada una estona, les forces policials, sabent que la desokupació del local és il·legal, van emmascarar l'autèntic propòsit acusant-nos de "robatori amb força" per poder detenir-nos.

Al veure que no érem responsables del fals delicte pel que ens havien detingut, el jutjat ha canviat l'acusació a una falta menor per danys al cadenat de la porta de l'espai alliberat.

Les mesures adoptades pels mossos com ara la violència emprada, les 21 hores que hem estat detinguts, a més d'estar fitxats de per vida, són desproporcionades i injustes davant l'acusació final del jutjat, d'altra banda totalment falsa, ja que aquesta acció es va realitzar anteriorment a l'arribada dels dos militants al local.

Exigim, la revocació dels càrrecs que encara pesen sobre els militants, així com una rectificació pública per part dels Mossos d'Esquadra.

Agraïm el suport per part de col·lectius vinculats a l'Esquerra Independentista, tant de Badalona com de tot els Països Catalans, i particulars que han estat constantment al nostre costat.

A.G. i M.G.
L'Avantguarda (AJIB)

[Non-text portions of this message have been removed]

__._,_.___
€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€
1-Aquest és un grup sobiranista català i federalista europeu. Es una iniciativa espontània, espontaneïsta i deslligada de cap entitat organitzada. Aquest grup no admet continguts: 1-comercials, 2-que facin apologia de la religió, 3-que atemptin contra els principis ideològics de l'esquerra europea i catalana.
2-ATENCIÓ!!!!: Per a evitar virus i atacs aquest grup NO ACCEPTA missatges
amb arxius adjunts. Si el contingut de l'adjunt que voleu enviar és un
escrit, podeu copiar-lo dins el cos del missatge en format de text.
Altres tipus de documents podeu carregar-los directament dins la web.
Aquest grup TAMPOC no accepta missatges amb format HTML.
3-Els missatges d'aquest grup es pobliquen també al blog:
http://catalunya-lliure-free-europa.blogspot.com
€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€
SPONSORED LINKS
Yahoo! News

Sexual Health

Get important

sex health news

Yahoo! TV

Stay updated

Get video & read blogs

on The Apprentice.

Yahoo! Groups

Start a group

in 3 easy steps.

Connect with others.

.

__,_._,___

[catalonia-europa] EL GAÈLIC PASSA PER DAVANT DEL CATALÀ A LA UNIÓ EUROPEA

http://www.radiocatalunya.ca/noticia/78/

Notícies
EL GAÈLIC PASSA PER DAVANT DEL CATALÀ A LA UNIÓ EUROPEA
07.01.2007 - 08:16

Des del passat 1 de gener la Unió Europea compta amb 23 llengües oficials, després de la incorporació del búlgar, el romanès i del gaèlic-irlandès, aquest últim idioma cooficial de la República d'Irlanda,estat comunitari des del 1973, però que fins fa dos anys no havia demanat el reconeixement d'aquesta parla a Europa. El gaèlic és, de llarg, la llengua amb menys parlants efectius que assoleix rang de plena oficialitat a la Unió Europea, prenent aquest lloc al maltès, que utilitzen els 400.000 habitants d'aquesta illa mediterrània.
Es calcula que l'irlandès és la llengua materna d'unes 75.000 persones a la República d'Irlanda i unes 250.000 estan en condicions d'utilitzar-lo. A Irlanda del Nord l'usen amb certa freqüència unes 160.000 persones. Segons la constitució de l'Estat irlandès, el gaèlic es reconeix com a «primera llengua oficial» per damunt de l'anglès que, en la pràctica, s'ha consolidat com la llengua majoritària d'ús al país.

No està escrit enlloc que les llengües oficials de l'Europa comunitària hagin de ser per força les oficials dels estats que la integren, tal com argumenten els contraris a que català, basc i gallec siguin reconeguts. El cas del gaèlic ho demostra. Oficial a Irlanda, no ho era plenament a Europa perquè mai ho havia sol·licitat el Govern d'aquest país. Amb tot, sí que ha gaudit sempre d'un cert tracte de favor per part de les diverses institucions comunitàries, que permetien als ciutadans de parla gaèlica adreçar-se per carta al Parlament Europeu, els comisariats i el Defensor del Poble Europeu amb la seva llengua i també obtenir traduccions dels tractats de la Unió si ho demanaven.

Informa: EL DEBAT.CAT

[Non-text portions of this message have been removed]

__._,_.___
€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€
1-Aquest és un grup sobiranista català i federalista europeu. Es una iniciativa espontània, espontaneïsta i deslligada de cap entitat organitzada. Aquest grup no admet continguts: 1-comercials, 2-que facin apologia de la religió, 3-que atemptin contra els principis ideològics de l'esquerra europea i catalana.
2-ATENCIÓ!!!!: Per a evitar virus i atacs aquest grup NO ACCEPTA missatges
amb arxius adjunts. Si el contingut de l'adjunt que voleu enviar és un
escrit, podeu copiar-lo dins el cos del missatge en format de text.
Altres tipus de documents podeu carregar-los directament dins la web.
Aquest grup TAMPOC no accepta missatges amb format HTML.
3-Els missatges d'aquest grup es pobliquen també al blog:
http://catalunya-lliure-free-europa.blogspot.com
€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€
SPONSORED LINKS
Yahoo! News

Fashion News

What's the word on

fashion and style?

Yahoo! TV

A new season in L. A.

Watch

The Apprentice.

Yahoo! Groups

Start a group

in 3 easy steps.

Connect with others.

.

__,_._,___

dijous, de gener 04, 2007

[catalonia-europa] Le pegan y le humillan por hablar en Catalán

http://www.nodo50.org/glayiu/cas/?accion=ver&tipo=noticia&id=3446

Le pegan y le humillan por hablar en Catalán
18:08 hores :: 29/Avientu/2006 :: publicado por anonimx :
: [derechos, libertades, carcel]

Abdel Nashri, vecino de Torelló de 18 años de edad y nacionalidad
Española poco sabia la aventura que iba a vivir un 15 de Octubre de
2005 cuando por motivos familiares se desplazó a Barcelona para
visitar a unos familiares.
Según consta en el sumario instruido en un juzgado, Abdel viajó desde
su pueblo a la ciudad condal para reunirse con unos familiares. Eran
las 5 de la tarde , tal y como había acordado con un primo suyo, se
disponía a esperar en la salida de los ferrocarriles de Plaza
Catalunya. Nada mas salir por las escaleras que conducen a la plaza
fue abordado por dos señores que sin mediar palabra lo agarraron de
los brazos y casi en volandas lo trasladaron hacia una de las aceras
donde había dos furgones de la Policía . Allí , contra la carrocería
de uno de ellos y junto a un Nicaragüense, un Dominicano y varios
Africanos lo cachearon violentamente interrogándole insistentemente
por sus papeles y su identidad.
Abdel sin entender el por qué de la situación les gritaba que el era
ciudadano Español y que tenia su documentación. Les gritaba en el
único idioma oficial que conoce, el Catalán.
Una policía -incrédula- se le acercó en un tono amenazador y después
de unos mamporros y el perceptivo ''háblame en cristiano moro'' le
dijo que le enseñase su documentación. El chico como pudo, ya que
estaba esposado, se palpó el bolsillo trasero de sus tejanos y
desgraciadamente no encontró su monedero , recordó en ese momento que
lo había dejado olvidado en su casa. Casualmente si que encontró una
hoja de salario del mes pasado en la que constaban sus datos, su DNI,
su empleo , la dirección y teléfono de la empresa donde trabajaba
como soldador y su cuenta bancaria. Siendo consciente que aquel papel
no le serviría para nada intentó decirle a la señora Policía que
amablemente les acompañaría a la comisaría donde podrían corroborar
su identidad. En ese momento un Policía que se encontraba a su lado
revisando los papeles del Nicaragüense y al oír incrédulo que el
chico se dirigía a ellos en Catalán le soltó un puñetazo y lo tiró al
suelo, mientras le gritaba que estaba en España y un '' puto niñato
moro este, te quieres reír de mi?''.
Lo metieron a golpes junto al Nicaragüense y un par de Africanos en
el furgón policial, allí lo trasladaron a comisaría, mientras el
policía que conducía le iba diciendo a su compañera lo mal que estaba
España para que ''un puto moro le hablase en Catalán''. Una vez en
comisaría lo metieron de cabeza en un calabozo mientras alguien le
decía que allí tendría tiempo de aprender el idioma de este país.
Abdel, hijo de padre Berebere y madr4e adoptiva Catalana no entendía
nada. Su idioma materno es el Amatzic, el Catalán lo adopto a los 14
años cuando se trasladó a vivir desde el norte de Marruecos a
Cataluña, estaba viviendo una pesadilla , nunca antes le había
sucedido una cosa así, ni en su Marruecos natal.
Al cabo de un rato llegó a parar a su celda el Nicaragüense al que
también encerraron por que el resguardo de su permiso de
residencia ''no les servia''. Abdel estaba llorando en un rincón y
como pudo le explicó a su compañero que el no sabia casi nada de
Español y que le solicitase al policía que había allí algo para tapar
una herida que tenia en la cabeza y que no paraba de sangrar. Así lo
izo, llegaron a la celda un par de policías, le preguntaron que era
lo que le sucedía y Abdel les explicó de la mejor manera que pudo,
mezclando el Catalán con las pocas palabras en Español que conocía,
lo de su herida. Los policías se rieron y le dijeron que ''una horita
mas y el moro aprende español''. El ciudadano Nicaragüense intentó
mediar y les traducía lo que Abdel decía... dos empujones lo
estamparon contra los barrotes mientras le gritaban si él era su
interprete.
Con una camiseta anudada en la cabeza , a las 10 de la noche llegó
un ''supuesto'' abogado que interrogó al joven muy amablemente. Al
parecer sus familiares se habían puesto en contacto con la Policía
alertados por la desaparición de este y por el familiar que esperaba
en Plaza Catalunya , ya que al llegar al lugar acordado observó que
había una fuerte redada anti-inmigración y que se temió lo peor.
Misteriosamente lo que antes habían sido amenazas , golpes y
humillaciones se convirtieron en buenas palabras debido a la presión
que ejercieron sus familiares .A la 12 de la noche lo trasladaban al
hospital del Mar para curar sus heridas. Finalmente a las 8 de la
mañana fue puesto a disposición judicial. Le acusaban de un delito de
desordenes , de causar desperfectos en un vehiculo policial y ( para
alucinar) de agresión a un agente.
Varios fueron los testigos que declararon ante el juez, estos dijeron
no haber visto nada de lo que se le acusaba. Pese a todo la familia
renunció a anteponer una denuncia , para evitar problemas, dijeron.
No querían saber nada mas de la institución que vela por el orden y
el cumplimiento de las leyes en España. Y es que España, compañeros ,
es uno de los países donde mas se tortura a la gente en comisarías y
donde las leyes son mas arbitrarias.

__._,_.___
€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€
1-Aquest és un grup sobiranista català i federalista europeu. Es una iniciativa espontània, espontaneïsta i deslligada de cap entitat organitzada. Aquest grup no admet continguts: 1-comercials, 2-que facin apologia de la religió, 3-que atemptin contra els principis ideològics de l'esquerra europea i catalana.
2-ATENCIÓ!!!!: Per a evitar virus i atacs aquest grup NO ACCEPTA missatges
amb arxius adjunts. Si el contingut de l'adjunt que voleu enviar és un
escrit, podeu copiar-lo dins el cos del missatge en format de text.
Altres tipus de documents podeu carregar-los directament dins la web.
Aquest grup TAMPOC no accepta missatges amb format HTML.
3-Els missatges d'aquest grup es pobliquen també al blog:
http://catalunya-lliure-free-europa.blogspot.com
€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€
SPONSORED LINKS
Yahoo! News

Entertainment News

The latest on stars,

movies, and more

Yahoo! TV

The Apprentice

Watch a new season

in Los Angeles

Yahoo! Groups

Start a group

in 3 easy steps.

Connect with others.

.

__,_._,___

[catalonia-europa] La 'izquierda social' en Andalucía y la prueba de la Reforma estatutaria

En una coyuntura en la que se dilucidaba el lugar y el futuro de Andaluc�a, la inmensa mayor�a de la denominada �izquierda social� ha hecho mayoritariamente mutis y ha seguido con su rutina; como si el debate sobre a qu� Andaluc�a se aspira o sobre qu� instrumentos se requieren para hacer posible sus reivindicaciones no fuera con ella.

El Remate
La �izquierda social� en Andaluc�a y la prueba de la Reforma estatutaria
Andaluc�a Libre

Bajo el termino �izquierda social� suele agruparse un variopinto magma de ONGs, asociaciones y plataformas, sin explicita adscripci�n partidaria, desde las que se desarrollan actividades sectoriales o en los que convergen o cohabitan diversos colectivos y organizaciones que asumen la adscripci�n a la �izquierda� y se presentan como tales. Los sindicatos tambi�n se insertan en ocasiones en este concepto categor�a, aunque su entidad suele conferirles tratamiento y visibilidad espec�ficos. La naturaleza y funci�n de esta llamada �izquierda social� es obviamente tan pol�tica como la de la izquierda partidaria y no s�lo cuando ejerce conscientemente en relaci�n a esta ultima de cobertura o intermediario. Asume an�lisis, genera discurso, promueve acciones y levanta objetivos y demandas: hace pol�tica.

Durante los �ltimos a�os, la cuesti�n de la Reforma estatutaria ha estado en permanente candelero en Andaluc�a. M�s a�n, en los meses pasados �a lo largo de todo 2006- ha ocupado un lugar central en el debate pol�tico nacional, al comp�s del proceso de elaboraci�n y negociaci�n del Estatuto; primero en el Parlamento andaluz y luego en el Parlamento espa�ol.

No es de extra�ar que el PSOE se haya preocupado expresamente de conseguir que el sector de esa llamada �izquierda social� que m�s directamente hegemoniza o influencia -sindicatos como CCOO y UGT y otras organizaciones (campesinas, de discapacitados, de consumidores, etc.)- haya intervenido y se haya pronunciado a favor de la Reforma Estatutaria. Por contraste, la inmensa mayor�a de la parte de esa �izquierda social� que hace regularmente alarde de independencia o radicalidad y a�n afirma su pretensi�n alternativa, no ha respondido a la cuesti�n con sim�trica disposici�n y claridad.

En una coyuntura en la que se dilucidaba el lugar y el futuro de Andaluc�a, esa denominada �izquierda social� ha hecho mayoritariamente mutis y ha seguido con su rutina; como si el debate sobre a qu� Andaluc�a se aspira o sobre qu� instrumentos se requieren para hacer posible sus reivindicaciones no fuera con ella.

En esclarecedor contraste con lo que fue mayoritariamente su actitud de rechazo activo cuando el proceso de la Constituci�n europea y en una ocasi�n infinitamente m�s determinante, los prejuicios ideol�gicos espa�olistas o cosmopolitas que la atraviesan �sean en versi�n reformista o pretendidamente radical- la han mantenido al margen del eje vertebrador del debate pol�tico andaluz. Los intereses partidarios inmediatos del PSOE y tambi�n del PCE-IU �a trav�s de sobrentendidos o intervenciones directas o interpuestas- han acabado por blindar ese silencio y esa abdicaci�n. Tenemos pues la desgracia de contar en Andaluc�a con una �izquierda social� m�s atenta a lo que ocurre en cualquier lugar del Mundo que a lo que pasa delante de sus narices, en lo que deber�a ser y considerar su pa�s.

En ese campo y con esas caracter�sticas, merecen singular menci�n como exponente a manera de resumen, los denominados �Foros Sociales�, que aun sobreviven en diversas ciudades y comarcas andaluzas. Surgidos bajo el paraguas del llamado �movimiento antiglobalizaci�n�, los Foros han servido en los �ltimos a�os -amen de refugio para algunos contados activistas hu�rfanos en eterna b�squeda de referencias que le han dado saz�n- como coordinadoras y carteles, tras los que se han aglutinado una multitud de chiringuitos que por su condici�n liliputiense necesitan juntarse para adquirir alg�n perfil y disponer en caso de necesidad de alguna capacidad de convocatoria. Situados ante el debate y la cuesti�n m�s evidentemente global y nacional que pudiera presentarse, no han encontrada nada que decir ni nada que hacer durante los meses en que se ha estado discutiendo el texto que fija el destino pol�tico de Andaluc�a y de todos y de cada uno de los posibles espacios de intervenci�n a los que puedan dedicarse (econom�a, laboral, urbanismo, energ�a, ense�anza, cultura y patrimonio, emigraci�n-inmigraci�n, transportes, etc.).

Una excepci�n parcial a este silencio ominoso la constituye el Foro Social de Sevilla. Es una excepci�n construida, naturalmente. Su pronunciamiento (que arriba se reproduce) no es casual. Responde, tras diversos avatares, a un debate provocado(*) y sobre todo al trabajo de algunos patriotas en su seno. El texto resultante, que denota llamativamente su car�cter de compromiso, sirve para medir tanto el alcance de su esfuerzo como el nivel de los obst�culos.

Sin minusvalorar en absoluto el meritorio empe�o y la buena intenci�n de quienes lo hicieron posible, la Declaraci�n del FSS (Septiembre 2006) queda como exponente de c�mo hay ocasiones en que el �termino medio� resulta a veces pol�ticamente insuficiente. As� por ejemplo, no aparece en sus p�rrafos afirmaci�n alguna de la condici�n de Andaluc�a como Naci�n y de su derecho consecuente a la Soberan�a Nacional y a la Autodeterminaci�n (por muchos circunloquios que intenten aludir y acercarse a esta demanda esencial en su punto 3). No se expresan reclamaciones claras de competencias pol�ticas estructurantes; aunque se expresen algunos de las tareas que esas competencias negadas deber�an cumplimentar y satisfacer -como ocurre en el punto 6 o en el 7- o se trasmuten de poderes en objetivos, como en el 5. Tampoco se exige y define una financiaci�n nacional adecuada. Se deslizan, por el contrario, lugares comunes bobalicones como la �cultura de la no violencia� y otros del estilo y lo que es peor, se incluye un balance pol�tico e hist�rico errado y sesgado (punto 10). Para acabar, desafortunadamente, resulta que la demanda m�s contundentemente expresada y en la que m�s claramente se traspasa el cors� constitucional es precisamente aquella en que se reclama una especie de 'ciudadan�a universal' que, al margen de la concepci�n equivocada que trasluce sobre los problemas de nacionalidad, ciudadan�a e integraci�n, inhabilita al conjunto del documento como discurso operativo cara a la mayor�a popular andaluza.

La otra excepci�n es de naturaleza pol�tica bien distinta. No es, como en el caso del texto del FSS el resultado h�brido de una voluntad real de intervenir como izquierda bloqueada finalmente en buena parte por tics y esquematismos retardatarios sino un producto averiado premeditado; preparado conscientemente para escurrir el bulto. Los redactores del documento de la APDHA �El Estatuto de Andaluc�a y la exclusi�n social� (Marzo 2006) saben que deben intervenir de alguna manera en el debate estatutario para mantener el lugar publico de quienes lo suscriben y tambi�n saben que deben aparentar un posicionamiento exigente y critico �y de ah� la sucesi�n de cifras estad�sticas de miseria y exclusi�n- pero, al parecer, tienen igualmente claro que han de hacerlo �como un eco de Chamizo y como si fueran un lobby cualquiera- avalando el modelo y el R�gimen vigente y el proceso pol�tico en curso.

El documento de la APDHA no deja de definir a Andaluc�a como �Regi�n� de Espa�a, lo que es una forma de espa�olismo y una n�tida toma de posici�n, muy agradable a ojos y o�dos del PSOE. Mientras manifiesta tan restrictiva concepci�n de los derechos humanos, tampoco olvida reclamar el consenso de todos los grupos pol�ticos. Se describe la pobreza, el paro y la precariedad andaluzas sin ninguna referencia nacional y sin adjudicaci�n de responsabilidades. Al modo caritativo tradicional, se enumeran consecuencias pero se omiten sistem�ticamente las causas y los poderes pol�ticos necesarios para afrontarlas y resolverlas. Impregnado hasta el tu�tano de enfoque asistencial, pretenciosamente dice que �el Estatuto de Andaluc�a deber�a enfatizar con absoluta prioridad la regulaci�n de los derechos sociales acompa�ados de garant�as de cumplimiento� pero omite se�alar las competencias pol�ticas plenas que ser�an consecuentes a ese prop�sito. Su aceptaci�n del marco de subordinaci�n competencial vigente y de la ausencia de Soberan�a Nacional andaluza convierte sus peticiones en inocuas y ret�ricas. Reincide en demandar subsidios en vez de competencias pol�ticas y financiaci�n nacional validas para intervenir sobre la realidad andaluza y romper con la dependencia secular frente a Espa�a.

Como se ha visto, el proceso de Reforma Estatutaria ha puesto a prueba a la �izquierda social� operante en Andaluc�a. Hasta el momento, en su inmensa mayor�a, no la ha superado y se ha ganado a pulso que se le pierda el respeto.

El texto estatutario ya ha sido aprobado por el Parlamento espa�ol. A diferencia de otras naciones y territorios �con la excepci�n de Galicia- y como herencia del 28-f, la estafa estatutaria ha de pasar a�n la barrera de la aprobaci�n en Refer�ndum por parte del pueblo andaluz. Le queda pues a esa �izquierda social� una posibilidad a�n de redenci�n y enmienda; de reordenaci�n de agendas y de posicionamientos p�blicos claros por el NO, es decir, de definici�n por una Andaluc�a Digna, Rebelde y Libre.

(*) Ver: Izquierda andaluza y Estatuto de Autonom�a para Andaluc�a, Debate: las caracteristicas del Estatuto y el posicionamiento de la izquierda

Publicado en ANDALUCIA LIBRE n� 308, s�bado 30 de Diciembre de 2006 -
[Textos comentados y Enlaces en el Boletin]

--oOo--

ANDALUCIA LIBRE n� 308 - El SOC vota NO al Estatuto - 'Izquierda social' y Estatuto
s�bado, 30 de diciembre de 2006

*Andaluc�a - El SOC votar� y har� campa�a por el NO al Estatuto
*Discurso Andalucista - Agravio comparativo: PA acusa a PSOE, PP e IU de "apoyar una Espa�a asim�trica"
*PA argumenta por carta a senadores andaluces para que 'rechacen el Estatuto'
*Espa�olistas: PP advierte que defender similitud Estatutos catalan y andaluz 'provocar� abstenci�n'
*Estudio Universidad PF: 'M�s de la mitad de preceptos recurridos del Estatut est�n en el proyecto andaluz'
*Documento: ERC y el proceso estatutario andaluz
*Elecciones Municipales: PA no excluye pactos municipales con ultraespa�olista PP
*Patronal y Gobierno andaluz crean Fundaci�n 'para vincular m�s Andalucia con la Monarquia'
- Un Rey Golpe a Golpe, Biograf�a no autorizada de Juan Carlos I
*Andaluc�a recibir� 12.616 millones de euros de la UE en los pr�ximos seis a�os
*Documento: El Foro Social de Sevilla ante la reforma del Estatuto de Autonom�a de Andaluc�a
*Documento: El Estatuto de Andaluc�a y la exclusi�n social, APDHA
*El Remate, La �izquierda social� en Andaluc�a y la prueba de la Reforma estatutaria, Andaluc�a Libre
*Espa�a - Gobierno espa�ol subraya que 'la inversi�n estatal la determina el Estado en sus Presupuestos'
*Hacienda presenta Documento sobre Financiaci�n Aut�nomica
*Madrid lidera el crecimiento econ�mico en 2005
*Catalu�a Generalitat pide al Gobierno espa�ol que derogue decreto sobre curriculo escolar
*Andaluc�a Libre es Andaluc�a Laica
*Directorio de Andaluc�a en Internet
*Musica de fondo: Curro Jimenez

Porque es un Estatuto neoliberal y espa�olista:
VOTA NO AL ESTATUTO DE DEPENDENCIA
- http://www.elistas.net/lista/andalucialibre
- http://www.andalucialibre.tk/
- http://andalucialibre.cjb.net/
POR ANDALUCIA, CONTRA ESPA�A: VOTA NO
ANDALUCIA, INDEPENDENCIA Y SOCIALISMO
==========================

[Non-text portions of this message have been removed]

��������������������
1-Aquest �s un grup sobiranista catal� i federalista europeu. Es una iniciativa espont�nia, espontane�sta i deslligada de cap entitat organitzada. Aquest grup no admet continguts: 1-comercials, 2-que facin apologia de la religi�, 3-que atemptin contra els principis ideol�gics de l'esquerra europea i catalana.
2-ATENCI�!!!!: Per a evitar virus i atacs aquest grup NO ACCEPTA missatges
amb arxius adjunts. Si el contingut de l'adjunt que voleu enviar �s un
escrit, podeu copiar-lo dins el cos del missatge en format de text.
Altres tipus de documents podeu carregar-los directament dins la web.
Aquest grup TAMPOC no accepta missatges amb format HTML.
3-Els missatges d'aquest grup es pobliquen tamb� al blog:
http://catalunya-lliure-free-europa.blogspot.com
��������������������

Yahoo! Groups Links

<*> To visit your group on the web, go to:
http://groups.yahoo.com/group/catalonia-europa/

<*> Your email settings:
Individual Email | Traditional

<*> To change settings online go to:
http://groups.yahoo.com/group/catalonia-europa/join
(Yahoo! ID required)

<*> To change settings via email:
mailto:catalonia-europa-digest@yahoogroups.com
mailto:catalonia-europa-fullfeatured@yahoogroups.com

<*> To unsubscribe from this group, send an email to:
catalonia-europa-unsubscribe@yahoogroups.com

<*> Your use of Yahoo! Groups is subject to:
http://docs.yahoo.com/info/terms/

dimecres, de gener 03, 2007

[catalonia-europa] Català no es acceptat pel AdSense de Google


http://blocs.mesvilaweb.cat/node/view/id/35325

Català no es acceptat pel AdSense de Google
mba4639 | Política | dimecres, 3 de gener de 2007 | 14:00h

El meu company i paisà Albert Serrano que gestiona el bloc Malgratconfidencial s´ha trobat amb la desagradable sorpresa que Google no ha acceptat la inserció del sistema de publicitat AdSense de Google en el seu bloc que permet rebre diners de la publicitat perquè el Català no es un Idioma disponible!

En canvi el sistema de contractar publicitat AdWords si que esta en català. Com sempre per pagar si que el Català hi es, però per cobrar no, igual que amb Espanya.

Des de aquest bloc demano que es enviï emails de protesta reclamant que el Català hi sigui present.

La direcció del correu que he trobat per enviar els emails:

inside-adsense-es@google.com pel bloc en llengua Espanyola

inside-adsense@google.com pel bloc en llengua Anglesa.

Endavant Albert, estem amb tu!

Versió per imprimir (format PDF)

http://blocs.mesvilaweb.cat/node/view/id/35325

[Non-text portions of this message have been removed]

__._,_.___
€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€
1-Aquest és un grup sobiranista català i federalista europeu. Es una iniciativa espontània, espontaneïsta i deslligada de cap entitat organitzada. Aquest grup no admet continguts: 1-comercials, 2-que facin apologia de la religió, 3-que atemptin contra els principis ideològics de l'esquerra europea i catalana.
2-ATENCIÓ!!!!: Per a evitar virus i atacs aquest grup NO ACCEPTA missatges
amb arxius adjunts. Si el contingut de l'adjunt que voleu enviar és un
escrit, podeu copiar-lo dins el cos del missatge en format de text.
Altres tipus de documents podeu carregar-los directament dins la web.
Aquest grup TAMPOC no accepta missatges amb format HTML.
3-Els missatges d'aquest grup es pobliquen també al blog:
http://catalunya-lliure-free-europa.blogspot.com
€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€
SPONSORED LINKS
Yahoo! News

Science News

Get the latest

scientific news.

Yahoo! TV

Stay updated

Get video & read blogs

on The Apprentice.

Yahoo! Groups

Start a group

in 3 easy steps.

Connect with others.

.

__,_._,___

dimarts, de gener 02, 2007

[catalonia-europa] Som 13.3 milions d'habitants

La població total dels Països Catalans supera els 13.3 milions d'habitants

La població de les tres principals zones del país, País Valencià,
Illes i Principat arriba ja als 12.9 milions de ciutadans segons les
últimes xifres oficials del padró espanyol a 1 de gener de 2006 que
ahir va aprovar el Consell de Ministres espanyol. A aquesta xifra
caldria afegir-hi la població de la Franja de Ponent (40.000 segons
xifres aproximades), Andorra (20.700 segons dades de 2002) i Catalunya
Nord (400.000 aproximadament), ja que el padró espanyol no té en
compte aquestes regions a l'hora de donar dades referents al
Principat. El total incloent aquestes zones seria d'aproximadament uns
13 milions 350.000 habitantsEn total la població el País Valencià
creix en gairebé 114.500 persones (114.459) respecte al padró...

Source: http://www.racocatala.cat/articles/12997

__________________________________________________
Do You Yahoo!?
Tired of spam? Yahoo! Mail has the best spam protection around
http://mail.yahoo.com

__._,_.___
€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€
1-Aquest és un grup sobiranista català i federalista europeu. Es una iniciativa espontània, espontaneïsta i deslligada de cap entitat organitzada. Aquest grup no admet continguts: 1-comercials, 2-que facin apologia de la religió, 3-que atemptin contra els principis ideològics de l'esquerra europea i catalana.
2-ATENCIÓ!!!!: Per a evitar virus i atacs aquest grup NO ACCEPTA missatges
amb arxius adjunts. Si el contingut de l'adjunt que voleu enviar és un
escrit, podeu copiar-lo dins el cos del missatge en format de text.
Altres tipus de documents podeu carregar-los directament dins la web.
Aquest grup TAMPOC no accepta missatges amb format HTML.
3-Els missatges d'aquest grup es pobliquen també al blog:
http://catalunya-lliure-free-europa.blogspot.com
€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€
SPONSORED LINKS
Yahoo! News

Health News

Important health

news - get it now

Yahoo! TV

Play the Intern Game

Win and work for

the next Apprentice.

Yahoo! Groups

Start a group

in 3 easy steps.

Connect with others.

.

__,_._,___

[catalonia-europa] Catalunya-Europa

CATALUNYA LLIURE = Europa de Llibertats.

Aquest es un grup sobiranista catala i federalista europeu
d'esquerres.
Es una iniciativa espontania, espontaneista i deslligada de cap
entitat
organitzada. Aquest grup no admet continguts: 1-comercials, 2-que
facin
apologia de la religio, 3-que atemptin contra els principis ideologics
de l'esquerra europea i catalana.

PARLEM DE CATALUNYA i, en consequencia, PARLEM D'EUROPA.
Pensem i impulsem en catala l'Europa que volem. Sotmesos com estem
encara a
l'imperialisme espanyol (i frances), l'Europa per la que lluitem
nomes pot
ser anti-imperialista. A Europa, com a tot arreu, la manca de
llibertats
d'una de les parts nega la llibertat del conjunt, i a l'inreves.

Per aixo la nostra historia com a europeus ha estat una successio de
guerres
civils i de lluites socials que han anat extenent com una taca d'oli
els drets
personals i socials.

Pero encara queden a la UE desigualtats i discriminacions, encara hi
ha paisos
sotmesos als paisos veins (Catalunya i Kurdistan entre d'altres) i
situacions
socials injustes que ens fan avergonyir, i cal estar amatents perque
encara hi
ha d'haver molts avenços i molts retrocessos en l'esdevenidor.

Esmentem el Kurdistan perque el concepte geografic d'Europa es futil,
i en
l'Europa (o com s'acabi dient) que s'esta construint, Turquia hi sera
i,
per tant, hi sera Kurdistan, i potser a la llarga fins el Mig Orient
i el
Magreb.

Europa novament esdeve el marc autonom de la confrontacio de classes,
es un
marc de lluites socials amb interessos contraposats. En consequencia
ens cal
PENSAR i INTERVENIR en Europa, i per tota Europa; ens hem de sentir
implicats
en qualsevol punt de la geografia europea, com a propi, amb
l'objectiu de
continuar extenent les llibertats, perque si no intervenim nosaltres
ho fara
la reaccio.

Aixo tambe implica parlar de nosaltres i dels nostres veins espanyols
i
francesos, i de les nostres relacions amb ells en el proces
conflictiu vers la
fi de les submissions i vers la fraternitat que implica el bon
veinatge entre
iguals dins el marc estatal europeu.

Pero tot marc estatal es contradictori, i l'europeu no pot ser
d'altra forma,
ho es tant com els marcs nacionals, i tambe apelen a ell de manera
reduccionista aquells que el volen reduit en drets, economia,
geografia,
cultura, religio, etc. als parametres que els afavoriran nomes a
ells, perque
els que tenen poder mai no tenen mes interessos que els propis.
Recordem que,
abans que les estupideses religioses ens dividissin, la frontera
natural era
el desert saharia. Nosaltres, des de la sensibilitat catalana i la
seva logica
anti-imperialista, i des de la nostra condicio de treballadors, serem
radicals
en posar com a frontera infranquejable el respecte dels drets humans,
socials
i nacionals.

27 d'octubre de 2004. Aixòo ha estat un missatge automatic periodic.
---------------------------
Recordatori dels comandaments del grup:
---------------------------

1).Apuntar-se al grup. Directament des de la web:
http://groups.yahoo.com/group/catalonia-europa/
o enviant un missatge en blanc a l'adreça:
catalonia-europa-subscribe@yahoogroups.com
i respondre el missatge de confirmacio.
2).No rebre missatges pero poder enviar-los i llegirlos a la web.
Enviar un
missatge en blanc a l'adreça:
catalonia-europa-nomail@yahoogroups.com
3).Rebre solament un resum diari. Cal enviar un missatge en blanc a
l'adreça:
catalonia-europa-digest@yahoogroups.com
4).Rebre tots els missatges en comptes del resum diari. Enviar un
missatge en
blanc a l'adreça:
catalonia-europa-normal@yahoogroups.com
5).No voler saber mai mes res del grup i esborrar-se'n del tot. Es
pot fer des
de la web o enviant un missatge en blanc a l'adreça:
catalonia-europa-unsubscribe@yahoogroups.com i responent el
missatge
posterior de confirmacio.

Atencio: aquest es un grup sobiranista catala i federalista europeu.
Es una iniciativa espontania, espontaneista i deslligada de cap
entitat organitzada. Aquest grup no admet continguts: 1-comercials, 2-
que facin apologia de la religio, 3-que atemptin contra els principis
ideologics de l'esquerra europea i catalana.

---------------------------

Altres grups simpatics en data d'avui: 27 octubre 2004:

##########################################
-Acudits en catala:
http://es.groups.yahoo.com/group/acudits/
##########################################
-Foment de l'Ateisme:
http://es.groups.yahoo.com/group/ateisme/
##########################################
-Independentisme internacional
(kurds, palestins, catalans, bascs, maputxes, berbers, bretons,
corsos, tibetans... fins a 2000 subscrits amb una intercomunicacio
de mes de 20 missatges diaris on tots els idiomes son admesos):
http://groups.yahoo.com/group/anti-imperialistic
##########################################
-Sindicalisme:
http://es.groups.yahoo.com/group/debat-sindical/
##########################################
-Altres temes socials:
http://es.groups.yahoo.com/group/treball_social/
##########################################
-Coordinacio alterglobal:
http://groups.yahoo.com/group/grupmobilitzador/
##########################################
-Debat alternatiu:
http://es.groups.yahoo.com/group/escac-al-poder/
##########################################
---------------

ORIGEN DEL GRUP

L'origen del grup es casual, va ser una decisio presa en un debat per
xat
que va donar-se entre independentistes catalans en un altre grup (en
el
grup "anti-imperialistic"). Despres de diversos arguments un va
proposar crear el grup i vam consensuar el text de la web, que es
tambe
la primera part del missatge mensual. Per aixo no es un grup moderat,
perque te un origen espontani i inorganic.

En aquesta conversa previa haviem començat precisament parlant de
que el Kurdistan no es Europa, com tampoc no ho son les Canaries,
pero que hem de considerar-ho Europa a efectes practics perque el seu
marc de lluita es o sera Europa. Llavors vam comentar que la
construccio europea no esta basada en un ideal geografic ni cultural
ni
religios, pero que la classe actualment dirigent en la construccio
europea apel.la a aquests ideals per aconseguir adhesions, encara que
la
rao es economica, es la forma d'organitzacio del capitalisme en la
fase
regional, de la mateixa manera que ho fa el Sud-est asiatic o el Con
Sud
d'America, en estructures tendents a la creacio de macroestats a
l'estil
dels USA.

Per tant aqui importa poc el limit arbitrari de que suposadament
Europa
arriba als Urals, Europa arribara alla on interessi als estats de la
zona.
Per aquesta mateixa rao Russia, que seria Europa fins als Urals no
entrara mai a la Unio Europea, i en canvi es mes facil que entrin
Armenia i Georgia, i potser fins i tot a la llarga no solament Israel
sino
tambe Marroc o tot el Magrib i fins la peninsula Arabiga.

Un altre company va valorar que pot passar que al capitalisme podria
no
interessar-li de moment l'ingres d'un pais, precisament per tal que
no
accedeixi a una homogenitzacio de drets i poder aixi explotar-lo amb
mes llibertat. I pot passar que l'excusa adduida per a retardar
l'ingres
pot ser una diferencia religiosa, o un proces revolucionari contra
l'estat
imperial del qual depen (cas nostre o dels bascs o els kurds…). En
aquest punt podria ser que a nosaltres, la classe dialecticament
oposada,
estiguem interessats precisament en tot el contrari i que ens calgui
exigir l'ingres d'un pais (per exemple el mateix Kurdistan, o potser
els
amazighs…).

En aquest punt del debat vam recordar que "aquell espai" que sempre
s'havia vist com un sol territori amb una ciutat al mig que era
Constantinoble, amb una homogenitzacio que no solament venia dels
grecs i dels romans sino tambe dels germanics, fins a Mauritania, va
trencar-se per raons estrictament religioses no fa tant; pero que les
condicions de proximitat, economiques i de cosmovisio romanen sota
un lleu vernis de temps i religions.

Si tenim en compte que no es la nostra voluntat la que determinara si
a
Europa entren les Canaries o Turquia o Liban, o Israel, sino que sera
voluntat dels interessos economics de l'actual classe hegemonica,
pot
passar que potser no en cent anys pero si en cinc-cents anys el futur
macroestat europeu se sembli molt a l'antic espai roma amb frontera
al
Sahara pero sense Russia i en canvi amb Armenia, Canaries, Georgia i
Kurdistan. …o no. Conclusio, que ja ho veurem, ja ens ho trobarem.

Pero que aixo ens ha d'importar molt poc. Allo que ens ha
d'interessar
de debo es que per a ser efectius (en el nostre paper en la
dialectica que
ens ha tocat com a treballadors, es a dir, en els interessos
anticapitalistes
i l'alliberament de Catalunya) ens toca ser capaços d'organitzar-nos
en
tot l'ambit en que s'organitzi el capitalisme europeu.

Per tant per una banda Catalunya ha de ser tan independent com
qualsevol altre dels estats que conformin la Unio Europea, i per
l'altre
hem de treballar la nostra capacitat d'organitzar-nos en tot l'ambit
d'allo que esta esdevenint aquest nou marc de la lluita de classes
(pas
previ a l'escala planetaria) que s'anomena Europa, conformat pel
capitalisme fins als limits geografics que el capitalisme decideixi.
I hem
d'aconseguir-ho tant per estendre les llibertats a tot arreu (si hi
ha
diferencies hi haura explotacio), com per guanyar aliats en
l'alliberament de Catalunya, com per poder fer front al capital de
forma
efectiva.

……………………….
Aquesta es la transcripcio del debat previ a la decisio de fer el
grup. De
cara als "llestos" ha de quedar clar que cap dels quatre que vam
participar en aquesta conversa previa a la creacio del grup no som
precisament intel.lectuals i podem estar equivocat en molts
conceptes,
pero en tot cas a nivell intuitiu es aixi com ho vam percebre i per
tant
aixi esta reflectit en el text inaugural. Ara be, a partir d'aqui el
grup
funcionara en la mesura que sigui util i al final sera allo que els
participants vulguin que sigui. Per tant ja veurem de quin pal anira
aixo
d'aqui un any o dos.

__._,_.___
€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€
1-Aquest és un grup sobiranista català i federalista europeu. Es una iniciativa espontània, espontaneïsta i deslligada de cap entitat organitzada. Aquest grup no admet continguts: 1-comercials, 2-que facin apologia de la religió, 3-que atemptin contra els principis ideològics de l'esquerra europea i catalana.
2-ATENCIÓ!!!!: Per a evitar virus i atacs aquest grup NO ACCEPTA missatges
amb arxius adjunts. Si el contingut de l'adjunt que voleu enviar és un
escrit, podeu copiar-lo dins el cos del missatge en format de text.
Altres tipus de documents podeu carregar-los directament dins la web.
Aquest grup TAMPOC no accepta missatges amb format HTML.
3-Els missatges d'aquest grup es pobliquen també al blog:
http://catalunya-lliure-free-europa.blogspot.com
€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€
SPONSORED LINKS
Yahoo! News

Most Popular News

What's the most

popular news now?

Yahoo! TV

Staying in tonight?

Check Daily Picks &

see what to watch.

Yahoo! Groups

Start a group

in 3 easy steps.

Connect with others.

.

__,_._,___